Moderator: Moderator
Problem z tylna wycieraczka i ogrzewana tyla szyba:(
Posiadam golfa 1.8 Variant. Mam problem z ogrzewaniem tylnej szyby do czasu bylo wszystko ok ale od niedawna przestała działac i nie swieci sie dioda na przycisku ogrzewania tylnej szyby; zaś wycieraczka nie daje odznak zycia. Jak załanczam tylna wycieraczke to spryskiwacz dziala a wycieraczka nie pracuje
co moze byc przyczyna? Prosze o rade bo zaczyna sie zima i troszke jest to uciażliwe gdyz mam caly czas za zamazana i zaparowana tyla szybe. Pozdrawiam wszystkich miłosników Golfa MK3
co moze byc przyczyna? Prosze o rade bo zaczyna sie zima i troszke jest to uciażliwe gdyz mam caly czas za zamazana i zaparowana tyla szybe. Pozdrawiam wszystkich miłosników Golfa MK3- murzyn
- Berbeć
Bezpiecznik wycier. tył ma nr 4 a ogrzewania szyby t. nr 9, więc albo przypadek albo pozostaje szukanie po kolei i ze schematem po sieci; tu ważna uwaga - pomoże schemat jakiegokolwiek VW z lat 90-tych, gdyż układy i kolory są prawie identyczne, np. styk 53a (zas. z kluczyka) silnika wyc. tyłu ma kolor zawsze czarno-żółty a 53 - zielono-czarny (startowy), czy to Polo, Golf czy G. Variant
Wiechu
- Wiesiek Famułka
- Berbeć
Przełącznik wycieraczek
Tak jak w temacie
Mam problem z wycieraczkami. Działaja mi tylko czasówki (w dół ) a reszta sie nie włącza. Czy to mozna jakos naprawic czy trzeba wymienić przełącznik na nowy
??
Mam problem z wycieraczkami. Działaja mi tylko czasówki (w dół ) a reszta sie nie włącza. Czy to mozna jakos naprawic czy trzeba wymienić przełącznik na nowy
??- darkker
- Badacz tematu
Wycieraczki denerwująca sprawa;/
siema mam problem z wycieraczkami jak włończe na czasowe to raz mi chodzą co około 2 sekundy a raz co 20 sekund
jest to troche denerwójące możę ktoś wie co mozę być tego przyczyną?
jest to troche denerwójące możę ktoś wie co mozę być tego przyczyną?- tosiu89
- Berbeć
Wydaje mnie sia że sam ustalasz czas na czasowym czyli, jeśli włączysz wycier. poczekasz około 5 sekund (lub ile ci pasuje) a następnie wyłączysz, to ten okres czasu jest zapamiętany i po następnym włączeniu wycieraczki będą chodziły co 5 sek(lub czas który przeczekałeś)
u mnie tak jest, mam golfa 3 lata a dopiero parę dni temu to wykryłem bo miałem ten sam problem.
u mnie tak jest, mam golfa 3 lata a dopiero parę dni temu to wykryłem bo miałem ten sam problem.

- Explorer
- Berbeć
taaaaaaaaaa............ powaznie?????? nawet nie wiedziałem az jutro rano to sprawdze
czorny27
aktualne foto str.1
zlot PleszeVW str.27
nowe kolo na sezon 2009 brock B5 16'' str.19,polerka rantu str.20
sesja sezon 2009!!! str.22!!!
recaro gti edition str.17!!
foty sezon 2008 str.8!!!!!!!!!!!
zlot golf3.pl str.6!!!
aktualne foto str.1
zlot PleszeVW str.27
nowe kolo na sezon 2009 brock B5 16'' str.19,polerka rantu str.20
sesja sezon 2009!!! str.22!!!
recaro gti edition str.17!!
foty sezon 2008 str.8!!!!!!!!!!!
zlot golf3.pl str.6!!!
-

czorny27- - Members
czorny27- napisał(a):taaaaaaaaaa............ powaznie?????? nawet nie wiedziałem az jutro rano to sprawdze
No poważka u mnie tak jest, sam się zdziwiłem.
Miałem ten sam problem, myslałem że to opór wody na szybie steruje częstotliwość wycierania, ale myslę se, eeeeeeeee za stary sprzęcik.
Aż parę dni temu jadąc w długiej trasie myslę muszę to rozgryżć, i wpadło mi to do głowy co napisałem wyżej
, potestowałem i działa. Nie wiem jak w innych modelach.- Explorer
- Berbeć
piszecie tu że trzeba włączyć na czasówke.... na kilka np 5 sekund i wyłączyć.... a potem jka załączę znów czasówke to będzie chodziła z częstotliwościa 5 sekund

Mój GTI 2.0 16V ABF
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
-

czepi - Members