Moderator: Moderator
Dzięki wszystkim za pomoc, problem rozwiązałem, winowajcą okazały się wtyczki które przyłącza się do obudowy żarówki, dałem nowe wraz z osłonką termokurczliwą, wyczyściłem także końcówkę kabla który przychodzi we wtyczkę bo miedzi to ona nie przypominała.
- Frank_24
- Czytacz
Halogeny parę pytań
Cześć, rano pojechałem sobie na szrot poszukać wtyczki do halogenów. Myślałem że nie dostane ich ale na szczęście były 4 golfiki i z jednego drapłem
Myślałem że wszystko już pójdzie łatwo z montażem ale się pomyliłem. Zjeździłem w swoim mieście sklepy elektroniczne w poszukiwaniu głupiego miedzianego wtyku który jest potrzebny. W 4 sklepach takiego nie dostałem który by mi tam pasował. Więc dorwałem jakąś starą wtyczkę i razem z kablem wyciągnąłem taki właśnie wtyk jaki jest potrzebny. Jest on razem z kablem (zdjęcie) i mam parę pytań:
1) Czy jak wyjmę tą zieloną gumkę w złączu nad chłodnicą to ten kabelek z tym wtykiem będą pasowały (zależało by mi by ich nie rozdzielać bo jest zaciśnięte na tym kablu a więcej takich nie mam)
2) Jak przykręcić halogeny w zderzaku użyć blachowkrętów, aplikacji, czy poprostu z jednej strony śruba a z drugiej nakrętka?
3) Żeby zamontować (wkręcić) halogeny potrzeba zdejmować zderzak aby mieć lepszy dostęp czy nie koniecznie?
To chyba narazie tyle, dzięki z góry za odp.

Myślałem że wszystko już pójdzie łatwo z montażem ale się pomyliłem. Zjeździłem w swoim mieście sklepy elektroniczne w poszukiwaniu głupiego miedzianego wtyku który jest potrzebny. W 4 sklepach takiego nie dostałem który by mi tam pasował. Więc dorwałem jakąś starą wtyczkę i razem z kablem wyciągnąłem taki właśnie wtyk jaki jest potrzebny. Jest on razem z kablem (zdjęcie) i mam parę pytań:
1) Czy jak wyjmę tą zieloną gumkę w złączu nad chłodnicą to ten kabelek z tym wtykiem będą pasowały (zależało by mi by ich nie rozdzielać bo jest zaciśnięte na tym kablu a więcej takich nie mam)
2) Jak przykręcić halogeny w zderzaku użyć blachowkrętów, aplikacji, czy poprostu z jednej strony śruba a z drugiej nakrętka?
3) Żeby zamontować (wkręcić) halogeny potrzeba zdejmować zderzak aby mieć lepszy dostęp czy nie koniecznie?
To chyba narazie tyle, dzięki z góry za odp.

- michu0494
- Czytacz
UStawianie Lamp
WItam mam pytanie. JAk ustawic te http://moto.allegro.pl/vw-golf-iii-refl ... 71453.html lampy >? które pokrętło do czego . POmocy
http://img04.allegroimg.pl/photos/orygi ... 2256471453
Ostatnio edytowano 30 kwi 2012, o 23:14 przez Gesiu_15, łącznie edytowano 1 raz
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Stacja kontroli pojazdów ustawi ci za free max. 20zł. wiec szkoda się z tym szarpać.
Mój Panzerwagon moj-golf/butelkowy-mkiii-zybiego-t40942.html
-

