Moderator: Moderator
Wsteczny
Witam mam problem gdyz wczoraj wieczorem normalnie wrzucałem wsteczny a dzisaj z rana chciałem wcisnac w doł gałke od skrzyni biegów zeby wrzucic wsteczny i niemoge jak by sie zablokowało, gałka stoi w jednym poziomie i w dół ani rusz a inne biegi 1-5 normalnie działają.
- konsik5335
- Berbeć
Musisz zdjąć mieszek i obejrzeć drążek czy coś pod niego nie wpadło , lub problem z kulką .
Zasada działania jest prosta drążek podparty sprężyną ,po wciśnięciu gałki plastik zaznaczony na foto opuszcza się i pozwala na dalsze przesunięcie go w lewą stronę co skutkuje wstecznym.
Zdjęcie zapożyczone
tu podobny temat kolega wymieniał kulkę. http://www.golf3.pl/topics7/kulka-pod-l ... t45843.htm
Zasada działania jest prosta drążek podparty sprężyną ,po wciśnięciu gałki plastik zaznaczony na foto opuszcza się i pozwala na dalsze przesunięcie go w lewą stronę co skutkuje wstecznym.
Zdjęcie zapożyczone
tu podobny temat kolega wymieniał kulkę. http://www.golf3.pl/topics7/kulka-pod-l ... t45843.htm
Mój były goferek
moj-golf/golf-mk3-2-0-16v-abf-by-lucek777-t63414.html
Masz problem z autem , chcesz naprawić lub pospawać ? Napisz lub zadzwoń 501-973-826
moj-golf/golf-mk3-2-0-16v-abf-by-lucek777-t63414.html
Masz problem z autem , chcesz naprawić lub pospawać ? Napisz lub zadzwoń 501-973-826
-

Lucek777 - Gaduła
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Czasami pali mi sie też "elektryczna usterka silnika" bodajże pomarańczowa. Ale wcześniej jak sie paliła to było ok. Tylko czasami na jedynce jak przyspieszałem to tak jakby falował.. może szarpał. To własnie tak wygląda, jakby wchodził wyższy bieg..
- dawidlfc
- Berbeć
Witam ponownie.Sam przechodziłem problem ze zgrzytającą "dwójką" i najlepsze jest to że wymieniłem wszystko co się dało a okazało się dwa dni temu że odważnik który łączy się z słynny jabłuszkiem został źle założony gdyż masz tam taki otwór w który pręt na którym jest jabłuszko musi wejść w otwór w elemencie od odważnika i skręcić ile fabryka dała ...po tej operacji biegi są krótki,precyzyjne i wchodzą głatko, a drugi bieg spokojnie wrzuciłem przy 4,5 tyś obrotów i ani zgrzytu nie dosłyszałem...
dodam że jest to śruba widoczna jak otworzysz maske i spojżysz na ten cały mechanizm, do ręki bierzesz 13-tke...rozkręć sprawdz czy napewno jest to dobrze założone i skręć ile masz pary w łapie.
dodam że jest to śruba widoczna jak otworzysz maske i spojżysz na ten cały mechanizm, do ręki bierzesz 13-tke...rozkręć sprawdz czy napewno jest to dobrze założone i skręć ile masz pary w łapie.
- Soosexy69
- Czytacz
Problemy z biegami
Witam. Mam mały problem z moim 1.9tdi 90km. Na uruchomionym silniku STRASZNIE ciężko wchodzą biegi (trzeba się nieźle nasiłować aby wbić jakiś
), a przy wbijaniu wstecznego czasem słychać zgrzyt. Po wyłączeniu silnika biegi wchodzą luźno. Dzisiaj wrzuciłem na zgaszonym silniku jedynkę, i odpaliłem auto ze wciśniętym pedałem sprzęgła. Wszystko było by ok, gdyby nie to, że auto zaczęło samo jechać. Czy ktoś może mi doradzić co może dolegać autku ? Pozdrawiam
), a przy wbijaniu wstecznego czasem słychać zgrzyt. Po wyłączeniu silnika biegi wchodzą luźno. Dzisiaj wrzuciłem na zgaszonym silniku jedynkę, i odpaliłem auto ze wciśniętym pedałem sprzęgła. Wszystko było by ok, gdyby nie to, że auto zaczęło samo jechać. Czy ktoś może mi doradzić co może dolegać autku ? PozdrawiamOstatnio edytowano 9 lut 2013, o 19:29 przez st00x, łącznie edytowano 2 razy
- st00x
- Berbeć
golf III brak biegów! pomocy.!!
witam, mialem dzis taka sytuacje , zakopalem sie w śniegu, próbowalem wyjechac na bujanego , przód tył przyd tył, i po chwili zabraklo biegów;p jest tylko 3 i 4 chyba
jak chce wbic wsteszczny wbija się 3, chce wbic 1 tez 3,
co może byc nie tak?
auto to golf 3 1,9 TDI
jak chce wbic wsteszczny wbija się 3, chce wbic 1 tez 3,
co może byc nie tak?
auto to golf 3 1,9 TDI
- czesio00
- Berbeć
Powrót do Napęd i skrzynia biegów