Moderator: Moderator
Wypnij cienki kabel z rozrusznika i podaj kabelkiem plus z aku (auto ma być na luzie i włączony zapłon) jak będzie kręcił to z kostką lub wiązką masz problem , jak nie do sprawdzenia rozrusznik 

-

pietrasiak2 - Members
STACYJKA regeneracja czy wymiana?
Witajcie
Jak przekrece kluczyk w stacyjce zapalaja sie diody krecac dalej w pewnym momencie jest odcinany prad i krecac dalej kluczykiem zaczyna krecic silnik. Czy tak powinno byc jest mozliwosc naprawy regeneracji czy tylko wymiana a jezeli wymina to jak to sie ma do imo i wkladki czy mozna pozostac przy starych?
Jak przekrece kluczyk w stacyjce zapalaja sie diody krecac dalej w pewnym momencie jest odcinany prad i krecac dalej kluczykiem zaczyna krecic silnik. Czy tak powinno byc jest mozliwosc naprawy regeneracji czy tylko wymiana a jezeli wymina to jak to sie ma do imo i wkladki czy mozna pozostac przy starych?
- lanos20
- Czytacz
lanos20 napisał(a):jak to sie ma do imo i wkladki czy mozna pozostac przy starych?
Dobre wieści
Immo i wkładka kluczyka zostają bez zmian, jedynie wymiana kostki stacyjki (tak jak kolega wyżej juz wspominał). Wymiana sprawa łatwa i przyjemna, jeżeli nie posiadasz sciagaczki to polecam Ci TĘ PORADĘ . Obrazki już wygasły , ale idzie bez problemu sie połapac o co kaman. I tak jak jest wspomniane potrzebny jest naprawde maly wkretak, bo ciasne dojscie jest do malej srubki (po przeczytaniu tego linka bedziesz wiedzial o czym mowie/pisze). Powodzenia !
-

adams - Gaduła
- Rocznik: 1994
- Silnik: ABU
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Ułamany Kluczyk
Witam,mam niecodzienny problem Mianowicie ułamał mi się kluczyk w drzwiach w Moim MK3,a zapasowego nie mam ponieważ nie miał go równiez poprzedni właściciel. Doradźcie co teraz najlepiej zrobić mam nadzieje,że wymiana stacyjki nie będzie Konieczna,Kluczyk miałem Ten TZW Scyzoryk nie oryginalny jaki jest w MK3 .
P.S Nie wiem czy w dobrym temacie Post,ale Proszę O szybką Pomoc z Góry Dzięki!:)))
P.S Nie wiem czy w dobrym temacie Post,ale Proszę O szybką Pomoc z Góry Dzięki!:)))- kaczor_junior
- Berbeć
leć z nim by go dorobili i tyle
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
-

CHLASTA92 - Badacz tematu
lec z nim zeby ci go dorobili w zakładzie gdzie dorabiają klucze ja czekałem na drugi klucz 3 dni jak mi ułamał sie przy plastyku zapłaciłem 25 zł.

Mój GOLF moj-golf/joker-1-9-tdi-t61143.html
-

hanawald - Members
- Rocznik: 97
- Silnik: 1.9 tdi
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe
dorobić się da bez problemu na podstawie kawałka który wyjąłeś z zamka, pozostaje kwestia wpasowania grotu do tego pilota. Jeśliby był z tym problem a masz immo fabryczny to w kluczyku oprócz tej płytki od pilota musi być mała kostka - transponder - i trzeba ją przełożyć do nowego
- pablomed
- Members