Rozrusznik

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez prezesik » 26 maja 2012, o 21:56

bendiks do wymiany + tulejki, a przy okazji szczotkotrzymacz ze szczotkami.
Avatar użytkownika
prezesik
Members
 
Posty: 4869
Dołączył(a): 25 lut 2008, o 20:06
Lokalizacja: Łęczyca

 

Problem z bendiksem.

Postprzez 180damian180 » 2 cze 2012, o 11:29

Witam. Otóż tak jak w temacie: mam problem z bendiksem, tzn. auto odpala pięknie ładnie, tyle ze jak juz załapie to przez chwile słychać "świst"(to wiem ze bendiks szwankuje) i tu nasuwaja sie pytania: czy bendiks jest koniecznie do wymiany, czy moze da sie go jakos nasmarowac itd, drugie to czy dam rade wymienić szczotko trzymacz i szczotki? Chce sie dzis do tego zabrac, ale niewiem co kupic i czy duzo przy tym roboty. Wiem wiem, sa juz podobne tematy na forum, tyle ze szukałem i w każdym jest źdźbło informacji. Wiec proszę o pomoc. Pozdrawiam.
180damian180
Czytacz
 
Posty: 72
Dołączył(a): 25 kwi 2012, o 23:49
Lokalizacja: Wyszków

Postprzez krysek0309 » 2 cze 2012, o 11:35

kupujesz szczotki i bendiks i do dzieła, dasz rade bo to nic nadzwyczajnego, a ten bendiks chyba sie nie naprawia a po zatym kosztuje on jakies 30-40 zeta więc sie nie opłaca naprawiać, zobacz też na tą miedzianą mase co jest przy rozruszniku bo to też może być do wymiany gdyż lubi sie to przepalać po latach
Avatar użytkownika
krysek0309
Badacz tematu
 
Posty: 171
Dołączył(a): 20 lis 2011, o 17:20
Lokalizacja: KNS (Koło Nowego Sącza)

Postprzez 180damian180 » 2 cze 2012, o 11:39

a ten szcotko trzymacz?
180damian180
Czytacz
 
Posty: 72
Dołączył(a): 25 kwi 2012, o 23:49
Lokalizacja: Wyszków

Postprzez krysek0309 » 2 cze 2012, o 11:49

szczotkotrzymacz miałem na myśli pisząc szczotki :-)
Avatar użytkownika
krysek0309
Badacz tematu
 
Posty: 171
Dołączył(a): 20 lis 2011, o 17:20
Lokalizacja: KNS (Koło Nowego Sącza)

Postprzez 180damian180 » 2 cze 2012, o 11:56

aha, no to spoko:) a powiedz, czy kanal jest mi potrzebny? Bo zamierzalem to robic przed garazem:P
180damian180
Czytacz
 
Posty: 72
Dołączył(a): 25 kwi 2012, o 23:49
Lokalizacja: Wyszków

Postprzez krysek0309 » 2 cze 2012, o 12:01

jepiej jest z kanału ale bez niego też dasz rade, tylko sobie podeprzyj silnik żeby ci nie opadł, i do dzieła
:ok:
Avatar użytkownika
krysek0309
Badacz tematu
 
Posty: 171
Dołączył(a): 20 lis 2011, o 17:20
Lokalizacja: KNS (Koło Nowego Sącza)

Postprzez 180damian180 » 2 cze 2012, o 12:07

To musze jakas lape silnika odkrecic ze piszesz zebym podparl silnik?? :-o
180damian180
Czytacz
 
Posty: 72
Dołączył(a): 25 kwi 2012, o 23:49
Lokalizacja: Wyszków

Postprzez rafal9119 » 2 cze 2012, o 12:30

tak musisz odkrecic jedna łape. podstaw cos pod skrzynie. ja to robiłem przed domem po 2 godzinach auto juz odpaliłem. ;-)
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members
 
Posty: 943
Dołączył(a): 16 paź 2011, o 19:26
Lokalizacja: Pisz- NPI

Postprzez 180damian180 » 2 cze 2012, o 13:36

no juz sie domyslilem bo bylem juz dokladnie oblukac sytuacje:D tyle ze bylem przed chwila w sklepie motoryzacyjnym i nie maja dzis od reki wiec przekladam operacje na przyszly tydzien :looka:
180damian180
Czytacz
 
Posty: 72
Dołączył(a): 25 kwi 2012, o 23:49
Lokalizacja: Wyszków

Poprzednia stronaNastępna strona




Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

cron