Tak jak w temacie mam problem z licznikiem wszystko działa prócz poziomu paliwa dodam tylko że ostatnio jak poruszałem kablami na kostce od pompy to wskazówka się podniosła ,później znowu zdechło i teraz już nie chce się podnieść.
Ktoś ma jakieś rady ? Pierw myślałem że to pływak ale jak poruszałem tymi kablami to wskazówka się podniosła nwm już jak mam to ogarnąć kontrolka od rezerwy ciągle się świeci i ciągle dolewam bo nie chcę aby mi w drodze zrobiło buuu xD
Pomocy !
Moderator: Moderator
-

Banita95 - Members
- Rocznik: 99
- Silnik: 2.3
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Banita95 napisał(a):Pierw myślałem że to pływak ale jak poruszałem tymi kablami to wskazówka się podniosła
Wyciągałeś pływak ze zbiornika czy tylko poruszałeś wtyczką u góry?
Jeśli tylko poruszałeś i coś się podniosło no to chyba już wiesz gdzie nie łączy. Wyjąć wtyczkę, wyczyścić styki we wtyczce i w gnieździe i złożyć spowrotem.
-

klaudek669 - Badacz tematu
klaudek669, Nowa pompa jest wsadzona poczyszczę styki itp muszę to zrobić bo denerwuje
Ostatnio edytowano 21 gru 2014, o 11:22 przez Banita95, łącznie edytowano 1 raz
-

Banita95 - Members
-

Banita95 - Members
Podepnę się pod temat z takim problemem, otóż mam oryginalnie licznik wyskalowany do 200km/h (silnik mam 1Z ) i czy będzie pasował wyskalowany do 220 km/h i czy musi być konkretnie z 1Z czy z AFN-a też będzie pasował? Pozdrawiam
-

siti07 - Badacz tematu
http://www.golf3.pl/topics28/sztuczki-t ... ight=triki
Musisz wejść w tryb serwisowy licznika. W temacie masz podane jak to zrobić.
Musisz wejść w tryb serwisowy licznika. W temacie masz podane jak to zrobić.
-

palio - Administrator
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z++
- Paliwo: ON
Wszedłem i pod pozycją 1 było 3819 a na pozycji 3 było 32055 i ta pierwsza pozycja zgadza się z wartością na stronie http://theresias.com/tutorials/1h_ki.htm i z niej wychodzi ze AFN ma taką samą wartość czyli wychodziłoby, że będzie pasował licznik? 

-

siti07 - Badacz tematu