Moderator: Moderator
dajcie foto jak ty wygląda u kogos w lampie znaczy sie jak swieci
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
przetwornica zmienia nam tylko prad napiecie niezależnie jakieżaróki dac tylko barwa zalerzy od przetwornicy
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
Oto fotka fabrycznie świecącego tylko STOP-u:
Ale tak się nie jeździ, bo muszą być pozycyjne*). Więc z pozycjami:
No i pełna lampa:
Oczywiście lepsze foty wyszłyby po zmroku. A ja to nie przerabiałem na stałe (nigdy bym tak nie jeździł, pisałem) a jedynie jest to pokaz dla celów forum - wiedząc co gdzie odłączyć a co gdzie przypiąć na szybko.
--------------------
*) - Chyba, że ma ktoś dzienne. Tak właściwie, jeśli nie ma właśnie dziennych - to do pozycji nie ma się po co podłączać. Przecież i tak muszą być włączone.
Ale tak się nie jeździ, bo muszą być pozycyjne*). Więc z pozycjami:
No i pełna lampa:
Oczywiście lepsze foty wyszłyby po zmroku. A ja to nie przerabiałem na stałe (nigdy bym tak nie jeździł, pisałem) a jedynie jest to pokaz dla celów forum - wiedząc co gdzie odłączyć a co gdzie przypiąć na szybko.
--------------------
*) - Chyba, że ma ktoś dzienne. Tak właściwie, jeśli nie ma właśnie dziennych - to do pozycji nie ma się po co podłączać. Przecież i tak muszą być włączone.
-

Zico63 - Members
Pełna lampa jest kozak ,właśnie tak chcę mieć zrobione + jeszcze sie zastanawiam,ale chciałbym (chyba) żeby elektryk zainstalował w to wszystko jakiś przerywacz czy coś takiego żeby szybko pulsowały podczas hamowania. Jak migacz tylko szybciej 

Mój Panzerwagon moj-golf/butelkowy-mkiii-zybiego-t40942.html
-

zybi - Badacz tematu
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
zybi napisał(a):ale chciałbym (chyba) żeby elektryk zainstalował w to wszystko jakiś przerywacz czy coś takiego żeby szybko pulsowały podczas hamowania. Jak migacz tylko szybciej
Za 'pełny' stop może i by ci nie zabrali dowodu.. ale za to że pulsuje w czasie hamowania to już z pewnością tak...
Ale co kto woli... Mnie raczej interesuje modyfikacja polegająca na zamianie stopu z pozycyjnymi... Pozycja od zewnętrznej strony.. stop od wewnątrz...
-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
Moge ci zmierzyć jutro ale skoro rokręcasz łatwo złacze to czemu nie zmierzysz sam? Zresztą za bardzo się tym martwisz jakiekolwiek będzie byle nie za szerokie i długość odpowiednie. Nie to z dziurką wygląda badziewnie
- pablomed
- Members
Kierunkowskazy - dziwna awaria
Witajcie
mam dziwny problem z kierunkowskazami.
Może zacznę od początku - jakiś czas temu musiałem wymontować poduszkę powietrzną pasażera. Przed demontażem odłączyłem akumulator, zmontowałem podłączyłem wszystko na cacy
W tym momencie pojawiły się dwa problemy:
1. kontrolka poduszek powietrznych po włączeniu zapłonu gaśnie po czym zapala się już na stałe - tu domyślam się, że komputer wykrył odłączenie poduszki, podepnę się pod VAG skasuje błęd i będzie ok.
2. codziennie rano nie działają kierunkowskazy, ale tylko przez kilka minut. Zamiast kierunków miga kontrolka od świateł przeciwmgielnych. Po kilku minutach wszystko wraca do normy.
wiecie może o co kamman?
mam dziwny problem z kierunkowskazami.
Może zacznę od początku - jakiś czas temu musiałem wymontować poduszkę powietrzną pasażera. Przed demontażem odłączyłem akumulator, zmontowałem podłączyłem wszystko na cacy
W tym momencie pojawiły się dwa problemy:
1. kontrolka poduszek powietrznych po włączeniu zapłonu gaśnie po czym zapala się już na stałe - tu domyślam się, że komputer wykrył odłączenie poduszki, podepnę się pod VAG skasuje błęd i będzie ok.
2. codziennie rano nie działają kierunkowskazy, ale tylko przez kilka minut. Zamiast kierunków miga kontrolka od świateł przeciwmgielnych. Po kilku minutach wszystko wraca do normy.
wiecie może o co kamman?

- silent20
- Berbeć
Panowie a powiedzcie mi jeszcze jak zrobic zeby swiatła pozycyjne tez swiecił cały pasek . Myslałem nad transmormatorkiem zmniejszającym napiecie do np 9 V a po wcisnieciu pedała hamulca napiecie wzrosło
??
??-

adi - Czytacz
trzy podwójne zarowki (p21w5) plus diody ( przy diodach prądowych pamietac ze bedą sie grzały wiec je przytulic na blasze zeby odprowadzic nadmiar ciepełka) dla p .mgielnych i bedzie banglać (dałbym tylko grubsze kable na liniach zasilania dla sw spokoju... aczkolwiek przeciez pod fabryczna instalacje podlacza sie zasilanie dla swiateł przyczepy i auto od tego nie płonie.) u siebie w variancie na górnych stopach tez dalem podwójne zarowki wiec mam podwojne pozycje ale w moim przypadku wystarczyło tylko wprowadzic styk dodatkowy na gornym polu i wpiąc sie z zasileniem drugiej pozycji w dodatkowe gniazdo na plytce zarowek....adi napisał(a):Panowie a powiedzcie mi jeszcze jak zrobic zeby swiatła pozycyjne tez swiecił cały pasek . Myslałem nad transmormatorkiem zmniejszającym napiecie do np 9 V a po wcisnieciu pedała hamulca napiecie wzrosło??
zapraszam na VARIANT YACHTOWY STORY moj-golf/usa-variant-yachtowy-story-t41787.html
- variant yacht
- Badacz tematu
slawek5t napisał(a): przeczyścic mase w lewej tylnej lampie.
na 99% to jest do zrobienia brazowy przewod najpierw przeczysc styk w lampie odpowiadajocy temu przewodowi a puzniej ten przewod na 99% problem ustapi a odnosnie poduszki to sam sobie odpowiedziales i masz racie.
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
-

radomiak - Gaduła