Wycieraczki i spryskiwacze

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Bandzior » 31 paź 2007, o 18:45

Sprobuje moze nic nie polame:)
Bandzior
Czytacz
 
Posty: 101
Dołączył(a): 2 wrz 2007, o 19:25
Lokalizacja: Drygaly

 

Postprzez Tongpo » 31 paź 2007, o 19:56

Tylko, delikatnie....delikatnie :lol:
Tongpo
Czytacz
 
Posty: 73
Dołączył(a): 1 paź 2007, o 12:33
Lokalizacja: Kraków

Postprzez tomala » 31 paź 2007, o 20:33

tylko nie wiem czy wiesz że jak trafisz na zawziętego gliniarza to możesz stracić dowód rejestracyjny.No chyba że będą Ci się świecić na biało.Pozdrawiam
tomala
Czytacz
 
Posty: 42
Dołączył(a): 17 paź 2007, o 19:32
Lokalizacja: pomorskie

Problem z tylna wycieraczka i ogrzewana tyla szyba:(

Postprzez murzyn » 25 lis 2007, o 19:34

Posiadam golfa 1.8 Variant. Mam problem z ogrzewaniem tylnej szyby do czasu bylo wszystko ok ale od niedawna przestała działac i nie swieci sie dioda na przycisku ogrzewania tylnej szyby; zaś wycieraczka nie daje odznak zycia. Jak załanczam tylna wycieraczke to spryskiwacz dziala a wycieraczka nie pracuje :/ co moze byc przyczyna? Prosze o rade bo zaczyna sie zima i troszke jest to uciażliwe gdyz mam caly czas za zamazana i zaparowana tyla szybe. Pozdrawiam wszystkich miłosników Golfa MK3
murzyn
Berbeć
 
Posty: 17
Dołączył(a): 29 wrz 2007, o 09:36
Lokalizacja: Tychy

Postprzez Wiesiek Famułka » 26 lis 2007, o 01:37

Bezpiecznik wycier. tył ma nr 4 a ogrzewania szyby t. nr 9, więc albo przypadek albo pozostaje szukanie po kolei i ze schematem po sieci; tu ważna uwaga - pomoże schemat jakiegokolwiek VW z lat 90-tych, gdyż układy i kolory są prawie identyczne, np. styk 53a (zas. z kluczyka) silnika wyc. tyłu ma kolor zawsze czarno-żółty a 53 - zielono-czarny (startowy), czy to Polo, Golf czy G. Variant
Wiechu
Wiesiek Famułka
Berbeć
 
Posty: 3
Dołączył(a): 24 lis 2007, o 02:04
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Przełącznik wycieraczek

Postprzez darkker » 4 gru 2007, o 00:41

Tak jak w temacie
Mam problem z wycieraczkami. Działaja mi tylko czasówki (w dół ) a reszta sie nie włącza. Czy to mozna jakos naprawic czy trzeba wymienić przełącznik na nowy ????
darkker
Badacz tematu
 
Posty: 202
Dołączył(a): 2 gru 2007, o 20:04
Lokalizacja: Inowrocław

Postprzez opolanin » 4 gru 2007, o 01:09

odkrec kierownice sciagnij przelaczniki, rozbierz i stwierdz przyczyne moze styki sie wypalily, sprawdz nie ma duzo roboty
opolanin
 

Wycieraczki denerwująca sprawa;/

Postprzez tosiu89 » 4 gru 2007, o 21:11

siema mam problem z wycieraczkami jak włończe na czasowe to raz mi chodzą co około 2 sekundy a raz co 20 sekund :-| jest to troche denerwójące możę ktoś wie co mozę być tego przyczyną?
tosiu89
Berbeć
 
Posty: 3
Dołączył(a): 18 lis 2007, o 18:51
Lokalizacja: tychy

Postprzez Explorer » 4 gru 2007, o 21:50

Wydaje mnie sia że sam ustalasz czas na czasowym czyli, jeśli włączysz wycier. poczekasz około 5 sekund (lub ile ci pasuje) a następnie wyłączysz, to ten okres czasu jest zapamiętany i po następnym włączeniu wycieraczki będą chodziły co 5 sek(lub czas który przeczekałeś)
u mnie tak jest, mam golfa 3 lata a dopiero parę dni temu to wykryłem bo miałem ten sam problem. :-D
Explorer
Berbeć
 
Posty: 17
Dołączył(a): 24 lis 2007, o 23:34
Lokalizacja: Lublin

Postprzez czorny27- » 4 gru 2007, o 22:08

taaaaaaaaaa............ powaznie?????? nawet nie wiedziałem az jutro rano to sprawdze
czorny27

MÓJ GOFEREK !! !!
aktualne foto str.1
zlot PleszeVW str.27
nowe kolo na sezon 2009 brock B5 16'' str.19,polerka rantu str.20
sesja sezon 2009!!! str.22!!!
recaro gti edition str.17!!
foty sezon 2008 str.8!!!!!!!!!!!
zlot golf3.pl str.6!!!
Avatar użytkownika
czorny27-
Members
 
Posty: 720
Dołączył(a): 25 paź 2007, o 18:20
Lokalizacja: kutno

Postprzez Explorer » 4 gru 2007, o 23:54

czorny27- napisał(a):taaaaaaaaaa............ powaznie?????? nawet nie wiedziałem az jutro rano to sprawdze


No poważka u mnie tak jest, sam się zdziwiłem. :-P
Miałem ten sam problem, myslałem że to opór wody na szybie steruje częstotliwość wycierania, ale myslę se, eeeeeeeee za stary sprzęcik.
Aż parę dni temu jadąc w długiej trasie myslę muszę to rozgryżć, i wpadło mi to do głowy co napisałem wyżej :idea: , potestowałem i działa. Nie wiem jak w innych modelach.
Explorer
Berbeć
 
Posty: 17
Dołączył(a): 24 lis 2007, o 23:34
Lokalizacja: Lublin

Postprzez czepi » 4 gru 2007, o 23:56

piszecie tu że trzeba włączyć na czasówke.... na kilka np 5 sekund i wyłączyć.... a potem jka załączę znów czasówke to będzie chodziła z częstotliwościa 5 sekund
??
Avatar użytkownika
czepi
Members
 
Posty: 825
Dołączył(a): 19 lis 2007, o 20:05
Lokalizacja: Cieszyn/Radlin

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 4 gości