Witam, mam problem. Dzisiaj chciałem zmienić sobie włącznik do świateł z bez halogenów na z halogenami. Wypiąłem jedną wtyczkę potem drugą, wpiąłem w nowy włącznik te dwie wtyczki sprawdzam światła, postojowe świecą, mijania już nie. Dodam że gdy wyłączyłem światła całkiem to paliła mi się prawa tylna lampa. Po zmianie na stary włącznik jest to samo. Co to może być? Pozdrawiam.
[ Dodano: 2012-04-19, 08:15 ]
Sprawdziłem bezpieczniki są ok, potem żarówki były obydwie w jednym miejscu czarne więc zakupiłem jedną dla sprawdzenia i świeci ok zaraz lecę po drugą, tylko ciekawi mnie dlaczego wczoraj świeciła mi się tylna lampa prawa gdy światła były wyłączone, a dzisiaj już normalnie działa. Dodam że włącznik nie miał z tym nic wspólnego. Pozdrawiam.
Moderator: Moderator
Problem z nowymi lampami. GOLF3 94r
Witam !
Wczoraj do swojego golfa 3 założyłem nowe lampy. A dokładnie to są te LAMPY- LINK. Problem jest taki, że w lewej lampie, nie działa mi światło mijania (zewnętrzne). Gdy tą lewą lampę podłącze do prawej strony - kostki, to światełko działa. Po lewej stronie, nawet zmieniłem na nową kostkę, ale to i tak nic nie pomogło. Działa jedynie światło "długie". Za to po prawej stronie jest wszystko ok
. Gdzieś nie łączy, ale gdzie? Może Wy coś mi podsuniecie do głowy gdzie sprawdzać 
Wczoraj do swojego golfa 3 założyłem nowe lampy. A dokładnie to są te LAMPY- LINK. Problem jest taki, że w lewej lampie, nie działa mi światło mijania (zewnętrzne). Gdy tą lewą lampę podłącze do prawej strony - kostki, to światełko działa. Po lewej stronie, nawet zmieniłem na nową kostkę, ale to i tak nic nie pomogło. Działa jedynie światło "długie". Za to po prawej stronie jest wszystko ok
. Gdzieś nie łączy, ale gdzie? Może Wy coś mi podsuniecie do głowy gdzie sprawdzać 
- joker_er4
- Berbeć
To że świeciła CI się prawa lampa to pewnie przez to że manetke kierunkowskazów miałeś w górze na wyłączonym zapłonie, przednia prawa postojówka też się powinna świecić
-

buziol12 - Czytacz
- Rocznik: 1992
- Silnik: 1.8 AAM
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
a bezpieczniki posprawdzales????
bezpiecznik 1 i 2 jak sie nie myle ale zaraz
prosze
http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/vw ... -golf-mk3/
a za dlugie odpowiadaja bezpieczniki 11 i 12 zreszta wydrukuj to sobie schowaj w aucie i napewno kiedys sie przyda ja tak zrobilem i pare razy ta kartka mi zaoszczedzila czasu i nerwow
tu masz troszke lepiej bo masz razem z przekaznikami i troche bardziej przejzyste
http://images34.fotosik.pl/259/e65ecb6ed684ef8b.jpg
bezpiecznik 1 i 2 jak sie nie myle ale zaraz
prosze
http://www.vwgolf.pl/dane-techniczne/vw ... -golf-mk3/
a za dlugie odpowiadaja bezpieczniki 11 i 12 zreszta wydrukuj to sobie schowaj w aucie i napewno kiedys sie przyda ja tak zrobilem i pare razy ta kartka mi zaoszczedzila czasu i nerwow
tu masz troszke lepiej bo masz razem z przekaznikami i troche bardziej przejzyste
http://images34.fotosik.pl/259/e65ecb6ed684ef8b.jpg
VW GOLF 1,9TDI 1z GT 66KW/90KM 95r
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
Yaesu FT-857D/President Texas/HF-P1/HV-10
-

radomiak - Gaduła
buziol12 napisał(a):To że świeciła CI się prawa lampa to pewnie przez to że manetke kierunkowskazów miałeś w górze na wyłączonym zapłonie, przednia prawa postojówka też się powinna świecić
Bardzo możliwe, ponieważ podnosiłem manetkę po to aby łatwiej było wyjąć włącznik. Dzięki za odpowiedź.
- michu0494
- Czytacz
sprawdz kolego kostke stacyjki. u mnie gdy to siadlo tez mialem tylko postojowe.. gdy odpialem od niej wtyczke(od stacyjki) i wzialem kablem na krotko swiatla zaczynaly swiecic.. 

-

pandamian21 - Badacz tematu
pandamian21 napisał(a):sprawdz kolego kostke stacyjki. u mnie gdy to siadlo tez mialem tylko postojowe.. gdy odpialem od niej wtyczke(od stacyjki) i wzialem kablem na krotko swiatla zaczynaly swiecic..
Nie trzeba już jest wszystko ok

- michu0494
- Czytacz
greg_117 napisał(a):sprawdz w kostce styki u mnie jeden był zaśniedziały i raz łączył a raz nie
Słuchaj, kostkę wymieniłem nawet na nową. A na starej kostce też nie działała lampa mijania.
P.S
Sprawdzę te bezpieczniki. Dziękuje za pomoc
. Na pewno wydrukuje 
- joker_er4
- Berbeć