ja miałem przednie błotniki zgnite i na prostokatny kierunek.
kupiłem na szrocie w bardzo ładnym stanie błotnik przedni lewy na owalny kier -błotnik z mkIII z 97r. ze 80zł
natomiat był problem z prawym - kupiłem zamiennik tez na owalny kier. tylko ze juz wrzucony w podkład.za 92zł.
kiedyś jak pracowałem na blacharni to majstrro mi mówił ze w tych zamiennikach jest cos takiego, ze te czarne to sa fajansy które lezą jak swini kamizela i ze trzeba fabryke poprawia, a te juz w podkładzie pasują elegancko tylko trzeba otwory montazowe poprzesuwac... wiec tak zrobiłem. kupiłem podróbe - koles mi go dopasował, porzadnie zakonserwował od spodu, polakierował i jest pipa anioła...
jak i cała reszta... podłoga, progi zewnetrzne środkowe i wewnetrzne ,nadkola tylne zrobione i naprawione poszycia wewnetrzne...
Moderator: Moderator
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
http://moto.allegro.pl/item904911121_vw ... _raty.html
i nie zgniją na pewno i da się dopasować jakoś
, tylko z tymi wlotami coś trzeba by było zrobić 
i nie zgniją na pewno i da się dopasować jakoś
, tylko z tymi wlotami coś trzeba by było zrobić 
-

kryhaziom - Badacz tematu
kryhaziom, ale nie ma dziur na kierunek. A te wloty całkiem, całkiem choć bardziej mi się podobają ze sprintera 

Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
No widzę koledzy że się rozpisali no i fajnie dużo się dowiedziałem ja ogólnie kupiłem te reperaturki jednak mniej roboty no ale ja narzazie to nic nie robię dopiero na lato bo pewnie poprawek lakierniczych będzie więcej niestety no a jak dobrze zakonserwuje to powinno wytrzyma kilka lat no a macie koledzy jakiś pomysł co zrobić z tyłem było malowane i znów wyszła rdza
- Damik
- Czytacz
Korozja podwozia
Witam! Dzisiaj grzebiąc przy wydechu musialem wejśc pod auto i ku mojemu przerażeniu zauważylem korozję - na wysokości tylnej kanapy, zarówno z lewej jak i prawej strony. Blach z jednej strony przerdzewiała na wylot z drugiej jeszcze nie. Co teraz proponujecie z tym robic??? Rozbierac do golej blachy, łatac czy jak?? Potem zabezpieczac cale podwozie??? Zdrapywac starą powłokę zabezoieczającą z całości podwozia??? Prosze o pomoc!!!
- stoko
- Berbeć
Albo wymiana całej podłogi. Kwestia czy chcesz nim jeszcze polatać czy nie koniecznie.
Mój Goferek- były:
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
moj-golf/czarnuch-by-czaro-t26881.html
-

czaro - Members
- Nadwozie: 5-drzwiowe
tez miałem dziury w podlodze zaraz przy siedzieniach ,podjechałem do goscia wyciac zbedne elementy i wspawał nowa blache o podwójnej grubosci i przy okazji zakonserwowal całe podwozie koszt 100zł
-

swatu - VIP
sciagałem tylko wykładzine rezsta została bo on spawal od spodu .stoko napisał(a):Czy wyciągałeś wszystko z auta? Tzn. mam na myśli wszystkie fotele, kanape, wykladzine podłogową??
tak znajomy i on mi tez progi wspawywał do dzis nie ma zadnych zgniecen ani korozji.stoko napisał(a):Mało zapłaciłeś, to jakiś Twój znajomy?
stoko napisał(a):Jaki czas temu to robiles? I jak teraz wygląda???
robiłem to w zeszlym roku przed zima i co jakis czas wezme tylko od spodu przesmaruje Bitexem i sie trzyma.
-

swatu - VIP