Moderator: Moderator
nic nie zaszkodzi spokojnie:)
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Paliwo: PB
- Nadwozie: kombi
Juz będzie dobrze nie ma co martwić się:)
moj-golf/moj-ukochany-golf-3-prosto-od-emiczki-t41103.html -Ma była miłość 

-

Emiczka - VIP
- Rocznik: 2003
- Silnik: 1.6 passat B5fl
- Nadwozie: kombi
a ja sie zastanawialem po co mi dolozyli do kompletu lamp in pro torebeczke z takim elementemEmiczka napisał(a):musisz zrobić zworkęTakie coś w literę U zwykłym drucikiem podobnie jak na schemacie
http://imageshack.us/photo/my-images/68 ... 89to1.jpg/
, jutro juz bedzie to na miejscu, przydal sie zwyczaj nie wyrzucania roznych pierdólek
, hehe nie mogłem sie powstrzymac i juz to sobie zalozylem, jednak in pro to solidna szwabska firma, nie zapomnieli ze niektore gofry miewaly pojedyncze lampy i dali te zworki, juz se swieci jak trzeba i przyda sie pod bixenon w przyszlosci
dzieki emiczka ....zapraszam na VARIANT YACHTOWY STORY moj-golf/usa-variant-yachtowy-story-t41787.html
- variant yacht
- Badacz tematu
Przednia lampa dwukomorowa Golf3 - urwany element
Witam wszystkich!
Niestety mój Golf nie przeszedł badan technicznych z powodu uszkodzonej przedniej lampy - a dokładniej mówiąc, nie ma możliwości regulowania kierunku padania światła (sterowanie jest manualne przy lampie). Jak się okazało po rozebraniu lampy w domu urwany jest następujący element (zdj. w linku):
https://picasaweb.google.com/1130704626 ... 6418925042
Pytanie: czy można takie coś kupić?
Dzięki z góry za odpowiedź! Marek
Niestety mój Golf nie przeszedł badan technicznych z powodu uszkodzonej przedniej lampy - a dokładniej mówiąc, nie ma możliwości regulowania kierunku padania światła (sterowanie jest manualne przy lampie). Jak się okazało po rozebraniu lampy w domu urwany jest następujący element (zdj. w linku):
- marek86
- Berbeć
hmmm polecam zapytac w sklepie motoryzacyjnym. w miescie widzialem w jednym mase plastikow roznych wlasnie moze maja akurat takie cos.
ale jezeli odpadlo to od samej lampy to moze byc ciezko.
ale jezeli odpadlo to od samej lampy to moze byc ciezko.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Nadwozie: 3-drzwiowe
marek86 napisał(a):Pytanie: czy można takie coś kupić?
Miałem kiedyś taki sam problem i nie stety żaden sklep tego nie miał a nawet mówiono mi że takich plastików nie znajdę w sprzedaży wiec kupiłem całą nowa lampe
-

marko1967 - Members
Tak tez przypuszczam, ale mimo wszystko popytam w poniedziałek.
A propos, czy ktoś może polecić jakiś dobrze zaopatrzony sklep motoryzacyjny w Krakowie, w którym jest nadzieja na dostanie takiej części?
A druga kwestia, czy znajdę taki element w używanej lampie, która była wymontowana z auta z elektrycznym sterowaniem światłami? Lub czy taką lampą da się sterować manualnie jeżeli nie mam układu elektrycznego w aucie - silniczka?
A propos, czy ktoś może polecić jakiś dobrze zaopatrzony sklep motoryzacyjny w Krakowie, w którym jest nadzieja na dostanie takiej części?
A druga kwestia, czy znajdę taki element w używanej lampie, która była wymontowana z auta z elektrycznym sterowaniem światłami? Lub czy taką lampą da się sterować manualnie jeżeli nie mam układu elektrycznego w aucie - silniczka?
- marek86
- Berbeć
Re: Przednia lampa dwukomorowa Golf3 - urwany element
marek86 napisał(a):Witam wszystkich!
Kolego wejś nie żartuj że dlatego że miałeś złamany plastik to nie przeszedłeś przeglądu

-

mariusz325 - Gaduła
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1900
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
marek86, tak znajdziesz to w każdej lampie możesz to nawet założyć z lampy H4, w sklepie tego nie kupisz na 99% jedź na szrot może z rozbitej lampy wyciągniesz tą część
-

pawelek03576 - Gaduła