Moderator: Moderator
zegar prędkościomierza bierze informację z impulsatora a oborotmierza w TD z alternatora a w całej reszcie ze sterownika
-

Pozor - Members
Mam pytanie. Czy licznik od tdi 110 kucy będzie pasował do 90? Różnica jest taka, że od 110 jest wyskalowany do 220km/h, a w 90 do 200km/h
- skwirek512
- Berbeć
skalowanie nie gra roli, może być nawet do 240 czy od benzyny. Ważne żeby zgadzał się index WGSZ (DPN) który w golfie TDI po 95 roku wynosi 3819.
-

klaudek669 - Badacz tematu
- Golf Maniak
- Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 1595 AFT
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
SZUKAM POMOCY LICZNIk
Posiadam golf 3 1,6 AEE licznik bez mfa 220kmh MOTOMETER cały sprawny nic nie miga działa pięknie . Dostałem od znajomego licznik z ABFa do 240kmh z mfa MOTOMETER , spróbowałem założyc wszystko działa idealnie , po za tym że po jakiejś chwili zaczyna mi brzęczeć i migać kontrolka oleju (wszystko na włączonym silniku) jak wyłączę silnik wszystko ucicha , wsadziłem inny licznik tez z 1,6 jakiejś no name firmy i tez nic nie miga , sprawdziłem olej itd jest dobrze , jakaś pomoc?
Posiadam golf 3 1,6 AEE licznik bez mfa 220kmh MOTOMETER cały sprawny nic nie miga działa pięknie . Dostałem od znajomego licznik z ABFa do 240kmh z mfa MOTOMETER , spróbowałem założyc wszystko działa idealnie , po za tym że po jakiejś chwili zaczyna mi brzęczeć i migać kontrolka oleju (wszystko na włączonym silniku) jak wyłączę silnik wszystko ucicha , wsadziłem inny licznik tez z 1,6 jakiejś no name firmy i tez nic nie miga , sprawdziłem olej itd jest dobrze , jakaś pomoc?
-

GolfiarzJR - Administrator
- Rocznik: 1984
- Silnik: 2.5
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
- Paliwo: PB+LPG
Gesiu_15, Logiczne , dostałem go za darmoche wiec warto coś z nim zrobić i go wsadzić do mojego
podobno się liczniki adaptują w trójkach to działa dobrze , ale nie da rady coś z tym olejem wykombinować ?
podobno się liczniki adaptują w trójkach to działa dobrze , ale nie da rady coś z tym olejem wykombinować ?-

GolfiarzJR - Administrator
- Rocznik: 1984
- Silnik: 2.5
Czy ktoś rozbierał wskaźnik temp. cieczy chłodzącej ? (ten na desce)
Czy tam wogóle może się coś zepsuć, bo mi ten wskaźnik nieustannie zaniża temp. silnika, a jestem pewien, że temp. cieczy jest jest okey (czujnik w układzie chłodzenia też sprawny).
Czy tam wogóle może się coś zepsuć, bo mi ten wskaźnik nieustannie zaniża temp. silnika, a jestem pewien, że temp. cieczy jest jest okey (czujnik w układzie chłodzenia też sprawny).
- peter_pater
- Czytacz
To może pomożecie mi .Bo u mnie w baku jest ok 20 litrów benzyny a wskazówka jest na zero. Po wyjęciu pompki i pływaka podłączyłem kostkę i ruszałem pływakiem i nic się nie dzieje. Kolo który mi sprzedał coś tam wspomniał że wymieniany był licznik. Od czego mam zacząć.
- maxym1979
- Berbeć
peter_pater napisał(a):bo mi ten wskaźnik nieustannie zaniża temp. silnika, a jestem pewien, że temp. cieczy jest jest okey
Jeśli to licznik od 20 km/h z pierwszych lat produkcji to przyzwyczaj się do tego... Pokazuje on realną temperature. Nowsze liczniki(od 0km/h) pokazują od 70 do 100 stopni że jest 90 ku satysfakcji kierowcy.
maxym1979 napisał(a):Od czego mam zacząć.
Sprawdź na początek miernikiem czy wogóle jest przejście później a zmienia się opór na kostce pompy jeżeli zmieniasz położenie pływaka. Jeżeli wszystko jest ok to sprawdzasz przewody od baku do licznika, na samym końcu dopiero sprawdzasz licznik.
Bonso napisał(a):Witam zwracam sie do was z pytaniem czy da radę podpiąć licnzik TRW do golfa 3 z 94 r?
1.6 benzyniak (75KM)
Szukaj na forum - tematów było mase o tym. Podpiąć to możesz każdy licznik nawet od ibizy/toledo/polo/cordoby/caddy/vento. Sęk w tym że nie każdy będzie wskazywał poprawnie lub bedą się działy jaja z kontrolką oleju. Muszisz sprawdzić na poczatek jaki masz w swoim numer DPN/WGSZ, później szukać licznika ze zgodnym numerem. Wtedy wszystko będzie wskazywało prawidłowo. Jak to odczytać? Poszukaj

-

klaudek669 - Badacz tematu