Moderator: Moderator
simson233, przeciez podciśnienia niema w zbiorniku w nadkolu od tak z nikąd, podciśnienie bierze się z króćća na wężu do serwa - jest tam jedno wyjscie zaślepione, zreszta opisłaem właśnie na drugim forum skąd ewentualnie elektózawór załatwić zerknij.
- pablomed
- Members
uszkodzona chlodnica klimatyzacji manualnej
Witam dziś jakims cudem uszkodziłem chłodnice od klimy zaczął wydobywać się dym i jakis zielony plyn i zaczelo uciekac powietrze niewiedzilem co zrobic zakleilem szybko dziure silikonem. Chłodnica do wymiany. Jest jakiś zawor ktory zamyka klime??
[ Dodano: 2013-07-03, 11:53 ]
Klima sie nie zalancza. Co mam zrobic??
[ Dodano: 2013-07-03, 11:53 ]
Klima sie nie zalancza. Co mam zrobic??
- boniek22
- Berbeć
nie, w miarę szybko zmień chodnicę i nabij klimę żeby z powodu nieszczelności jak najmniej zanieczyszczeń dostało sie do układu.
Klima sie nie włączy i bardzo dobrze, bo niema czynnika chłodzącego który ma również w sobie smarujący sprężarkę olej, więc uruchomienie spręzarki bez czynnika spowodowałoby jej zatarcie, jest od tego czujnik ciśnienia czynnika zabezpieczający w takiej sytuacji.
Poza tym troche wyobraźni kolego, w układzie klimy jest duże ciśnienie co sam widziałeś bo czynnik wytrysnął, a ty chcesz zakleić silikonem.
Klima sie nie włączy i bardzo dobrze, bo niema czynnika chłodzącego który ma również w sobie smarujący sprężarkę olej, więc uruchomienie spręzarki bez czynnika spowodowałoby jej zatarcie, jest od tego czujnik ciśnienia czynnika zabezpieczający w takiej sytuacji.
Poza tym troche wyobraźni kolego, w układzie klimy jest duże ciśnienie co sam widziałeś bo czynnik wytrysnął, a ty chcesz zakleić silikonem.
- pablomed
- Members
Swap Klimatyzacji
Witam jak w temacie mógłby mi ktos po krótce opisać jak wygląda tego typu operacja
.
.- Golf Maniak
- Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1595 AFT
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Poszukaj info, bo troche o tym jest. Roboty sporo, bo trzeba wymieniac 'kombajn' spod deski tez. Cala deska do rozebrania, potem przod i pas. Wentylatory (no chyba, ze masz juz dwa). Zbiorniczek podcisnienia przy nadkolu, wszystkie przewody. Najgorzej zrobic to tak zeby bylo szczelnie, potrzebna dokladnosc. A z lapa i sprezarka to juz nic nie powiem ,bo nie dojechalem do tego momentu. Sam szukalem troche info, ale odpuscilem....moze w przyszlym sezonie sie zabiore. Najlepiej gdybys sam to wyjmowal z dawcy...
Zielony Family: moj-golf/zielona-perla-by-grzesiek2507-t58764.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
Moj poprzedni "Europe":
moj-golf/czerwony-golfik-by-grzesiek2507-t46031.html
-

Grzesiek2507 - Members
chłodnica klimatyzacji AEE
Witam!!!
Posiadam Golfa 1.6 AEE z 1997 roku. Potrzebuję wymienić chłodnicę klimatyzacji ale jej nie mogę kupić, a zależy mi na nowej. Moja stara chłodnica ma wymiary; wys:350 a szer:450. Potrzebuję jakiś numer albo symbol żebym mógł w sklepie powiedzieć. Może ktoś wymieniał i mi może pomóc gdzie można taką kupić. Pomóżcie. Z góry dziękuję.
POZDRAWIAM!!!
Posiadam Golfa 1.6 AEE z 1997 roku. Potrzebuję wymienić chłodnicę klimatyzacji ale jej nie mogę kupić, a zależy mi na nowej. Moja stara chłodnica ma wymiary; wys:350 a szer:450. Potrzebuję jakiś numer albo symbol żebym mógł w sklepie powiedzieć. Może ktoś wymieniał i mi może pomóc gdzie można taką kupić. Pomóżcie. Z góry dziękuję.
POZDRAWIAM!!!
- KOLBE21818
http://auto-czesci-lipiec.pl/Start.asp? ... NC9OSVM%3D to jest wg ETKI, ty masz inny rozmiar pozostaje pytanie czy masz orginalną klimę czy dokładaną Diavię
Pozostaje ci zmierzyć dokładnie czyli znać zarówno dłogoś radiatora jak i całej chłodnicy i szukać w necie, zobacz na markę sprężarki
Pozostaje ci zmierzyć dokładnie czyli znać zarówno dłogoś radiatora jak i całej chłodnicy i szukać w necie, zobacz na markę sprężarki
- pablomed
- Members
Panowie mam problem z klimą.
Ze trzy tygodnie temu miałem uszczelnioną klimę (przewód pękł). Po wymianie przewodu została instalacja nabita. Jeździłem tak te trzy tygodnie, klima działała jak szalona, mroziła pięknie.
Dzisiaj natomiast zauważyłem, że na włączonej klimie strasznie mocno obciążony jest silnik. Dojeżdżając do skrzyżowania (wiadomo sprzęgło luz hamowanie) silnik często gaśnie z tego obciążenia. Już nie wspomnę, że mocno słaby w osiągach jest. Jak tylko wyłączę klimę to idzie jak zawsze, i nic nie gaśnie. Być może chodzi głośniej na klimie ale tego w 100 % nie jestem pewny. Klima ciągle chłodzi jak trzeba.
Co to może być? Brak smarowania? Łożyska na kompresorze siadło/siada?
Ze trzy tygodnie temu miałem uszczelnioną klimę (przewód pękł). Po wymianie przewodu została instalacja nabita. Jeździłem tak te trzy tygodnie, klima działała jak szalona, mroziła pięknie.
Dzisiaj natomiast zauważyłem, że na włączonej klimie strasznie mocno obciążony jest silnik. Dojeżdżając do skrzyżowania (wiadomo sprzęgło luz hamowanie) silnik często gaśnie z tego obciążenia. Już nie wspomnę, że mocno słaby w osiągach jest. Jak tylko wyłączę klimę to idzie jak zawsze, i nic nie gaśnie. Być może chodzi głośniej na klimie ale tego w 100 % nie jestem pewny. Klima ciągle chłodzi jak trzeba.
Co to może być? Brak smarowania? Łożyska na kompresorze siadło/siada?
- Porsche
- Czytacz
nie wiem gdzie to napisać ale mam pytanie odnośnie schowka. mam do kupienia jasny schowek na kluczyk ale nie pod klime i czy bedzie duzo przerobek schowka robionego bez klimy aby podszedl pod klime. szukam szybkiej odpowiedzi
mój variancik moj-golf/variant-by-matt-t69907.html
- lm3matt
- Badacz tematu
Re: Klimatyzacja manualna
Nie wiem czy dobry dział ale zaryzykuje i trochę odkopie
otóż w moim golfie w manualnej klimatyzacji ułamało mi się to pokrętło o temperatury. Na allegro szukałem ale ni ma. Da rade gdzieś to zamówić?
otóż w moim golfie w manualnej klimatyzacji ułamało mi się to pokrętło o temperatury. Na allegro szukałem ale ni ma. Da rade gdzieś to zamówić?- Klimasystem
- Berbeć
- Rocznik: 1995
- Silnik: 1.9
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Powrót do Klimatyzacja i Nawiewy