Moderator: Moderator

A co do LPG to jak ktoś dużo jeździ to bardzo się opłaca, nawet jak trzeba częsciej robić remonty czy coś.
Volvo rodzicow na sekwencji tez lata jak glupie i nic sie nie dzieje. Niech znajomi sie doszkola z zakresu mechaniki i dopiero pozniej wypowiadaja, bo wpada kilku takich magikow z zerowa wiedza w danym temacie i sieja ferment. A ludzie zamiast dowiedziec sie czegos sensownego to sluchaja wypowiedzi posiadaczy 50 konnych bolidow ze gaz jest do kuchenek

. Dodam,żeby nie było że narażam życie innych na 120 w PL jechałem na Niemieckich drogach czyli nic dodać nic ująć wiadomo o co chodzi. Reasumując trzeba dbać o autko mieć porządna instalacje założoną w na prawdę dobrym serwisie i nie czuć różnicy no poza portfelem bo wiadomo omega po mieście spala w granicach 10 - 15 l beny natomiast gazu w granicach 11 - 15 wiec jest różnica zapłacić 60 zł a 35 na 100KM. U mnie ceny gazu idą w dół bo widziałem dzisiaj za 2.36 natomiast bena jeżeli się nie myle w granicach 5.30
wiec moge spokojnie sie klucic moj golf1.8 spala mi 10 km w miescie a na trasie jak cislam do wroclawia to obliczylam ze spala mi mniej po pelnym zatankowaniu do pelna i po przejechaniu 240 km znow dotankowalam do pelna to mi spalil 17 litrow wiec 8 na setke bedzie gaz mam dobrze wyregulowany jaki gaz jakiej firmy to nie wiem instalacja w tym moim sztrucku juz ma 7 lat silnik nie zre mi oleju wiec widocznie byl zadbany jezdzi szybko roznica miedzy gazem a bezyna jest minimalna na bezynie wycisnie o max 20 wiecej jak na gazie moze i nawet tylko 10, ja jestem zadowolona fakt ze wydech mi sie przepalil ale koszt 220 zł raz na kilka lat to nie koszmar bo podobno jest o wiele wyzsza temperatura ja na 100 km place nie cale 23 zl a na bezynie placila bym 55 okolo wiec roznica jest kolosalna unas niestety bezyna nie spada tak szybko, tym bardziej ze podjezdzaja na bliska juz nowe fabryczne auta z gazem a niekiedy nawet i subaru albo Te-Tetki wiec o czyms to swiadczy
tak czy inaczej widze ze wielu z was jezdzi na LPG wiec bede nadal zaciecie sie klucila
mam od was wiele wskazowek wiec w kupie sila bo kupy nikt nie ruszy:)Nati712 napisał(a):Najbardziej bawi mnie kiedy ktos w wieku lat 20-stu pisze ze nie zamierza miec nigdy lpg woli bezyne ! tylko pytanie kto to tankuje ? Tatus mamusia czy on sam, moj brat byl tak samo madry ale jak tato przestal dawac na wlanie to szybko przeskoczyl na LPG
deusiwo napisał(a):przepraszam jaki wzrost cen paliwa, raczej spadek u mnie na orlenie było po 5.80 teraz spadło do 5.20 i podobno ma zejść poniżej 5zł także nic tylko się cieszyć
Nati712 napisał(a):Najbardziej bawi mnie kiedy ktos w wieku lat 20-stu pisze ze nie zamierza miec nigdy lpg woli bezyne !
Nati712 napisał(a):Tatus mamusia czy on sam, moj brat byl tak samo madry ale jak tato przestal dawac na wlanie to szybko przeskoczyl na LPG

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości