Kostka z numerem 21 lub 22 ma być pierwszym z prawej, pierwszym z góry. Gniazdo "R6" - to jest właśnie przerywacz kierunkowkazów i świateł ostrzegających o niebezpieczeństwie - awaryjnych.
Po wyłączeniu świateł mijania i otwarciu drzwi dzwoni buzer. Wydaje mi się że ten sam który sygnalizować ma że świała mijania pozostały włączone.Dopiero po którymś włączeniu i wył. przestał dzwonić. Czy ta część jest naprawialna ?
Chyba nie mówimy o tym samym. Od lewej strony jest wyłącznik - światła pozycyjne - mijania tak ? więc mogę tylko dać na wyłącznik. nie wiem gdzie tam jakieś ząbki są, chyba że ten przełącznik jest już tak zwichrowany.
Jest z lewej Pokrętło; ma pozycje: "O" - czyli nic nie świeci. "1" - świecą pozycyjne (to moje określenie "na jeden ząbek" ). I ostatnie "2" - świecą reflektorry.
Piszczek piszczy w każdym innym niż "O" położeniu.
Od tego jest przekaźnik 36 i piszczy gdy wyjmiesz kluczyk, otworzysz drzwi i
- masz pokrętło świateł na pozycyjnych i mijania
- włączony któryś z kierunkowskazów
Za każdym razem gdy piszczy pali się któreś światło postojowe.
Mam problem, nie wiem jak dostać się do tylniej lampy padła mi żarówka i nie wiem jak sie do niej dostac zeby ją wymienić. Chodzi mi o światła pozycyjne.
potem zagladasz w okolice lamp z tylu i masz taka oslone sciagasz ja
potem masz tam po bokach zaczepy
lekko je odginasz i wyciagasz lampe (mocowanie zarowek)
ot cala mecyja
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
proste jak barszcz otwierasz bagażnik po lewej jak i po prawej stronie bagażnika masz do jednej lampy po 3 śruby wystarczy je odkręcić możesz także zdjąć osłonke jest na wpinkach tak bym to nazwał odkręcisz te 3 śrubki i wyciągasz lampę
[ Dodano: 2012-05-29, 20:28 ] ja wyciągnąłem całą i wyczyściłem w środku bo kupa kurzu było przez co słabiej świeciły lampy po czyszczeni bajka