MFA

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Postprzez palio » 7 paź 2014, o 21:06

miko85, wadliwy czujnik temp. oleju. Wymień na nowy wolny od wad. Miałem to samo. Czujnik z serwisu okazał się wadliwy. Zakupiłem nowy w sklepie motoryzacyjnym za 9 zł (w raz z uszczelką) i działa prawidłowo.

Na liczniku zanim olej nie osiągnie 50* to powinny być trzy kreski.

Nie myl temp. oleju z temp. płynu chłodzącego.
Avatar użytkownika
palio
Administrator
 
Posty: 3884
Dołączył(a): 24 mar 2010, o 20:45
Lokalizacja: Fajsławice
Rocznik: 95
Silnik: 1Z++
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

 

Postprzez DrateK » 17 lis 2014, o 22:09

Mam takie pytanie. Czy mfa będzie pasować z Passata b4 vr6 do mojego vento 1.8? Chodzi mi o czujniki itp bo licznik to wiem że jest inny. ;-)
Avatar użytkownika
DrateK
Czytacz
 
Posty: 25
Dołączył(a): 18 cze 2012, o 11:51
Lokalizacja: Zgierz

Postprzez klaudek669 » 18 lis 2014, o 15:38

Czujniki(temperatury oleju i temperatury zewnętrznej na prostokątny wtyk) i manetka pasuje(jak od sedana to musisz wyłamać taki plastik żeby działała wycieraczka tył). :mrgreen:
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez DrateK » 18 lis 2014, o 16:08

Czyli wszystko podejdzie w takim razie :D akurat w venciaku nie potrzebuje wycieraczki :D Dzięki
Avatar użytkownika
DrateK
Czytacz
 
Posty: 25
Dołączył(a): 18 cze 2012, o 11:51
Lokalizacja: Zgierz

Postprzez kosa-seba » 8 gru 2014, o 19:59

Witam kolegow . mam takie pytanie mam oryginalny licznik z mfa w golfie 3 2.8 problem moj jest taki,ze nie pokazuje spalania chwilowego i po prxejechaniu danego dystansu,a takze nie nabija km na glownym zegarze jak i dziennym temp plus zegarek ok jest. Mial moze ktoscz takim czyms doczynienia ?
kosa-seba
Czytacz
 
Posty: 42
Dołączył(a): 9 sie 2014, o 20:31
Lokalizacja: lbn

Postprzez kosa-seba » 8 gru 2014, o 19:59

Witam kolegow . mam takie pytanie mam oryginalny licznik z mfa w golfie 3 2.8 problem moj jest taki,ze nie pokazuje spalania chwilowego i po prxejechaniu danego dystansu,a takze nie nabija km na glownym zegarze jak i dziennym temp plus zegarek ok jest. Mial moze ktoscz takim czyms doczynienia ?
kosa-seba
Czytacz
 
Posty: 42
Dołączył(a): 9 sie 2014, o 20:31
Lokalizacja: lbn

Postprzez klaudek669 » 8 gru 2014, o 22:03

kosa-seba, jak nie pokazuje Ci dystansu pod licznikiem km to nie będzie pokazywał również średniego spalania.

A prędkość pokazuje? wskazówka się wychyla czy też leży?
Obstawiam impulsator w skrzyni lub usterkę pamięci licznika, jaki przebieg widnieje na zegarach?
Czy są to kreski? (-------)

Chwilowe spalanie to Ci pokaże nawet bez jazdy, tylko to nie jest główna funkcja tylko występuje ona jako dodatkowa w menu serwisowym.
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez kosa-seba » 9 gru 2014, o 07:51

Wlasnie obroty i predkosc pokazuje,a zurzycie chwilowe paliwa to jest 99.9 na zegarach mam liczby km,podlaczalem juz zegary z vento bodajrze taka sama kostka to juz zegary od km bidajrze ok pokazywal stan licznika,ale juz od godz itp kreski albo czasami nie dokladne liczby. A co do tego chwilowego tak wiem,ze ujelem kiedys znalazlem jak to przez manetke wejsc w ''syste'' to jak pamietam pokazywal i cos tam nawet chyba km w miare normalny sposob ogarnial. Przebieg 280032,ale trzeba juz dodac troche do tego.
kosa-seba
Czytacz
 
Posty: 42
Dołączył(a): 9 sie 2014, o 20:31
Lokalizacja: lbn

Postprzez klaudek669 » 9 gru 2014, o 10:45

Ewidentnie usterka licznika, masz ten stary typ od 20 do 260 czy nowszy od 0 do 240?

Musisz szukać licznika, od 4 cylindrowców będzie źle wskazywał obroty.
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez kosa-seba » 10 gru 2014, o 07:41

Mam ten do 260, a jak wmontowalbym ten wyskalowany do 240 mogl by predkosci zanizac ?
kosa-seba
Czytacz
 
Posty: 42
Dołączył(a): 9 sie 2014, o 20:31
Lokalizacja: lbn

Postprzez klaudek669 » 10 gru 2014, o 16:59

Mógłbyś wstawić ale nie wiem czy nie były czasami inne numery WGSZ/DPN. Jeżeli bedziesz miał inny numer to licznik będzie Ci przekłamywał. W jakim stopniu to zależy od tego jaka jest różnica pomiędzy numerem ze starego licznika a tego w nowym. Idealnie by było gdyby był taki sam...

Np.

Jeżeli masz silnik AAA i stary licznik(20-260) to WGSZ/DPN wynosi: 3764
a w nowym liczniku(od 0 do 240) w tym samym silniku: 3790

I już będzie przekłamywał....
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez kosa-seba » 10 gru 2014, o 18:02

Aha tylko wlasnie go golfow jest malo tak wyskalowanych zastanawialem sie czy z passata by pasowalo od motoru 2.8
kosa-seba
Czytacz
 
Posty: 42
Dołączył(a): 9 sie 2014, o 20:31
Lokalizacja: lbn

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot], Google Adsense [Bot] i 14 gości