Moderator: Moderator
Witam! Czy przy odkręcaniu rozrusznika w mk3 1.8 potrzebne jest uniesienie silnika ? czy da radę normalnie ?
[ Dodano: 2012-12-28, 18:29 ]
Nie otrzymałem odpowiedzi i trochę mi opadł silnik..i tutaj takie pytanie, co mogłoby najprędzej się uszkodzić przy opadnięciu silnika o 2-3 centymetry w dół ? Aha, i w rozruszniku jest pęknięcie, właśnie tam gdzie wchodzi szpilka dolna..czy opłaca się to naprawiać(tam już był jeden spaw) czy lepiej kupić nowy rozrusznik ? Bo to dosyć ważna część w rozruszniku, ona trzyma też silnik jakby nie było. Pzdr!
[ Dodano: 2012-12-28, 18:29 ]
Nie otrzymałem odpowiedzi i trochę mi opadł silnik..i tutaj takie pytanie, co mogłoby najprędzej się uszkodzić przy opadnięciu silnika o 2-3 centymetry w dół ? Aha, i w rozruszniku jest pęknięcie, właśnie tam gdzie wchodzi szpilka dolna..czy opłaca się to naprawiać(tam już był jeden spaw) czy lepiej kupić nowy rozrusznik ? Bo to dosyć ważna część w rozruszniku, ona trzyma też silnik jakby nie było. Pzdr!
- sponsi
- Czytacz
Rozrusznik. Jaki ?
Witam! Muszę wymienić rozrusznik. I tutaj mam problem, czy kupić nowy czy jakąś używkę. Nowe nieoryginalne podobno zawodzą szybko, a z używkami nigdy nic nie wiadomo. Poprzedni rozrusznik pękł mi tak gdzie wchodzi szpilka dolna i podtrzymuje poduszkę od silnika też i w ogóle śrubek się nie da odkręcić..więc wolę kupić inny niż oddać ten do regeneracji. Pomóżcie!
- sponsi
- Czytacz
http://allegro.pl/rozrusznik-vw-golf-ii ... 99488.html nie za tanio ?
- sponsi
- Czytacz
Możliwe, że trochę tanio. Jak kupowałem do swojego to dałem prawie 200 zł, ale był regenerowany. Wszystko wymienione i wyczyszczone. Prawie jak nówka.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
- Nadwozie: 5-drzwiowe