MFA

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

czujnik temperaturu zewnetrznej MFA

Postprzez antonio » 19 lut 2012, o 21:21

witam komputer MFA nie czyta mi temperatury zewnętrznej moze ktos mi powiedziec gdzie jest ten czujnik.
Avatar użytkownika
antonio
Badacz tematu
 
Posty: 209
Dołączył(a): 15 sty 2012, o 16:17
Lokalizacja: WPN/NSZ

czujnik temperaturu zewnetrznej MFA

 

Re: czujnik temperaturu zewnetrznej MFA

Postprzez K@mil » 19 lut 2012, o 21:22

antonio napisał(a):witam komputer MFA nie czyta mi temperatury zewnętrznej moze ktos mi powiedziec gdzie jest ten czujnik.


W zderzaku pod prawym kierunkiem w czarnej blendzie
Ostatnio edytowano 19 lut 2012, o 22:12 przez K@mil, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez Snejk18 » 19 lut 2012, o 21:36

K@mil napisał(a):W zderzaku pod lewym kierunkiem (kierowcy) w czarnej blendzie


Strona pasażera, a nie kierowcy...
Kratka pod prawym kierunkiem.
Avatar użytkownika
Snejk18
Fanatyk
 
Posty: 1105
Dołączył(a): 1 kwi 2009, o 22:19
Lokalizacja: Nasielsk

Postprzez K@mil » 19 lut 2012, o 22:11

Snejk18 napisał(a):
K@mil napisał(a):W zderzaku pod lewym kierunkiem (kierowcy) w czarnej blendzie


Strona pasażera, a nie kierowcy...
Kratka pod prawym kierunkiem.


tak moja wina :d pomyliło mi sie z Tolkiem tam ma po stronie kierowcy :wstyd: :padam:
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez RAQnio_V » 19 lut 2012, o 23:17

Snejk18 napisał(a):Strona pasażera, a nie kierowcy...
Kratka pod prawym kierunkiem.

dokładnie ;)
Wąsko i wysoko... Na przekór stereotypom :D
Avatar użytkownika
RAQnio_V
Badacz tematu
 
Posty: 381
Dołączył(a): 23 kwi 2011, o 06:22
Lokalizacja: Jaworzno

Postprzez antonio » 20 lut 2012, o 20:28

dzieki Panowie.pozdro
Avatar użytkownika
antonio
Badacz tematu
 
Posty: 209
Dołączył(a): 15 sty 2012, o 16:17
Lokalizacja: WPN/NSZ

Postprzez Piaggio » 20 lut 2012, o 21:14

tak jak wyżej czujnik temperatury zewnetrznej znajduje sie w zderzaku w kratce po stronie pasazera- a jeżeli nei dziala sprawdz dokaldnie kable ktore do niego ida, może byc przetarty, badz przerwany
oporniczek myk myk myk
WETO- skuterkowcom!!!!
Avatar użytkownika
Piaggio
Members
 
Posty: 1891
Dołączył(a): 15 mar 2008, o 21:41
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński

komputer

Postprzez krzysiek1992 » 22 lip 2012, o 18:04

witam mam do wymiany komputer mam golf 3 z silniekiem 1,4 a nie wiem czy te golf mialy sygnal spalania paliwa o tuz chce zamontowac licznik mfa chyba ze kupie komputer od golf 3 z silnikiem 1.6 bo one juz mialy sygnal spalania

i mam pytanie tekie czy jest roznica komputera od 1.6
drugie pytanie

czy golfy z silnikiem 1.4 mialy sygnal spalanie i od jakiego roku to byly golf
krzysiek1992
Badacz tematu
 
Posty: 284
Dołączył(a): 18 paź 2011, o 20:26
Lokalizacja: ostrów wielkopolski

Postprzez pablomed » 26 lip 2012, o 21:21

Sterownik od 1.4 ABD nie generuje sygnału na MFA a nie możesz zakładać innego, reszta funkcji MFA będzie działać jeśli wstawisz odpowiednie czujniki temperatury oleju i powietrza, ale niestety prawdopodobnie nie kupisz licznika z MFA o takim samym wskaźniku wgsz więc będą przekłamania prędkości i przebiegu, w sumie rzecz nie warta gry
pablomed
Members
 
Posty: 5992
Dołączył(a): 3 sie 2008, o 18:01
Lokalizacja: małopolskie

MFA problem z temperatura zewnetrzna

Postprzez suchyvw » 5 sie 2012, o 14:07

Witam, niedawno zakladalem mfa do swojego golfa, wszystkie wskazniki i czujniki wskazuja ok poza temperatura zewnetrzna, pokazuje caly czas 50 stopni, zdarzaja sie dni ze pokazuje 46.
W czym szukac przyczyny?
Sprawdzalem juz kilka czujnikow. dzieki za odp
suchyvw
Badacz tematu
 
Posty: 224
Dołączył(a): 2 cze 2012, o 20:29
Lokalizacja: Łączno/Morąg

Postprzez kimz » 5 sie 2012, o 21:36

Z tego co gdzieś przeczytałem on tam musi jakiś czas chodzić bo na poczatku świruje czy coś nie wiem a długo już masz go wpiętego ? ( w sensie cały czas ten sam )
Avatar użytkownika
kimz
Gaduła
 
Posty: 438
Dołączył(a): 8 mar 2012, o 17:20
Lokalizacja: Ostrów wlkp

Postprzez killah » 5 sie 2012, o 22:28

kimz napisał(a):Z tego co gdzieś przeczytałem on tam musi jakiś czas chodzić bo na poczatku świruje czy coś nie wiem a długo już masz go wpiętego ? ( w sensie cały czas ten sam )


dokładnie, mi też na początku świrował. Daj mu pochodzić z 1 dzień i zobaczysz
killah
 

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

cron