Akurat nie to miałem myśleć i zinterpretowałes to zbyt dosłownie:).
Chodzi tu o kwestię części, bezpieczeństwa itp.
Moderator: Moderator
• Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Na pewno nie jets bezpieczne tico;p
A tak poważnie auta nafaszerowane full elektryką nie są wcale dobrze kolega nie pamiętam co miał ale jakiś wypas coś mu się walnęło z elektryką i co hamulce mu wysiadły i przeżył horror.
Tak jak Paweu napisał na co nas stać to to mamy i już. Bezpieczne auta to takie co mają grubą blachę i trochę przestrzeni i taka prawda.
A tak poważnie auta nafaszerowane full elektryką nie są wcale dobrze kolega nie pamiętam co miał ale jakiś wypas coś mu się walnęło z elektryką i co hamulce mu wysiadły i przeżył horror.
Tak jak Paweu napisał na co nas stać to to mamy i już. Bezpieczne auta to takie co mają grubą blachę i trochę przestrzeni i taka prawda.
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
golf 3 np .... mój miał starcie z corsą miała potłuczone lamy zgięta maska urwany zderzak,a golfik przerysowany tylny zderzak i wygięty zaczep od zderzaka, 

Mój GOLF moj-golf/joker-1-9-tdi-t61143.html
-

hanawald - Members
- Rocznik: 97
- Silnik: 1.9 tdi
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
zadbany golf to auto nie do zdarcia
dbac, lac i jezdzic. Chyba, ze ktos na prawde nie ma nerwow do blachy, bo czasami na prawde moze to draznic..robisz jedno miejsce a w drugim wyskakuje nowy babelek, albo znajdujesz inna dziure. Ale ogolnie to dobre i wdzieczne auto, no chyba ze tylko moj taki wdzieczny jest
polecam inwestowac i cieszyc sie przez dlugie lata!
dbac, lac i jezdzic. Chyba, ze ktos na prawde nie ma nerwow do blachy, bo czasami na prawde moze to draznic..robisz jedno miejsce a w drugim wyskakuje nowy babelek, albo znajdujesz inna dziure. Ale ogolnie to dobre i wdzieczne auto, no chyba ze tylko moj taki wdzieczny jest
polecam inwestowac i cieszyc sie przez dlugie lata!-

Michu! - Badacz tematu
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Zgadzam sie z wami, ale tak jak wspominałem trzeba niestety dołożyć (przynajmniej w moim przypadku) za ile tak naprawdę można kupić drugiego golfa bądź też inne auto - w moim przypadku koszt wszystkich spraw to kwota ok 300k (jak nie lepiej).
Zakładając, ze silnik wytrzyma te ok 500k
Zakładając, ze silnik wytrzyma te ok 500k
- krzysiogol
- Czytacz
1,6 są nie do zrycia wiem co mówię sama mam taki i tez taki koszt remontu i co 3 lata już śmiga dalej bez remontu. Wymieniłam uszczelkę pod głowicą, uszczelkę pod pokrywą zaworów i jest dobrze.
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
opik masz racje stare auta mialy grubszą blache miałem kiedyś stare volwo i było nie do zajechania.autko kupiłem jako dawce.chodziło mi o silnik, a kawałek dachu wykorzystałem pod palenisko pod grila, a po drugie staly 3 auta u mnie na podwórku golf ,pasat, i volwo przyszło gradobicie to golf najbardziej ucierpiał a najmniej volwo
Ostatnio edytowano 23 lis 2013, o 17:36 przez hanawald, łącznie edytowano 1 raz
Mój GOLF moj-golf/joker-1-9-tdi-t61143.html
-

hanawald - Members
- Rocznik: 97
- Silnik: 1.9 tdi
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
ale nie każde stare auto ma taką blachę, audi czy bmw z podobnego okresu jest względnie delikatne, a takim Volvo 240 czy 800ką przejedzie Ci przez chałupę ktoś, włączy wycieraczki żeby odgruzować przednią szybę i pojedzie dalej 

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Jeśli chodzi o twardość blachy w volvo to mogę potwierdzić:) - bardzo twarda blacha (oczywiście mówiąc o starych autach)
- krzysiogol
- Czytacz