wiatm potrzebowal bym 2 zdjecia
lampy jak swieca bez przekaznikow i lampy z przekaznikami
chce porownac jak swieca wiem ze napewno lepiej ale nie wiem jak bardzo
Moderator: Moderator
lampy
golf3 to moje życie http://www.golf3.pl/topics2/moja-golfina-vt44533.htm
- krzysiek1992
- Badacz tematu
efekt jest na tyle widoczny ze warto zachodu by sobie to zrobic
nawet w polonezie byly przekazniki swiatel nie wiem czemu w golfie nie bylo. ja sobie zalozylem i chwale to.
[ Dodano: 2012-06-06, 22:13 ]
to czyjas fotka nie moja ale widac roznice
nawet w polonezie byly przekazniki swiatel nie wiem czemu w golfie nie bylo. ja sobie zalozylem i chwale to.
[ Dodano: 2012-06-06, 22:13 ]
to czyjas fotka nie moja ale widac roznice
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Re: lampy
krzysiek1992 napisał(a):wiatm potrzebowal bym 2 zdjecia
lampy jak swieca bez przekaznikow i lampy z przekaznikami
chce porownac jak swieca wiem ze napewno lepiej ale nie wiem jak bardzo
W nocy włącz światła długie, potem pociągnij i trzymaj/puszczaj manetkę długich - będziesz widział różnicę. Przy pociągnięciu manetki robi się skrót na instalacji i długie świecą mocniej ( tak jak na przekaźnikach ). - będziesz miał porównanie w mocy świecenia kontrolki jak i świateł długich.
[ Dodano: 2012-06-06, 23:45 ]
też mam i też sobie chwalętrojeczkaGT napisał(a):nawet w polonezie byly przekazniki swiatel nie wiem czemu w golfie nie bylo. ja sobie zalozylem i chwale to.
A jak założysz jakieś lepsze żarówki Philipsa to normalnie będziesz trawę na chodnikach palił

-

prezesik - Members
to nie zenon, tylko żarówka, a jak dobrze będzie miał ustawione lampy to nie będzie walił po gałach.i świecił po oczach każdemu na drodze
Opik kolego ogarnij się w słownictwie, nie jesteśmy w oborze u wuja Józka.

-

prezesik - Members
dzieki koledzy o to mi chodzilo pozdrawiam
zaloze sobie ten przekaznik
zaloze sobie ten przekaznik
golf3 to moje życie http://www.golf3.pl/topics2/moja-golfina-vt44533.htm
- krzysiek1992
- Badacz tematu
Światła przeciwmgłowe migają przy włączonych kierunkach.
Światła przeciwmgłowe zapalają się / migają przy włączonych kierunkowskazach. Czasami włącza się bzęczyk przy wyłączonych światłach mijania przy otworzeniu drzwi.
Jaka może być przyczyna ? Czy cały przełącznik świateł mijania i pozostałe pokrętła jest do wymiany ? Jak to się demontuje? Dodam że światła przeciwmgłowe mam ale nie działają wogóle t.z. obok kierunkowskazów przednich mam białe światłe ale się nigdy nie palą.
Za pomoc będę bardzo wdzięczny.
Jaka może być przyczyna ? Czy cały przełącznik świateł mijania i pozostałe pokrętła jest do wymiany ? Jak to się demontuje? Dodam że światła przeciwmgłowe mam ale nie działają wogóle t.z. obok kierunkowskazów przednich mam białe światłe ale się nigdy nie palą.
Za pomoc będę bardzo wdzięczny.
Golf CL 1.6 AEA 95r.
- spaceman
- Czytacz
Musisz przeczyścić masę na w tylnej lewej lampie. Chodzi o to że musisz przeczyścić pin od brązowego kabla. Ewentualnie przylutować nową masę.
Wymontowanie włącznika świateł polega na wyjęciu bocznej zaślepki, następnie odblokowujesz zatrzask i wyjmujesz włącznik świateł. Po drugie masz włącznik świateł zwykły obsługujący tylko tylnią lewą lampe
Wymontowanie włącznika świateł polega na wyjęciu bocznej zaślepki, następnie odblokowujesz zatrzask i wyjmujesz włącznik świateł. Po drugie masz włącznik świateł zwykły obsługujący tylko tylnią lewą lampe
- michaal
- Badacz tematu
michaal napisał(a):Musisz przeczyścić masę na w tylnej lewej lampie. Chodzi o to że musisz przeczyścić pin od brązowego kabla. Ewentualnie przylutować nową masę.
Jak wymontuję tylnią lewą lampę to zobaczę tą masę o której piszesz ? Ten brązowy kabel jest przy lampie zaraz czy w innym miejscu go szukać ?
Golf CL 1.6 AEA 95r.
- spaceman
- Czytacz
Odciągasz dywanik i tam na 2 zatrzaskach będziesz miał listwę z żarówkami
Wyjmujesz listwę i odłączasz od niej wtyczki. Będziesz musiał przeczyścić tam gdzie będziesz miał zaśniedziałe wtyki. Głównie chodzi o taką dużą wtyczkę
Wyjmujesz listwę i odłączasz od niej wtyczki. Będziesz musiał przeczyścić tam gdzie będziesz miał zaśniedziałe wtyki. Głównie chodzi o taką dużą wtyczkę
- michaal
- Badacz tematu
michaal - dzięki przeczyściłem i pomogło. Kabel brązowy nr.1 we wtyczce jest ostro stopiony tak jak i odpowiednie złącze w obudowie lampy.
To jest fabryczna wada golfów3 ? Można to jakoś na stałe wyeliminować. Po stopionych złączach widać że ten problem może mi się jeszcze kiedyś pojawić. Narazie to trochę przeczyściłem i działa.
To jest fabryczna wada golfów3 ? Można to jakoś na stałe wyeliminować. Po stopionych złączach widać że ten problem może mi się jeszcze kiedyś pojawić. Narazie to trochę przeczyściłem i działa.
Golf CL 1.6 AEA 95r.
- spaceman
- Czytacz