.Moderator: Moderator
Ja uważam,że jeżeli ktoś dużo jeździ po mieście to jak najbardziej zagazowane autko polecam ale to też musi być silnik zdrowy, instalacja dobrej firmy ( najlepiej sekwencja) i tankować auto na CPN typu ORLEN gdzie mają naprawdę dobry gaz czasami lepiej dołozyć te 15 gr na 1 l gazu nic tankować syf. A co do Diezelków uważam,że te autka zawsze były są i będą najlepsze do jazdy na trasie. Moim zdaniem jeżeli w Polsce ludzie zarabiali by lepiej nikt by się nie zastanawiał nad oszczędnością tak jak w Niemczech tam każdy na Pb jeździ a znaleźć CPN z LPG to nie lada wyznanie wiem bo jak jechałem do Frankfurtu do przez 300 KM nie było albo POLSKIEJ końcówki od instalacji albo był tzw "DEFEKT" haha
.
.-

Vengazo - Badacz tematu
- Rocznik: 2009
- Silnik: 1.9
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Paweu_mk3 napisał(a):deusiwo napisał/a:
przepraszam jaki wzrost cen paliwa, raczej spadek u mnie na orlenie było po 5.80 teraz spadło do 5.20 i podobno ma zejść poniżej 5zł także nic tylko się cieszyć
No to rzeczywiście jest się z czego cieszyć. 2 - 3 złote w dół... To ok. Ale 60 gr? Proszę Cie...
Nie od razu Rzym zbudowano, poza tym chyba lepiej 60gr w dół niż w góre?
-

deusiwo - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: ADZ
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Paweu_mk3 napisał(a):deusiwo napisał/a:
przepraszam jaki wzrost cen paliwa, raczej spadek u mnie na orlenie było po 5.80 teraz spadło do 5.20 i podobno ma zejść poniżej 5zł także nic tylko się cieszyć
No to rzeczywiście jest się z czego cieszyć. 2 - 3 złote w dół... To ok. Ale 60 gr? Proszę Cie...
No wiesz.. zatankujesz p[rzykładowo 60L za 5.80zł to płacisz 348zł, a zatankujesz 60L za 5.20zł to płacisz 312zł, różniaca 36zł, a za 36zł masz już prawie 7L po 5.20zł. To prawie 100km za friko
Jest różnica? jest.. Szczególnie jak ktos musi sam zarabiać na paliwko.. ![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
-

Achtel - Badacz tematu
Nati712 napisał(a):Najbardziej bawi mnie kiedy ktos w wieku lat 20-stu pisze ze nie zamierza miec nigdy lpg woli bezyne ! tylko pytanie kto to tankuje ? Tatus mamusia czy on sam, moj brat byl tak samo madry ale jak tato przestal dawac na wlanie to szybko przeskoczyl na LPG
Koleżanko sfolguj troszeczkę, nie znasz mnie i gadasz farmazony. Ja wyraziłem swoje zdanie bo mam do tego prawo. Tankuje sam, opłacam sam i naprawiam sam, nikt mnie nie sponsoruje!
- seba650
- Badacz tematu
Vengazo, no litości z tym LPG w Dojcze... Przejrzyj sobie kto zakłada (i JAKIE) instalacji do S klas AMG, 7mek, Cayenne, Bentleyów itp... I raczej nie po to żeby "oszczędzać", bo takim osobom rybka czy płacą 3, czy 6. Czy złotówek czy Euro. Chodzi o ekologię 