zybi - Badacz tematu
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
Probowałem regulowac tymi bialymi pokretlami i lewa ok ale prawa od pasażera to kurde zamiast po drodze to po drzewach bije. nie moge ustawic . A moze zle h7 załozona ? albo cos z nia nie tak
nie no niewiem
Probowałem regulowac tymi bialymi pokretlami i lewa ok ale prawa od pasażera to kurde zamiast po drodze to po drzewach bije. nie moge ustawic . A moze zle h7 załozona ? albo cos z nia nie tak
nie no niewiem-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
nie trzeba dostaniesz tam ręką od dołu ale ja podczas montażu miałem zdjęty zderzaki było łatwiejmichu0494 napisał(a):3) Żeby zamontować (wkręcić) halogeny potrzeba zdejmować zderzak aby mieć lepszy dostęp czy nie koniecznie?
ja dałem zestwa śrubka + nakrętkamichu0494 napisał(a):2) Jak przykręcić halogeny w zderzaku użyć blachowkrętów, aplikacji, czy poprostu z jednej strony śruba a z drugiej nakrętka?
na foto nie widać wymiaru ale jeśli to masz z grupy VW to na pewno pasujeCzy jak wyjmę tą zieloną gumkę w złączu nad chłodnicą to ten kabelek z tym wtykiem będą pasowały (zależało by mi by ich nie rozdzielać bo jest zaciśnięte na tym kablu a więcej takich nie mam)
-

marcinkoz2910 - Members
Tam jest złączka szerokości ok 2 mm, doradzam ci jednak rozkręcić to złącze żebyś miał lepszy wgląd. Jeśli ta złączka ma ten rozmiar i ma zatrzask sprawny (na fotce wydaje się uszkodzony( to możesz jej użyć). Co do masy lepiej będzie pociągnąc ją do aku, są co prawda w tym złączu kable masowe ale wyglądają na za delikatne "niewydolne".
- pablomed
- Members
Wczoraj próbowałem z tą wtyczką, to nie chce wejść, jest za gruba i jest uszkodzona. Będę próbował w inny sposób najwyżej. Dzięki za odp.
[ Dodano: 2012-05-01, 15:00 ]
1)Halogeny założyłem ale nie działają. Jeżeli mam oryginalny włącznik z opcją halogenów przód + tył to muszę do tego przełącznika ciągnąć kabel?
2) Nie wiem czy dobrze próbowałem podłączyć. Mam oryginalne wtyczki od golfa wraz z kablami. Jeden kabel podłączyłem do akumulatora a drugi zaś w wtyczkę którą trzeba wypełnić wtykiem i kabelkiem (nad chłodnicą). Następnie wpiąłem wtyczki do halogenów i zapaliła mi się kontrolka że halogeny są włączone mimo że włącznik był w pozycji 0 i halogeny nie działają.
[ Dodano: 2012-05-01, 15:00 ]
1)Halogeny założyłem ale nie działają. Jeżeli mam oryginalny włącznik z opcją halogenów przód + tył to muszę do tego przełącznika ciągnąć kabel?
2) Nie wiem czy dobrze próbowałem podłączyć. Mam oryginalne wtyczki od golfa wraz z kablami. Jeden kabel podłączyłem do akumulatora a drugi zaś w wtyczkę którą trzeba wypełnić wtykiem i kabelkiem (nad chłodnicą). Następnie wpiąłem wtyczki do halogenów i zapaliła mi się kontrolka że halogeny są włączone mimo że włącznik był w pozycji 0 i halogeny nie działają.
- michu0494
- Czytacz
1. nie już jest aż do złącza nad chłodnicą ono jest rozkręcane spsikaj całe WD40 rozejdzie się bez kłopotu
2. koloru kabla jesteś pewien? FAQ z montaży jest na każdym forum a wolnych miejsc we wtyczce więcej, żółto szary o ile pamiętam ale nie jestem pewien. Już nie pytam czy do masy aku dałeś kabek brązowy
2. koloru kabla jesteś pewien? FAQ z montaży jest na każdym forum a wolnych miejsc we wtyczce więcej, żółto szary o ile pamiętam ale nie jestem pewien. Już nie pytam czy do masy aku dałeś kabek brązowy
- pablomed
- Members
pablomed napisał(a):1. nie już jest aż do złącza nad chłodnicą ono jest rozkręcane spsikaj całe WD40 rozejdzie się bez kłopotu
Z odkręceniem tej wiązki nad chłodnicą nie mam problemu, nie wiem czemu o tym piszecie
[ Dodano: 2012-05-02, 14:57 ]
Czy któryś z tych wtyków będzie dobry do złącza nad chłodnicą?
2,8mm
link
2,5mm
link
2,4mm
link
- michu0494
- Czytacz