Niestety gość typowy służbista, wziął się za regulowanie świateł bo coś mu nie pasowało a tu regulacja nie działa. Na koniec skwitował, że jeździ dużo w nocy i nie lubi jak go oślepiają z naprzeciwka. I tyle było z nim gadania.
Szrot to pewnie jedyne wyjście. dzięki.
Moderator: Moderator
marek86, dlatego za pytałem bo to trzeba być fajnym oszołomem żeby sie dowalić o taki plastik
Jak zrobisz to jedz gdzie indziej na stacje diagnostyczną.
Jak zrobisz to jedz gdzie indziej na stacje diagnostyczną.-

mariusz325 - Gaduła
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1900
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
część nie występuje w sklepach, ani w ASO ani zamienniki, ja mając ten sam kłopot okleiłem to na około poksiliną i trzyma, albo pozostaje wyłącznie szrot może uda się znaleźć rozbity reflektor i z niego wydłubać
- pablomed
- Members
Automatyczny włącznik świateł
Witam,
Jeżdżę ostatnio Fabią, która ma automatycznie włączane światła. I to całkiem wygodne rozwiązanie. Chciałbym zainstalować takie rozwiązanie w Golfie.
Mam takie urządzenie:
Poczytałem trochę o montażu i planuję zamontować do w okolicach skrzynki bezpieczników. Plus zamierzam dać do niebieskiego kabla od alternatora. Masa też pewnie gdzieś się znajdzie
Namierzenie kabli od świateł to też nie problem. Mam jednak pytanie o fazowanie/polaryzację wg rysunku (na podstawie mojej instrukcji) i schematu ze zdjęcia. Pod co podpiąć te dwa przewody?
Generalnie proszę o podpowiedzi i sprostowanie mojego planu (jeśli potrzeba). Proszę po łopatologiczne podpowiedzi - ostatnio zrobiłem przekaźniki świateł wg przepisu kolegi Zico63 i pracują ekstra, więc chciałbym spróbować z tym włącznikiem. Pozdrawiam.
Jeżdżę ostatnio Fabią, która ma automatycznie włączane światła. I to całkiem wygodne rozwiązanie. Chciałbym zainstalować takie rozwiązanie w Golfie.
Mam takie urządzenie:
Poczytałem trochę o montażu i planuję zamontować do w okolicach skrzynki bezpieczników. Plus zamierzam dać do niebieskiego kabla od alternatora. Masa też pewnie gdzieś się znajdzie
Namierzenie kabli od świateł to też nie problem. Mam jednak pytanie o fazowanie/polaryzację wg rysunku (na podstawie mojej instrukcji) i schematu ze zdjęcia. Pod co podpiąć te dwa przewody?
Generalnie proszę o podpowiedzi i sprostowanie mojego planu (jeśli potrzeba). Proszę po łopatologiczne podpowiedzi - ostatnio zrobiłem przekaźniki świateł wg przepisu kolegi Zico63 i pracują ekstra, więc chciałbym spróbować z tym włącznikiem. Pozdrawiam.
-

przem_uc - Badacz tematu
Ona ma chyba tylko dzienne w halogenach włączające się automatycznie, czy komplet mijania?przem_uc napisał(a):Jeżdżę ostatnio Fabią, która ma automatycznie włączane światła.
O których Ty kablach piszesz, że nie wiesz gdzie je podłączyć?
-

prezesik - Members
Żeby tak zrobić wystarczy że podłączysz automat po stacyjce i masz tak jak chcesz. 

Ostatnio edytowano 5 kwi 2012, o 18:52 przez mariusz325, łącznie edytowano 2 razy
-

mariusz325 - Gaduła
-

mariusz325 - Gaduła
Dzięki za odpowiedzi, ale proszę o wyrozumiałość
Po pierwsze, nie chodzi o powtórzenie instalacji z Fabii, bo ona ma dziwne to rozwiązane i załącza świateł już w momencie przekręcenia kluczyka w stacyjce, a ja chcę żeby zapalały się dopiero po starcie silnika.
Pytam o brązowy i czerwony kabel (opisane na jednym schemacie jako fazowanie a na drugim jako polaryzacja)
prezesik25 napisał(a):Ona ma chyba tylko dzienne w halogenach włączające się automatycznie, czy komplet mijania?przem_uc napisał(a):Jeżdżę ostatnio Fabią, która ma automatycznie włączane światła.
O których Ty kablach piszesz, że nie wiesz gdzie je podłączyć?
Po pierwsze, nie chodzi o powtórzenie instalacji z Fabii, bo ona ma dziwne to rozwiązane i załącza świateł już w momencie przekręcenia kluczyka w stacyjce, a ja chcę żeby zapalały się dopiero po starcie silnika.
Pytam o brązowy i czerwony kabel (opisane na jednym schemacie jako fazowanie a na drugim jako polaryzacja)
-

przem_uc - Badacz tematu
przem_uc napisał(a):
brązowy zazwyczaj to minus lub masa a czerwony jest to plus
kolego polaryzacja to jest rozdzielenie elementów na dwie grupy więc w Twojim przypadku to jest niby jak przekaźnik

Ostatnio edytowano 5 kwi 2012, o 20:23 przez mariusz325, łącznie edytowano 1 raz
-

mariusz325 - Gaduła