Klimatyzacja manualna

Wszystko co związane z klimatyzacją i nawiewami w samochodzie Volkswagen Golf 3

Moderator: Moderator

Postprzez sebinho » 12 lis 2010, o 01:28

log, sprawdzałeś bezpiecznik pod maska? ten obok zbiorniczka wyrównawczego?
Avatar użytkownika
sebinho
Badacz tematu
 
Posty: 177
Dołączył(a): 8 paź 2008, o 20:26
Lokalizacja: Kraków

 

Postprzez log » 16 lis 2010, o 00:01

Okazalo sie, ze wystarczylo nabic klime (180zl za nabicie i sprawdzenie szczelnosci ukladu).
Klima nie wlaczala sie bo jesli uklad jest pusty to klima sie nie wlacza (zakladam, ze chodzi o zabezpieczzenie pompy przed praca "na sucho").
log
Berbeć
 
Posty: 6
Dołączył(a): 19 paź 2010, o 22:40
Lokalizacja: Zachodniopomorskie

Postprzez Bula22 » 24 gru 2010, o 11:52

ja miałem taki przypadek jak kolega pisał..nabiłę klime 2 miesiące i zdechła potem kontrolka od tego włącznika AC mi wariowała sama się włączała a nawiew nawet nie był włączony
Bula22
Badacz tematu
 
Posty: 172
Dołączył(a): 17 gru 2010, o 17:34
Lokalizacja: Truskolasy

Problem z klimą

Postprzez janeknoviak » 1 lut 2011, o 11:42

vw golf 1,9 tdi 1996, climatronic
jak włącze klimę, nawet w trybie ECON to z kratek na szybę leci powietrze, ale ze środkowych bardzo słabo, nawet jak ustawię na maksa, a słychać że wentylator zapieprza na maksa oprucz tego gdy włącze tylko na nogi to nie leci dopiero jak włącze jeszcze na szybę to na nogi też leci.
dodam że klima ogulnie chłodzi ale coś słabo leci te powietrze, filtr przeciwpyłkowy włożyłem nowy, a i bez filtra też słabo leciało. Może ktoś się orientuje już po opisie co to może być?? (oprucz tego, czasem po przekręceniu kluczyka wyświetlacz klimy mryga jakieś 15 sekund, podłączając pod komp błędów nie ma)
janeknoviak
Czytacz
 
Posty: 40
Dołączył(a): 1 lut 2011, o 11:39
Lokalizacja: Nowy Dwór Mazowiecki

Postprzez pablomed » 1 lut 2011, o 23:55

janeknoviak, jest gdzies opisana procedura zczytywania błędów z wyświetlacza klimatronica bez kompa, może od tego zacznij bo skoro miga to jakiś błąd jest pewnie ktoryś serwomechanizm.
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

Postprzez janeknoviak » 2 lut 2011, o 12:05

Mógłbyś jakiś link?? Bo nie mogę znależć
janeknoviak
Czytacz
 
Posty: 40
Dołączył(a): 1 lut 2011, o 11:39
Lokalizacja: Nowy Dwór Mazowiecki

Postprzez K@mil » 2 lut 2011, o 12:19

Autodiagnoza:

Przy wyłączonym zaplonie - wciśnij przycisk na climatroniku ECON
Trzymając przycisk ECON- przekręć kluczyk (wlacz zaplon), (ale nie włączaj silnika)
Klima się włączy, poczekaj chwilke (do minuty), aż skończy diagnostykę

Na koniec wyskoczy Ci lista błędów, jak bedzie brak błedów to pojawi sie- 444

Jeżeli jednak coś znajdzie, to czerwonym przyciskiem przeskakujesz kolejne błędy.
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez janeknoviak » 2 lut 2011, o 12:33

Oki, Dzięki, później pobawie się z tym

[ Dodano: 2011-02-02, 16:29 ]
Próbowałem i nic, trzymałem ECON, przekręciłem kluczyk i nic, klima nadal wyłączona, ale trzymałem tak z kilka minut ale nadal nic: :kwasny:

[ Dodano: 2011-07-28, 07:34 ]
Siema, moglibyście dać jakieś foty jak dostać się do silniczków sterujących klapami powietrza. bede miał tydzień wolnego to poprubuję coś tam popatrzeć?

[ Dodano: 2011-07-28, 08:05 ]
Siema, moglibyście dać jakieś foty jak dostać się do silniczków sterujących klapami powietrza. bede miał tydzień wolnego to poprubuję coś tam popatrzeć?
janeknoviak
Czytacz
 
Posty: 40
Dołączył(a): 1 lut 2011, o 11:39
Lokalizacja: Nowy Dwór Mazowiecki

Klimatyzacja manualna pytanie

Postprzez KillerBlack » 9 lut 2012, o 22:15

Witam.
Mam pytanie mianowicie niedziała mi klima na 1 biegu dmuchawy?;> na reszcie działa czy tak ma byc?;> czy cos jest popsute?;> moze wiecie co ?
Avatar użytkownika
KillerBlack
Gaduła
 
Posty: 648
Dołączył(a): 28 kwi 2011, o 22:01
Lokalizacja: ŁdZ

Postprzez prezesik » 9 lut 2012, o 22:32

Poszukaj na forum opisu nt. podoginania blaszek przy pokrętle dmuchawy. Trzeba jedną blaszkę lekko podgiąć, aby łączyła I bieg.
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Klima Golf 3

Postprzez Pepsik1 » 4 kwi 2012, o 17:53

Witam przeszukawszy forum, Google itd. itp i nie znalazłem nic. A więc mam pytanie takie; klima się załącza wentylatory chodzą, ale słabo chłodzą nawiewy, zauważyłem że w ogóle się woda nie skrapla pod samochodem, co może być przyczyną? Dodam że klima była dobita w zeszłym roku na jesień, czyżby osuszacz padł i przez to działa słabo klima?
Pepsik1
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 18 wrz 2011, o 19:18
Lokalizacja: Swory

Postprzez prezesik » 4 kwi 2012, o 20:05

A filtr kabinowy wymieniałeś?
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości