Moderator: Moderator
Jak masz lampy poliftowe to nawet zwykłe ledy (nie smd) fajnie świecą. Mam u siebie - efekt - bynajmniej jak dla mnie - jest świetny. Jak bede miał mozliwość to zrobię Ci zdjęcia jak to wygląda o zmierzchu i w nocy.
-

SusziNet - Berbeć
Panowie a wiecie może gdzie kupie gniazdo żarówki postojowej w necie nie mogę nic znaleźć...i to żeby było wejście na te wtykane żaróweczki bo juz takie mam ledowe i gniazdo jest luzne i nie świeci a jak zaświeci to strobo się robi.
Jest Golf Jest Moc!
-

wilk3 - Czytacz
O, może nie będę zakładał nowego tematu. Może Tu będzie okej. Mam od kilku dni taki problem: jak wcisnę hamulec, to nie działają mi kierunkowskazy ani awaryjne. O ile do dzisiejszego dnia zdarzyło mi się to może ze 2-3 razy i po ponownym uruchomieniu auta wracało wszystko do normy (w sensie że zgasiłem auto, poszedłem coś robić i gdy następnym razem musiałem gdzieś jechać to działały), natomiast dzisiaj tylko zdarzyło mi się tak chyba ze 4 razy
@krzyś (użytkownik) miał podobny problem, więc jeśli możesz to napisz tutaj coś więcej na ten temat, a oprócz niego proszę również pozostałych użytkowników o pomoc. Gdzie trzeba zajrzeć/ gdzie szukać. Sam tego nie zrobię bo się nie znam totalnie, ale znajomy trochę bardziej ogarnia to jutro albo pojutrze sprawdzimy. Tylko żeby wiedzieć mniej więcej co.
Ah, dodam tylko, bo to chyba tak nie powinno być, że w momencie włączenia kierunku bądź awaryjnych miga również żółtawa dioda bodajże świateł eee postojwych (?) znajdująca się po prawej stronie od włącznika. (ona zawsze świeci jak wcisnę hamulec i chyba tylko wtedy świeciła, a teraz miga przy włączaniu kierunku)
@krzyś (użytkownik) miał podobny problem, więc jeśli możesz to napisz tutaj coś więcej na ten temat, a oprócz niego proszę również pozostałych użytkowników o pomoc. Gdzie trzeba zajrzeć/ gdzie szukać. Sam tego nie zrobię bo się nie znam totalnie, ale znajomy trochę bardziej ogarnia to jutro albo pojutrze sprawdzimy. Tylko żeby wiedzieć mniej więcej co.
Ah, dodam tylko, bo to chyba tak nie powinno być, że w momencie włączenia kierunku bądź awaryjnych miga również żółtawa dioda bodajże świateł eee postojwych (?) znajdująca się po prawej stronie od włącznika. (ona zawsze świeci jak wcisnę hamulec i chyba tylko wtedy świeciła, a teraz miga przy włączaniu kierunku)- kadafi737
- Berbeć
kadafi737, Kolego twój problem to kiepska masa w tylnej lewej lampie.Wyciągnij z niej wtyczki,i przeczyść styki w lampie i we wtyczce,oraz zobacz w jakim stanie jest ścieżka masy we wkładzie lampy.
Od świateł pozycyjnych jest zielona dioda na włączniku świateł.
To jest dioda od tylnych przeciwmgłowych.kadafi737 napisał(a):Ah, dodam tylko, bo to chyba tak nie powinno być, że w momencie włączenia kierunku bądź awaryjnych miga również żółtawa dioda bodajże świateł eee postojwych (?) znajdująca się po prawej stronie od włącznika. (ona zawsze świeci jak wcisnę hamulec i chyba tylko wtedy świeciła, a teraz miga przy włączaniu kierunku)
Od świateł pozycyjnych jest zielona dioda na włączniku świateł.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Witam wszystkich. Widzę, że w temacie pojawiają się szybkie pytania i jeszcze szybsze odpowiedzi, dlatego postanowiłem podzielić się swoim problemem. Otóż nie działa mi lewe tylne światło pozycyjne. Żarówka jak i bezpiecznik są w porządku. Specyficzny jest jednak fakt, że po odłączeniu od lewej lampy złącza 5-pinowego a następnie delikatnym wetknięciu go tak aby tylko górna połowa wtyczki dosięgała pinów sytuacja jest odwrotna - lewa pozycja świeci a prawa nie. Jakieś pomysły co może być przyczyną? Jeżeli niejasno opisałem problem albo potrzeba dodatkowych informacji to chętnie odpowiem na pytania.
- raaf112
- Berbeć
raaf112 napisał(a):Jakieś pomysły co może być przyczyną?
Zgnita masa w lampie
U kumpla kiedyś w astrze był ciekawy efetkt
http://youtu.be/5bII0fly09o?t=36s
Normalnie świeciło pozycyjne, jak wcisnął hamulec to świecił prawy kierunkowskaz. Jak włączył prawy kierunkowskaz to pozycyjne z tyłu migało a kierunkowskaz świecił światłem ciągłym

-

klaudek669 - Badacz tematu