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Bez bicia sie przyznaje
nie czytalem calego tematu tylko mysl przewodnia
czyli pierwszy post
Pytalem sie teraz kolegi, ma golfa IV 1.8 20V 125KM i instalacje LPG, ale mowi ze to IV albo V generacja czyli jakas nuffka
i co, sciga sie z moim bratem ostatnio mial na LPG 180km/h i byl wyprzedzany
ale nie o to chodzi
regularnie jezdzi na przeglady, ma drozsza instalacje, o silnik tez (chyba) dba wiec smiga... dla mnie to nie zlo, jesli jest cos konkretnego zalozone, a nie jakas najtansza imitacja instalacji LPG..
Ja wole diesla
TDI rulezz 
nie czytalem calego tematu tylko mysl przewodnia
czyli pierwszy post
Pytalem sie teraz kolegi, ma golfa IV 1.8 20V 125KM i instalacje LPG, ale mowi ze to IV albo V generacja czyli jakas nuffka
i co, sciga sie z moim bratem ostatnio mial na LPG 180km/h i byl wyprzedzany
ale nie o to chodzi
regularnie jezdzi na przeglady, ma drozsza instalacje, o silnik tez (chyba) dba wiec smiga... dla mnie to nie zlo, jesli jest cos konkretnego zalozone, a nie jakas najtansza imitacja instalacji LPG..
Ja wole diesla
TDI rulezz 
R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Szczeze czasami lepiej byc wyprzedzanym niz wyprzedzac i palnac na czolowke, jak to mowia grzej gdzie mozesz i wiesz ze masz dobra widocznosc i warunki niz masz dojechac szybciej ale juz nie wrocic, kiedys mialam forda 1.3 na gazie i moj dziadek mial starego forda 1.3 na gazie i ten dziadka byl o wiele silnijeszy od mojego tam było na prawde czuc roznice przyspieszenia i mocy ale ponad 120 pocisna gdzie u nas nie ma raczje takich miejsc zeby tak sie rozpredzac, mi tam 90 koni w zupelnosci na zakupy wystarcza
Niemcy sa zabawni jesli chodzi o te ich strajki przeciez u nich euro jest traktowane jak u nas zlotowka przecietny polak zarabia 1500 zł i tankuje 10 l bezyny za 56 zł (przykladowo) a przecietny niemiec zarabia 1500 euro i za 10 l bezyny placi 14 euro i co oni tak placza niech do polski pojada to zaobacza co to znaczy
dla nich 1,40 za litra to tragedia.... A co do ciebie Seba to rowniez wyrazilam swoje zdanie nie ma tam napisane ze to post do ciebie ani mowiacy o twojej osobie wiec sie nie unos bo z krzesla spadniesz, i nikt z nas nie uwaza ze lpg to od razu robi z auta traktor tak jak to napisales... Kazdy bedzie swego bronil a na czyjes mowil zle, nie jezdzisz na lpg to przeskocz do dzialu silniki bezynowe badz diesla, pozdrawiam 
Niemcy sa zabawni jesli chodzi o te ich strajki przeciez u nich euro jest traktowane jak u nas zlotowka przecietny polak zarabia 1500 zł i tankuje 10 l bezyny za 56 zł (przykladowo) a przecietny niemiec zarabia 1500 euro i za 10 l bezyny placi 14 euro i co oni tak placza niech do polski pojada to zaobacza co to znaczy
dla nich 1,40 za litra to tragedia.... A co do ciebie Seba to rowniez wyrazilam swoje zdanie nie ma tam napisane ze to post do ciebie ani mowiacy o twojej osobie wiec sie nie unos bo z krzesla spadniesz, i nikt z nas nie uwaza ze lpg to od razu robi z auta traktor tak jak to napisales... Kazdy bedzie swego bronil a na czyjes mowil zle, nie jezdzisz na lpg to przeskocz do dzialu silniki bezynowe badz diesla, pozdrawiam 
-

Nati712 - Badacz tematu
Osobiscie mam dupowóz (MK2) w gazie taki kupiłem i pozatym ze jest taniej nic fajnego słabo pali słabo jedzie śmierdzi generalnie nigdy więcej
Ale ja pracuje na stacji benzynowej i mam wypracowaną niechęc do gazowników
ps najlepsi sa ci z furami z dużym motorem co leją za 20 zł bo na auto było stać a na paliwo już nie
Ale ja pracuje na stacji benzynowej i mam wypracowaną niechęc do gazowników
ps najlepsi sa ci z furami z dużym motorem co leją za 20 zł bo na auto było stać a na paliwo już nie

-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
BartheZz_3, toto nie jedzie wgl....niby 20 zaworow a oddychac nie ma to czym.
Nojb, potwierdzam...sam od niedawna ciesze sie takim silnikiem na sekwencji i po regulacji zostalem wyslany na drobna probe....no cos z goreczki polecial 180 i jeszcze cos tam bylo pod pedalem
biorac pod uwage przeklamania licznika, to oc bylo jeszcze pod pedalem i goreczke, to mysle, ze to odbry wynik jak na zwykle 1.6
Nojb, potwierdzam...sam od niedawna ciesze sie takim silnikiem na sekwencji i po regulacji zostalem wyslany na drobna probe....no cos z goreczki polecial 180 i jeszcze cos tam bylo pod pedalem
biorac pod uwage przeklamania licznika, to oc bylo jeszcze pod pedalem i goreczke, to mysle, ze to odbry wynik jak na zwykle 1.6Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
-

Grzesiek2507 - Members
Grzesiek2507 napisał(a):sam od niedawna ciesze sie takim silnikiem na sekwencji i po regulacji zostalem wyslany na drobna probe....no cos z goreczki polecial 180 i jeszcze cos tam bylo pod pedalem biorac pod uwage przeklamania licznika, to oc bylo jeszcze pod pedalem i goreczke, to mysle, ze to odbry wynik jak na zwykle 1.6
Ja mam 1.8 i też poleciał mi 180 na LPG, jak pojade na regulacje i wymienie filterek to zobacze ile tym razem poleci, ale myśle, że te 190 pójdzie, zobaczymy

-

Achtel - Badacz tematu
Achtel no moj wlasnie tak samo do 180 dociagnie lekko ale boje sie sprawdzac czy pojdzie dalej bo szczeze im szybciej leci tym robi sie taki lezejszy jeden podmuch wiatru i juz nim buja jak kolyska ja nie mam odwagi tak przycisnac chyba ze na pasie startowym na lotnisku zeby mi drogi nie brakło
cykor ze mnie raz w zyciu dociaglam dokladnie do 173 i wymieklam strachu sie najadlam jak nie wiem i nigdy wiecej nie probowalam:D heheheh
cykor ze mnie raz w zyciu dociaglam dokladnie do 173 i wymieklam strachu sie najadlam jak nie wiem i nigdy wiecej nie probowalam:D heheheh-

Nati712 - Badacz tematu