MFA

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez pablo1932 » 3 lut 2010, o 07:14

dzieki Chlopaki:D:)
pablo1932
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 2 lis 2009, o 21:52
Lokalizacja: Lublin

 

Postprzez tberent » 9 lut 2010, o 17:07

marcinkoz2910, panie elektronik musi mieć zgodny DPN
tberent
Berbeć
 
Posty: 11
Dołączył(a): 1 sie 2009, o 20:59
Lokalizacja: EL/ELW

Postprzez marcinkoz2910 » 9 lut 2010, o 18:54

tberent napisał(a):DPN
a co to jest? koledzy z niemieckiego forum piszą o numerach WGSZ

tak że masz jakąś wiedzę to podziel się nią lub zamilknij na wieki :lol:
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

mfa do 1.8 aam

Postprzez killah » 31 lip 2010, o 13:53

elo

potrzebuję informacji jaki licznik mfa (dokładnie) potrzebny jest aby działał w 1.8 aam.

bo reszta wiązek i przęłącznik mfa to chyba jest już taka sama
killah
 

Postprzez K@mil » 31 lip 2010, o 14:36

z silnika 1.8/2.0 o numerze WGSZ 3838 albo 3862
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez killah » 31 lip 2010, o 14:53

K@mil napisał(a):z silnika 1.8/2.0 o numerze WGSZ 3838 albo 3862


oznacza to twoją niepewność czy obie wersje pasują?
killah
 

Postprzez K@mil » 31 lip 2010, o 15:03

killah napisał(a):obie wersje pasują?


3838 albo 3862
3838 lub 3862
3838 i 3862
3838 moze tez byc 3862
3838 pasuje rownież 3862


:lol:

obie wersje pasuja x)
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez killah » 31 lip 2010, o 15:35

K@mil napisał(a):
killah napisał(a):obie wersje pasują?


3838 albo 3862
3838 lub 3862
3838 i 3862
3838 moze tez byc 3862
3838 pasuje rownież 3862


:lol:

obie wersje pasuja x)


:D mogłeś to przedstawić na przykładzie indukcji matematycznej:D
killah
 

Postprzez darkmen21 » 18 sie 2010, o 11:17

killah, jak do poprzedniego mojego AAM zakładałem licznik to kupiłem go w ciemno, chciałem tylko żeby miał obrotek, patrze a to taki mfa mi sie trafił :mrgreen: wszystko działało cacy, nawet nie przekłamywał na km/h,ale spalanie to troche dziwne było
Avatar użytkownika
darkmen21
Members
 
Posty: 1037
Dołączył(a): 16 lis 2008, o 11:35
Lokalizacja: Siemianowice Śl.
Rocznik: 1995
Silnik: 1.8
Paliwo: PB
Nadwozie: cabrio

Postprzez dantel87 » 6 wrz 2011, o 23:42

witam. a ja mam takie pytanie.miałem założony licznik z tym wielkim zegarem a nie dawno zalożylem od gti z obrotomierzem. wszystko działa.mozna zmienic na wyświetlaczu żeby zamiast godziny pokazywalo np. spalanie? dodam ze przy manetce nie ma przełącznika...
dantel87
Berbeć
 
Posty: 1
Dołączył(a): 31 sie 2011, o 21:09
Lokalizacja: Kmieniec

Postprzez killah » 6 wrz 2011, o 23:58

dantel87 napisał(a):witam. a ja mam takie pytanie.miałem założony licznik z tym wielkim zegarem a nie dawno zalożylem od gti z obrotomierzem. wszystko działa.mozna zmienic na wyświetlaczu żeby zamiast godziny pokazywalo np. spalanie? dodam ze przy manetce nie ma przełącznika...


do 1.4 mfa nie założysz to raz mimo że sobie kupisz licznik z funkcją mfa. 2 liczniki są 3 rodzaje.

zegar
obrotomierz
obrotomierz + mfa

tak w skrócie. Zapewne ty masz tylko obrotomierz.
killah
 

Postprzez marcinkoz2910 » 8 wrz 2011, o 19:33

założy MFA i będzie działać ale w 1.4 nie uruchomi funkcji spalania

temp. oleju da się zrobić wystarczy specjalna podkładka pod filtr oleju i czujnik '

temp. powietrza to bajka bo też wystarczy czujnik

reszta ruszy bez problemu poza spalaniem
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 16 gości