Moderator: Moderator
-

Karol B. - Members
rafal_h5 napisał(a):szkoda mi dawać do lakiernika zedrze ze mnie ze 3 stówy
stary 3 setki to nic w porównianiu ile mi ryknoł...
-

LukTychy - Members
Usunięcie rdzy , jakie koszta?
Hej mam pytanie, nie znalazłem takiego tematu, więc pytam:
ile może wziąc lakiernik za usunięcie paru ognisk rdzy? Tzn na klapie bagażnika, na dole pod progami malutkie dziurki i skorodowany środek wlewu paliwa, tam gdzie była niefortunnie zamocowana końcówka wlewu gazu?
Mam nadzieje że to nie będą wielkie koszta?
ile może wziąc lakiernik za usunięcie paru ognisk rdzy? Tzn na klapie bagażnika, na dole pod progami malutkie dziurki i skorodowany środek wlewu paliwa, tam gdzie była niefortunnie zamocowana końcówka wlewu gazu?
Mam nadzieje że to nie będą wielkie koszta?
Obecny Golfik : moj-golf/moje-bon-jovi-d-t56983.html
Dawny Golfik: moj-golf/vw-golf-1-8-gt-t33018.html
-

AdamPLSieradz - Badacz tematu
Tą rdzę planuję zrobic gdzieś w sierpniu- wrześniu, byle przed zimą
ale w związku z tym muszę już planowac wydatki
podjadę któregoś dnia do lakiernika i dowiem się dokładnie. Dzięki za odpowiedzi.
A tak z innej beczki: jeśli poprzedni właściciel OC opłacił tylko jedną ratę - do lipca , OC po opłaceniu drugiej wyjdzie w grudniu, to czy podczas przerejestrowania wystarczy że opłacę tą druga ratę ? I ile może to kosztowac, biorąc pod uwagę że właściciel miał 60 % zniżek, był ubezpieczony w TUV a auto chcę zarejestrowac na mojego ojca , który też ma pełnie zniżki oraz dalej będę ubezpieczał w TUV?
ale w związku z tym muszę już planowac wydatki
podjadę któregoś dnia do lakiernika i dowiem się dokładnie. Dzięki za odpowiedzi.
A tak z innej beczki: jeśli poprzedni właściciel OC opłacił tylko jedną ratę - do lipca , OC po opłaceniu drugiej wyjdzie w grudniu, to czy podczas przerejestrowania wystarczy że opłacę tą druga ratę ? I ile może to kosztowac, biorąc pod uwagę że właściciel miał 60 % zniżek, był ubezpieczony w TUV a auto chcę zarejestrowac na mojego ojca , który też ma pełnie zniżki oraz dalej będę ubezpieczał w TUV?
Obecny Golfik : moj-golf/moje-bon-jovi-d-t56983.html
-

AdamPLSieradz - Badacz tematu
kolego polecałbym szlifierkę +szczotkę drucianą na nią. a jeśli chodi o samo ścieranie rdzy to żadnych papieró wodnych bo się zamęczysz..grubą rdze to nawet 80-250 trę. cińsza powłokę 400-600,potem dobrze wytraw jakimś środkiem i zakonserwuj minia albo hammereitem i dalej jazda 

-

DK77 - Czytacz
fejsik napisał(a):Jak zetrzeć rdze, szlifirką czy wiertarką ? Czego użyć papieru wodnego czy czegoś grubszego, jak tak to czego ?
Pisakowanie to chyba najbardziej zadowalająca i słuszna metoda na dłuższą mete.
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
samodzielne zaprawki
Witam.
Na moim lakierze mam parę odprysków i wżerek rdzy,nie są to duże babole największy ma średnice ok 1 cm.Ubytki tę są mało widoczne i szkoda tracić kasy na lakiernika.Chcę je samodzielnie zlikwidować.Moje pytanie jest następujące:czy warto kupić ten zestaw http://allegro.pl/duzy-lakier-zaprawka- ... 35881.html
Na moim lakierze mam parę odprysków i wżerek rdzy,nie są to duże babole największy ma średnice ok 1 cm.Ubytki tę są mało widoczne i szkoda tracić kasy na lakiernika.Chcę je samodzielnie zlikwidować.Moje pytanie jest następujące:czy warto kupić ten zestaw http://allegro.pl/duzy-lakier-zaprawka- ... 35881.html
- smok
- Berbeć