Moderator: Moderator
Michu!, przełącznik full opcja to max 30zł sam tak kupiłem , za taka cene można kupić a bawić się po co skoro dobry taki tani?
-

GolfiarzJR - Administrator
- Rocznik: 1984
- Silnik: 2.5
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Michu! napisał(a): czy włącznik świateł z opcją halogeny tył można przerobić tak aby miał 2 opcje?
Więc kazdy wyłącznik do MK3 ma opcje podwójnego załączania , wystarczy tylko zrobić na ślizgach dodatkowe zagłębienia między dwoma oryginalnymi i macie wyłącznik na dwie pozycje , jest tam nawet możliwość dorobienia kontrolki , bo wszystko jest przygotowane ,było to na forum gdzieś ze zdjęciami opisane .
moj-golf/black-mk3-by-mirogti-t68213.html
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
-

MiroGti - Forumowy wyjadacz
- Rocznik: 97
- Silnik: 2.0 AGG GTI
- Nadwozie: 5-drzwiowe
MiroGti napisał(a):Michu! napisał(a): czy włącznik świateł z opcją halogeny tył można przerobić tak aby miał 2 opcje?
Więc kazdy wyłącznik do MK3 ma opcje podwójnego załączania , wystarczy tylko zrobić na ślizgach dodatkowe zagłębienia między dwoma oryginalnymi i macie wyłącznik na dwie pozycje , jest tam nawet możliwość dorobienia kontrolki , bo wszystko jest przygotowane ,było to na forum gdzieś ze zdjęciami opisane .
Szukałem i tutaj i na forum vwgolf i nie znalazłem, temat chyba został usunięty, mógłbym kupić taki włącznik za wspomniane 30zl ale na allegro za 30zl są przeważnie te które już mam + do tego dochodzi przesyłka 20zl wiec moim zdaniem nieopłacalny biznes, bardziej się opłaci przerobić zwykły włącznik.
No chyba, że ktoś ma full opcje i mieszka niedaleko to podjade

-

Michu! - Badacz tematu
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB+LPG
Michu! napisał(a):MiroGti napisał(a):Michu! napisał(a): czy włącznik świateł z opcją halogeny tył można przerobić tak aby miał 2 opcje?
Szukałem i tutaj i na forum vwgolf i nie znalazłem, temat chyba został usunięty, mógłbym kupić taki włącznik za wspomniane 30zl ale na allegro za 30zl są przeważnie te które już mam + do tego dochodzi przesyłka 20zl wiec moim zdaniem nieopłacalny biznes, bardziej się opłaci przerobić zwykły włącznik.
No chyba, że ktoś ma full opcje i mieszka niedaleko to podjade
W przyszłym tygodniu powinnem być na swoim zaprzyjażnionym szrocie także jak coś postaram się zorganizować Tobie ten przełącznik z full opcją.Bywam dość często w Gliwicach więc z odbiorem nie powinno być problemu

- Golf Maniak
- Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1595 AFT
Re: Światła zewnętrzne
Siemka Panowie i Panie. Jak to jest ze zworką w skrzynce bezpieczników w przypadku świateł h4? Wiem że w h1 zworka jest? Przy h4 też ma być?
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
-

Thorsten - Moderator Globalny
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.6 AEE
Thorsten napisał(a):Siemka Panowie i Panie. Jak to jest ze zworką w skrzynce bezpieczników w przypadku świateł h4? Wiem że w h1 zworka jest? Przy h4 też ma być?
Nie.Przy h4 nie ma zworki.I ciekawostka,przy h1 jak były ori to też nie ma zworki.U mnie golf wyszedł z fabryki na h1h1 i nie miałem zworki,a długie świeciły razem z mijania.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
Witam. Mam problem, nie działają mi światła mijania ale tylko z prawej strony. Wszystkie inne działają, bezpieczniki dobre. I tu pojawia się moje pytanie gdzie szukać przyczyny ? W okablowaniu czy też przy przełączniku ? Może ktoś z was już to przerabiał.
Ostatnio edytowano 4 lis 2015, o 21:34 przez szymczaak, łącznie edytowano 1 raz
- szymczaak
- Berbeć
- Silnik: 1.4
Bardziej bym się skoncentrował na samej lampie i na kablach. i nikt tutaj tarota nie ustawia i nie wie "tak o" o co chodzi bo nawet nie napisałeś jaką masz lampę...
R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Przepraszam ale elektryka to dla mnie czarna magia
poza tym ja nikogo nie proszę o wróżenie przyczyn ale pytam bardziej doświadczonych ludzi niż ja.
Więc tak lampy są najprawdopodobniej oryginalne ale to chyba wszystko co o nich wiem.
poza tym ja nikogo nie proszę o wróżenie przyczyn ale pytam bardziej doświadczonych ludzi niż ja.Więc tak lampy są najprawdopodobniej oryginalne ale to chyba wszystko co o nich wiem.
- szymczaak
- Berbeć
- Silnik: 1.4
To może zacznijmy inaczej.
Wrzuć zdjęcie lampy jaką masz oraz zdjęcie kostki i kabli wychodzących od lampy
Wrzuć zdjęcie lampy jaką masz oraz zdjęcie kostki i kabli wychodzących od lampy

-

shift00 - Gaduła
- Rocznik: 96
- Silnik: 1.8T++
Jak koledzy- podaj lampę czy jedna "bańka" h4 czy dwie h1 albo jeszcze inne. Bardzo możliwe że kostka reflektora zarosła nalotem stąd są problemy. Ważne jest też czy dysponujesz kontrolką do napięcia.
MK3
-

Thorsten - Moderator Globalny
- Rocznik: 1996
- Silnik: 1.6 AEE