Moderator: Moderator
nie nie wypadł . Hmm no lewa dobrze swieci a prawa bije po drzewach. KOlega powiedział mi ze w silniczku elektrycznym trzeba ta srube wkrecic , i wkrecilem oba na 2 cm . I to samo lewa prawie dobrze a prawa to samo po drzewach . a moze problem tkwi w zarowce ?> zle zalozona albo cos . niewiem pomozcie. dodam ze bylem dzis na wsi na stacji diagnostycznej gosciu popatrzyl popatrzyl i powiedzil ze sam to musze zrobic . tyle POMOCY : (
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Kozacka stacja diagnostyczna. Nie da się źle wsadzić żarówki, chyba że wcisnąłeś ją byle jak i dobijałeś młotkiem konkretnym. Skąd wiesz że nie wypadło? Bo ja miałem podobne objawy jak mi wypadło z jednego mocowania, z tym że prawa lampa waliła w dół i do środka bo się prawy zaczep wyzaczepował
weź przełóż lewą żarówkę i zobacz czy coś się zmienia czy nie, będziemy stopniowo wykluczać co tam się stało się
weź przełóż lewą żarówkę i zobacz czy coś się zmienia czy nie, będziemy stopniowo wykluczać co tam się stało się
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
no zarowke nie wciskalem na sile tylko jak pasowala to weszla . mowisz ze z zaczepow wypadla o 21 dzis patrzylem i nie wypadlo .
[ Dodano: 2012-05-01, 21:55 ]
hmm no niewiem macie jakies pomysly
nowe lampy a tyle problemow
[ Dodano: 2012-05-01, 21:55 ]
hmm no niewiem macie jakies pomysly
nowe lampy a tyle problemow-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
jak wykonać światła stop-u na 3 żarówki.
jak wykonać światła stop-u na 3 żarówki.W golfie 3 ?
-

adi - Czytacz
A sprecyzuj kolego o co dokladniej Ci chodzi. Bo z tego co ja sie domyslam to chodzi Ci o to zeby przy hamowaniu swiecily sie 3 zarowki w tylnej lampie? Czyli caly pasek tak jakby? Bo ja tak mam u siebie zrobione ale z pozycyjnymi, to mozesz zobaczyc u mnie na podpisie czy o cos takiego chodzi.
-

PSYWERX - Czytacz
Tak drogi kolego .chce zeby postojowe w tylnej lampie swieciły sie 3 żarówki jak i przy stopie
czyli musze cos polutowc
prosze o pomoc jak to zrobic
czyli musze cos polutowc
prosze o pomoc jak to zrobic

-

adi - Czytacz
Po pierwsze - nielegalne;
Po drugie - niebezpiecznie obciążające cienki w końcu przewód STOP-u i jego włącznika 6-cioma zamiast dwiema żarówkami;
Po trzecie - połączenia trzeba wykonać z użyciem odpowiednio ustawionych diod, tak by na STOPie świeciły trzy (znaczy sześć razem) a na pozycyjnych czy przeciwmgielnych - te które powinny.
Ogólnie nie polecam.
Po drugie - niebezpiecznie obciążające cienki w końcu przewód STOP-u i jego włącznika 6-cioma zamiast dwiema żarówkami;
Po trzecie - połączenia trzeba wykonać z użyciem odpowiednio ustawionych diod, tak by na STOPie świeciły trzy (znaczy sześć razem) a na pozycyjnych czy przeciwmgielnych - te które powinny.
Ogólnie nie polecam.
-

Zico63 - Members
A ja wręcz przeciwnie,polecam
bo tzw,mostek baardzo ładnie wygląda,a i ten z tyłu lepiej widzi że hamujesz,co do obciążenia kabli to jeszcze nie słyszałem żeby coś się komuś od tego stało,ani żeby policja się o to czepiała. Krawężnikowi zawsze możesz powiedzieć że taka wersja lamp i tyle. Ja też mam amiar dać to elektrykowi do ogarnięcia,bo w elektryce jestem amanualny
bo tzw,mostek baardzo ładnie wygląda,a i ten z tyłu lepiej widzi że hamujesz,co do obciążenia kabli to jeszcze nie słyszałem żeby coś się komuś od tego stało,ani żeby policja się o to czepiała. Krawężnikowi zawsze możesz powiedzieć że taka wersja lamp i tyle. Ja też mam amiar dać to elektrykowi do ogarnięcia,bo w elektryce jestem amanualnyMój Panzerwagon moj-golf/butelkowy-mkiii-zybiego-t40942.html
-

zybi - Badacz tematu
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB