MFA

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Licznik MFA + montaż = problem

Postprzez Edek12345 » 10 sty 2009, o 23:30

Witam

Otóż problem jest taki mierzę się z zamiarem założenia mfa wszystko razem z montażem nie stanowi dla mnie problemem oprócz jednego . Mianowicie mam silnik 1.6 ABU licznik wyskalowany do 200 i obr. do 7 tys. na allegro szukałem takie licznika z komp. ale nie ma więc moje pytanie jest takie jaki mogę zastosować licznik by nie było przekłamań i żeby był bez piktogramów ? Jakie wyskalowanie ?
Avatar użytkownika
Edek12345
Members
 
Posty: 636
Dołączył(a): 27 lip 2008, o 11:53
Lokalizacja: Siedliska koło Stróż

Licznik MFA + montaż = problem

 

Postprzez KristoF » 11 sty 2009, o 01:38

przetwornik w liczniku sam mierzy pprędkośc czujnikiem w skrzyni i sam dopasowuje wychylenie wskazówki do pomiaru prędkośći.Więc teoretycznie nie powinno być żadnego problemu z jakimikolwiek przekłamaniami. ;-)
Tylko zastanawiam sie jak zamontujesz czujnik temp oleju :lol: do tego MFA
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera ;]
KristoF
Members
 
Posty: 675
Dołączył(a): 31 lip 2008, o 13:58
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Postprzez Edek12345 » 11 sty 2009, o 07:39

z czujnikiem to akurat nie ma problemu
Avatar użytkownika
Edek12345
Members
 
Posty: 636
Dołączył(a): 27 lip 2008, o 11:53
Lokalizacja: Siedliska koło Stróż

MFA

Postprzez madoniek » 2 sty 2010, o 13:32

Siemka :)

Niedawno zakupiłem licznik z Mfa do mojego golfa co tego coś nie miał. Chciałbym teraz podłączyć to jakoś żeby pokazywał spalanie itd. Tylko jak to podłączyć ??
Ostatnio edytowano 9 lut 2013, o 16:13 przez madoniek, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
madoniek
Czytacz
 
Posty: 147
Dołączył(a): 17 lut 2008, o 18:28
Lokalizacja: Święcany

Re: Mfa jak podłączyć ??

Postprzez K@mil » 2 sty 2010, o 13:37

madoniek napisał(a):Siemka :)

Niedawno zakupiłem licznik z Mfa do mojego golfa co tego coś nie miał. Chciałbym teraz podłączyć to jakoś żeby pokazywał spalanie itd. Tylko jak to podłączyć ??


http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=186539
Avatar użytkownika
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK
 
Posty: 4895
Dołączył(a): 30 lis 2007, o 19:15
Lokalizacja: NDZ/CT

Postprzez madoniek » 2 sty 2010, o 13:42

thx :) już czytam ;]
Avatar użytkownika
madoniek
Czytacz
 
Posty: 147
Dołączył(a): 17 lut 2008, o 18:28
Lokalizacja: Święcany

Postprzez darius84 » 5 sty 2010, o 11:29

jezeli bedziesz potrzebowal pomocy,to daj znac,bo ja niedawno zakladalem u siebie i wszystko smiga:)
Avatar użytkownika
darius84
Badacz tematu
 
Posty: 191
Dołączył(a): 10 cze 2009, o 09:31
Lokalizacja: WCI

Postprzez darkmen21 » 7 sty 2010, o 22:13

madoniek napisał(a):Niedawno zakupiłem licznik z Mfa do mojego golfa co tego coś nie miał

Rozumie ze masz także manetke z wiazka w licznik i najwazniejsze wiazke licznika MFA??sam licznik to tylko czubek gory lodowej:)

zakładałem to wg. powyzszej fotoporady, wszystko łądnie i szybko da się zrobić.

Powodzenia i miłej zabawy ;-)
Avatar użytkownika
darkmen21
Members
 
Posty: 1028
Dołączył(a): 16 lis 2008, o 11:35
Lokalizacja: Siemianowice Śl.
Rocznik: 1995
Silnik: 1.8
Paliwo: PB
Nadwozie: cabrio

Postprzez marcinkoz2910 » 8 sty 2010, o 17:33

darkmen21, co wnosisz do postu? bo wydaje mi się że to spam :chytry:


Manetki i inne pierdoły to jest bajka bo podłącza się tak jak piszę w poradzie.

Natomiast górą lodową jest licznik który musi mieć zgodny numer WGSZ jeśli będzie inaczej licznik będzie kłamał, np. licznik z 1.8 ABS nie będzie pasował do 1,6 AFT itd....
Avatar użytkownika
marcinkoz2910
Members
 
Posty: 4293
Dołączył(a): 20 lip 2008, o 15:16
Lokalizacja: Pogórze /k. Skoczowa

Postprzez pablo1932 » 2 lut 2010, o 07:16

Siemanko Chłopaki mam golfinke 3 2.0 GTI 8 V i mam komputer pokładowy MFA przełanczam na spalanie na pozycje 1 i mam przykładowo 11.5 a gdy przełącze na pozycje 2 to mam 16.4 ktora pozycja mam sie sugerowac????i wogole czy ktos mniej wiecej moze mi wyjasnic funcje tego komputerka??
pablo1932
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 2 lis 2009, o 21:52
Lokalizacja: Lublin

Następna strona

borowka.pl/



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości