MFA

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez Piaggio » 5 sie 2012, o 23:27

jeżeli temp się nie unormuje szukał bym po kabelku czy gdzieś się przypadkiem nie rozłaczyl bo wtedy właśnie będzie tak dziwnie wskazywać.
oporniczek myk myk myk
WETO- skuterkowcom!!!!
Avatar użytkownika
Piaggio
Members
 
Posty: 1893
Dołączył(a): 15 mar 2008, o 21:41
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński

 

Postprzez suchyvw » 6 sie 2012, o 06:59

podlaczony jest ok 2 tygodni , podlaczalem go nawet bezposrednio do skrzynki bezpiecznikow

sprawdzane juz bylo:
wiazka licznika
licznik
czujnik

[ Dodano: 2012-08-09, 13:06 ]
ostatnio temp zaczela sie zmieniac od 40-50 stopni. Jezeli pokazuje np temp 45 stopni to jak odlacze czujnik i zrobie zwarcie na kablach to dalej pokazuje 45 stopni. Analogicznie jest do innych temperatur, wychodzi na to ze wina lezy na skrzynce bezpiecznikow??
suchyvw
Badacz tematu
 
Posty: 224
Dołączył(a): 2 cze 2012, o 20:29
Lokalizacja: Łączno/Morąg

montaż MFA co potrzeba ?

Postprzez pitoos » 20 sie 2012, o 01:15

witam . chciałem zamontować MFA w moim 1Z
z tego co się orientuje to potrzeba :
-czujnik temp oleju
-czujnik temp powietrza
-manetka MFA
-licznik
- i wiązkę od licznika i manetki

jako dawce mam 2.0 GTI 115ps ( nawaisem mówiąć jak ktoś szuka cześci do od tego polida to pisać na PW - mam dostęp do całego na częsci)

pytanie brzmi ( proszę o foto lub dokładny opis jak dla małego dziecka :p)

co mam zabrać ???
- które czujniki - gdzie one są ???
- które wiązki najlepiej foto albo opis


temat w miarę gorący puki mam to GTI w kupie .. lada chwila bedzie cięte na żyletki :P


pozdrawiam
pitoos
Czytacz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 22 lip 2012, o 08:35
Lokalizacja: Kalisz

Postprzez greg001 » 20 sie 2012, o 01:58

Avatar użytkownika
greg001
Gaduła
 
Posty: 509
Dołączył(a): 12 lip 2010, o 18:26
Lokalizacja: ślask / SBL
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Andrew » 20 sie 2012, o 07:46

kolego tylko liczniki musisz miec od dizla bo obrotek nie bedzie dzialal poprawnie
Avatar użytkownika
Andrew
Badacz tematu
 
Posty: 179
Dołączył(a): 24 maja 2012, o 19:09
Lokalizacja: pruszcz gdanski

Postprzez pitoos » 22 sie 2012, o 01:58

a czy ktos moze mi podac jakies ozmaczenia licznikow do tdi z mfa ? Kupa tego na allegr i polowa sprzedajacuch nie wie czy pasuje:(
pitoos
Czytacz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 22 lip 2012, o 08:35
Lokalizacja: Kalisz

Postprzez greg001 » 22 sie 2012, o 02:40

ale nie umiesz odróżnić licznika od dizla od bęzyny czy jak? w dizlu o ile się nie mylę czerwone pole na obrotomierzu zaczyna się od 4,5 tyś. a w benzynie jest to wyższa wartość w zależności od silnika.

zdjęcie poglądowe / kolor zegarów nie ma znaczenia - mogą być czarne /


Zetknij kolego jeszcze na ten temat na naszym Forum - użyj opcji szukaj to na pewno coś znajdziesz jeszcze.
elektryka/komputer-mfa-w-tdi-t15412.html

albo zrobić rzeźbę i wrzucić licznik z MFA od TDI np. z Polo lub golf iv - kumpel zrobił tak i mu działa tylko robił to w benzynie - Instrukcja z IV do III ->

uważaj bo jest licznik na allegro TDI MFA do golfa 3 :

i on raczej nie ma mfa bo nie widzę żeby miał pod wyświetlaczem piktogramy (opisy )
Avatar użytkownika
greg001
Gaduła
 
Posty: 509
Dołączył(a): 12 lip 2010, o 18:26
Lokalizacja: ślask / SBL
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez pitoos » 22 sie 2012, o 07:53

dzięki .. umięm odróżnić licznik diesla od benzyny ... chodziło mi o to jak czytałem , że nie wszystkie liczniki mają taką samo wartośc od czujnika ciśnienia oleju i brzęczą bo maiją inny odczyt ciśnienia ... :) chodziło mi właśnie czy wszystkie zegary TDi mają taką samą rezystencje czy 3ba szukać konkretnego modelu :) ale dziękuje za pomoc ... :) a tamten licznik to właśni obczjałem , że nie ma MFA a koleś wystawia .. :)
pitoos
Czytacz
 
Posty: 31
Dołączył(a): 22 lip 2012, o 08:35
Lokalizacja: Kalisz

Postprzez Bradley » 22 sie 2012, o 10:14

greg001 napisał(a):
zdjęcie poglądowe / kolor zegarów nie ma znaczenia - mogą być czarne /



Nota bene ten licznik jest z Seata Ibizy (biale tarcze, ze zdjecia, ktore widac). Tez pasuje do Gofra.
Kazdy licznik bedzie pasowal bo MFA w dieslu bylo tylko dla TDI.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ :)
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Bradley
Fanatyk
 
Posty: 1120
Dołączył(a): 15 maja 2009, o 13:17
Lokalizacja: Bielsko-Biała / Katowice

mfa

Postprzez janeklg8877 » 22 sie 2012, o 17:12

witam...jak podlaczyc mfa z golfa 4 do 3??przerabial juz to ktos?
janeklg8877
Berbeć
 
Posty: 14
Dołączył(a): 29 sty 2012, o 19:06
Lokalizacja: Chlapowo

Postprzez matigby » 22 sie 2012, o 17:48

było juz na forum chcesz MFA czy FIS lub pelen FIS trzeba poszukac licznik od mk4 i jazda bylo na forum nawet chyba fotoporada albo na vwgolf.pl jakos tak ale idzie to zrobic licznik pasuje od mk4 do mk3 tylko trzeba oslonke te w kolo licznika troszke nagrzac i wyprofilowac zeby bylo cacy pozdro
The Power of dreams
Avatar użytkownika
matigby
Czytacz
 
Posty: 67
Dołączył(a): 18 lip 2011, o 21:15
Lokalizacja: Bytów

Postprzez greg001 » 22 sie 2012, o 23:08

kilka tematów wcześniej

a tu masz poradę na ten temat którą wrzuciłem w poprzednim temacie:

włączy się plik w MS Word do ściągnięcia
Avatar użytkownika
greg001
Gaduła
 
Posty: 509
Dołączył(a): 12 lip 2010, o 18:26
Lokalizacja: ślask / SBL
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości

cron