a z jakich na jakie zmieniałeś? Za postojowe odpowiedzialny jest cienki szary kabelek z czarnym paskiem przy wtyczce lamp.Pawlak539 napisał(a):po zamontowaniu lamp
Moderator: Moderator
"Na oko" czy wyjął Kolega, dał inny itd. Bo często jest taki właśnie tekst a za dzień: " no, był spalony...".Pawlak539 napisał(a):sprawdzałem bezpiecznik
Czy po wyłączeniu wszystkiego i przełączeniu manetki na jakby prawy kierunkowskaz te światła świecą? To dopiero są światła POSTOJOWE, a to o czym Kolega pisze to POZYCYJNE wokół auta włączane gałką w tablicy.
Przyczyną jest jakieś zwarcie, może zgiął się języczek stykowy pod żarówką w którejś z lamp. Musi Kolega sprawdzać. A jeśli mimo dobrego bezpiecznika nie ma nadal "prawej strony" - musiało się coś upalić: styk w głównym włączniku, przewód do i od skrzynki bezpieczników. Na odległość miejsca tego akurat uszkodzenia chyba nie odnajdziemy.
Dla ułatwienia podpowiem, że od prawych pozycyjnych/postojowych jest przewód koloru szaro-czerwonego i to na nim trzeba będzie szukać uszkodzeń.
prezesik25 napisał(a): Za postojowe odpowiedzialny jest cienki szary kabelek z czarnym paskiem
Z CZERWONYM; z czarnym to lewe.
-

Zico63 - Members
lewa lampa
witam mam takie pytanie ostatnio odpalilem swojego golfa i właczyłem swiatła ale lewe swiatlo mijania nie dziala a zarowka cala nawet wymienilem na nowa i dalej nic kostka wyglada na cala nie widac zeby byla nadpalona prosze o porady...
- sebaaa1992
- Berbeć
mi niedawno spaliła się żarówka od długich, po wyciagnieciu okazało się że jest ok ale skoro nie świeci to zakładamy nową i dalej kicha, kolejna i też nic. Miałem już rozkopywać całą elektrykę ale po zmierzeniu napięcia okazało się że jest wszytko ok i na 3 nowej zaczęło hulać.
na początek sprawdź miernikiem czy masz napięcie na wtyczkach, wtedy będziesz wiedział czy to wina żarówki czy coś innego siadło
na początek sprawdź miernikiem czy masz napięcie na wtyczkach, wtedy będziesz wiedział czy to wina żarówki czy coś innego siadło
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
-

trollu - VIP
- Rocznik: 0
- Silnik: byl ADY jest M52TUB28
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: kombi
postojówki w projektorach
Koledzy w ktorym miejscu znajdują sie postojowki w projektorach oraz jaki maja symbol zarowek?? przypuszczam ze wchodzą do tych laczanych dwoch kabli na zewnątrz....czy ktoś mógłby mnie olśnic w tym temacie??

-

maximus_spi - Gaduła
- Rocznik: 95
- Silnik: 1.9 TDI
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

chomik - Fanatyk
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
-

maximus_spi - Gaduła
- Rocznik: 95
- Silnik: 1.9 TDI
- Paliwo: ON
Dioda w lampie przedniej nie swieci
Witam . Moj problem polega na tym ze zrobilo mi sie zawarcie na przedniej lampie i nie dziala mi dioda ktora mam wraz ze swiatlami postojowymi , (przed zwarciem dzialala). Jak moge usunac ta usterke bo diode podlaczalem na krotko i swieci ale gdy zapalam postojowe to w prawej lampie swieci a lewa tam gdzie bylo zwarcie nie .
- kubas93-14
- Berbeć