Światła zewnętrzne

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez GolfiarzJR » 30 maja 2015, o 15:44

Michu!, przełącznik full opcja to max 30zł sam tak kupiłem , za taka cene można kupić a bawić się po co skoro dobry taki tani?
Avatar użytkownika
GolfiarzJR
Administrator
 
Posty: 1416
Dołączył(a): 11 maja 2014, o 19:52
Lokalizacja: Świetochłowice
Rocznik: 1996
Silnik: 1.8T
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

 

Postprzez MiroGti » 30 maja 2015, o 15:46

Michu! napisał(a): czy włącznik świateł z opcją halogeny tył można przerobić tak aby miał 2 opcje?

Więc kazdy wyłącznik do MK3 ma opcje podwójnego załączania , wystarczy tylko zrobić na ślizgach dodatkowe zagłębienia między dwoma oryginalnymi i macie wyłącznik na dwie pozycje , jest tam nawet możliwość dorobienia kontrolki , bo wszystko jest przygotowane ,było to na forum gdzieś ze zdjęciami opisane .
moj-golf/black-mk3-by-mirogti-t68213.html

Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
Avatar użytkownika
MiroGti
Forumowy wyjadacz
 
Posty: 852
Dołączył(a): 28 sty 2014, o 20:04
Lokalizacja: KDA
Rocznik: 97
Silnik: 2.0 AGG GTI
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Michu! » 31 maja 2015, o 08:53

MiroGti napisał(a):
Michu! napisał(a): czy włącznik świateł z opcją halogeny tył można przerobić tak aby miał 2 opcje?

Więc kazdy wyłącznik do MK3 ma opcje podwójnego załączania , wystarczy tylko zrobić na ślizgach dodatkowe zagłębienia między dwoma oryginalnymi i macie wyłącznik na dwie pozycje , jest tam nawet możliwość dorobienia kontrolki , bo wszystko jest przygotowane ,było to na forum gdzieś ze zdjęciami opisane .


Szukałem i tutaj i na forum vwgolf i nie znalazłem, temat chyba został usunięty, mógłbym kupić taki włącznik za wspomniane 30zl ale na allegro za 30zl są przeważnie te które już mam + do tego dochodzi przesyłka 20zl wiec moim zdaniem nieopłacalny biznes, bardziej się opłaci przerobić zwykły włącznik.
No chyba, że ktoś ma full opcje i mieszka niedaleko to podjade :-D
Avatar użytkownika
Michu!
Badacz tematu
 
Posty: 345
Dołączył(a): 27 maja 2012, o 11:30
Lokalizacja: Knurów
Rocznik: 1993
Silnik: 1.4 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Golf Maniak » 31 maja 2015, o 12:01

Michu! napisał(a):
MiroGti napisał(a):
Michu! napisał(a): czy włącznik świateł z opcją halogeny tył można przerobić tak aby miał 2 opcje?

Więc kazdy wyłącznik do MK3 ma opcje podwójnego załączania , wystarczy tylko zrobić na ślizgach dodatkowe zagłębienia między dwoma oryginalnymi i macie wyłącznik na dwie pozycje , jest tam nawet możliwość dorobienia kontrolki , bo wszystko jest przygotowane ,było to na forum gdzieś ze zdjęciami opisane .


Szukałem i tutaj i na forum vwgolf i nie znalazłem, temat chyba został usunięty, mógłbym kupić taki włącznik za wspomniane 30zl ale na allegro za 30zl są przeważnie te które już mam + do tego dochodzi przesyłka 20zl wiec moim zdaniem nieopłacalny biznes, bardziej się opłaci przerobić zwykły włącznik.
No chyba, że ktoś ma full opcje i mieszka niedaleko to podjade :-D


W przyszłym tygodniu powinnem być na swoim zaprzyjażnionym szrocie także jak coś postaram się zorganizować Tobie ten przełącznik z full opcją.Bywam dość często w Gliwicach więc z odbiorem nie powinno być problemu ;)
Golf Maniak
Members
 
Posty: 1164
Dołączył(a): 4 lis 2012, o 09:30
Lokalizacja: Sosnowiec
Rocznik: 1997
Silnik: 1595 AFT
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Michu! » 1 cze 2015, o 14:30

okej :-D
Avatar użytkownika
Michu!
Badacz tematu
 
Posty: 345
Dołączył(a): 27 maja 2012, o 11:30
Lokalizacja: Knurów
Rocznik: 1993
Silnik: 1.4 ABD
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: Światła zewnętrzne

Postprzez Thorsten » 24 sie 2015, o 16:52

Siemka Panowie i Panie. Jak to jest ze zworką w skrzynce bezpieczników w przypadku świateł h4? Wiem że w h1 zworka jest? Przy h4 też ma być?
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: Światła zewnętrzne

Postprzez łukasz1983 » 24 sie 2015, o 18:00

Thorsten napisał(a):Siemka Panowie i Panie. Jak to jest ze zworką w skrzynce bezpieczników w przypadku świateł h4? Wiem że w h1 zworka jest? Przy h4 też ma być?


Nie.Przy h4 nie ma zworki.I ciekawostka,przy h1 jak były ori to też nie ma zworki.U mnie golf wyszedł z fabryki na h1h1 i nie miałem zworki,a długie świeciły razem z mijania.
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: Światła zewnętrzne

Postprzez szymczaak » 3 lis 2015, o 20:35

Witam. Mam problem, nie działają mi światła mijania ale tylko z prawej strony. Wszystkie inne działają, bezpieczniki dobre. I tu pojawia się moje pytanie gdzie szukać przyczyny ? W okablowaniu czy też przy przełączniku ? Może ktoś z was już to przerabiał.
Ostatnio edytowano 4 lis 2015, o 21:34 przez szymczaak, łącznie edytowano 1 raz
szymczaak
Berbeć
 
Posty: 8
Dołączył(a): 22 paź 2015, o 11:30
Rocznik: 1997
Silnik: 1.4
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: Światła zewnętrzne

Postprzez BartheZz_3 » 4 lis 2015, o 08:12

Bardziej bym się skoncentrował na samej lampie i na kablach. i nikt tutaj tarota nie ustawia i nie wie "tak o" o co chodzi bo nawet nie napisałeś jaką masz lampę...
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Re: Światła zewnętrzne

Postprzez szymczaak » 4 lis 2015, o 09:42

Przepraszam ale elektryka to dla mnie czarna magia :-) poza tym ja nikogo nie proszę o wróżenie przyczyn ale pytam bardziej doświadczonych ludzi niż ja.
Więc tak lampy są najprawdopodobniej oryginalne ale to chyba wszystko co o nich wiem.
szymczaak
Berbeć
 
Posty: 8
Dołączył(a): 22 paź 2015, o 11:30
Rocznik: 1997
Silnik: 1.4
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: Światła zewnętrzne

Postprzez shift00 » 4 lis 2015, o 10:29

To może zacznijmy inaczej.
Wrzuć zdjęcie lampy jaką masz oraz zdjęcie kostki i kabli wychodzących od lampy ;)
Avatar użytkownika
shift00
Gaduła
 
Posty: 798
Dołączył(a): 20 kwi 2014, o 19:29
Rocznik: 96
Silnik: 1.8T++
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: Światła zewnętrzne

Postprzez Thorsten » 4 lis 2015, o 10:47

Jak koledzy- podaj lampę czy jedna "bańka" h4 czy dwie h1 albo jeszcze inne. Bardzo możliwe że kostka reflektora zarosła nalotem stąd są problemy. Ważne jest też czy dysponujesz kontrolką do napięcia.
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

cron