Naprawdę przez luźną klemę może być taki problem? Mam dokładnie to samo - palące się kontrolki i tylko krótkie *tyk* przy przekręceniu kluczyka..
Tylko, że klema była luźna pewnie od dawien dawna a dopiero teraz mam ten problem. Aku jak u kolegi wyżej został naładowany, ale nie pomogło..
Moderator: Moderator
Witam mam taki problem.W moim liczniku po zatankowaniu pustego baku za 50 zlotych do poziomu 0 i w czasie jazdy normalnie sie zachowuje poziom paliwa spada ponizej 0. http://images61.fotosik.pl/384/2e6730dc82dd086e.jpg
zdjecie pokazuje w ktorym momencie mam tak jakby 0 w baku.co zrobic by bylo normalnie?
zdjecie pokazuje w ktorym momencie mam tak jakby 0 w baku.co zrobic by bylo normalnie?
- tomek921
- Czytacz
Siema
mam takie pytanie, posiadam golfa 1.6 benzyna, czy jak zamontuje w nim zegar np z tdi bedzie on działał prawidłowo?
I jeszcze jedno pytanie, czy mozna zamontowac zegar z komputerem? czy trzeba cos bardziej kombinowac z tym?
mam takie pytanie, posiadam golfa 1.6 benzyna, czy jak zamontuje w nim zegar np z tdi bedzie on działał prawidłowo?
I jeszcze jedno pytanie, czy mozna zamontowac zegar z komputerem? czy trzeba cos bardziej kombinowac z tym?
I MY VW
- magnat64
- Berbeć
panowie kilka dni temu w golfie pojawil mi sie nastepujacy problem
kluczyk wyjety wszystko zgaszone wlacznik od swiatel wlaczam swiatala i podswietlenia tyko mrygna i gasną a wlacza sie zaplon i swieca kontrolki w zegarach a jak najpierw odpale auto kluczykiem to odrazu zapala sie podswietlenie zegarow i tablicy tyl a gdy wlacze swiatla wlacznikeim a kluczyk przekrece na zgaszenie auto nadal chodzi i zegary glupieja wskazowki skacza a jak zgasze swiatla gasnie auto
wymienilem kostke stacyjki,wlacznik swiatel posprawdzalem wiazki i nadal to samo czy za to moze odpowiadac jakis przekażnik ? jesli tak to ktory
kluczyk wyjety wszystko zgaszone wlacznik od swiatel wlaczam swiatala i podswietlenia tyko mrygna i gasną a wlacza sie zaplon i swieca kontrolki w zegarach a jak najpierw odpale auto kluczykiem to odrazu zapala sie podswietlenie zegarow i tablicy tyl a gdy wlacze swiatla wlacznikeim a kluczyk przekrece na zgaszenie auto nadal chodzi i zegary glupieja wskazowki skacza a jak zgasze swiatla gasnie auto
wymienilem kostke stacyjki,wlacznik swiatel posprawdzalem wiazki i nadal to samo czy za to moze odpowiadac jakis przekażnik ? jesli tak to ktory
-

mateuszMX - Czytacz
Siemka. Słuchajcie jak wyjąć wskazówki (wszystkie) z licznika
Na 95% to jest motometr (jakoś tak). Jest to 97 rok wer Family, kontrolki na dole podświetladne diodami smd, i chyba tylko 5 żarówek jest.
Chcę zrobić negatyw i wskazówki przeszkadają żeby zdjąć tarcze.
Na 95% to jest motometr (jakoś tak). Jest to 97 rok wer Family, kontrolki na dole podświetladne diodami smd, i chyba tylko 5 żarówek jest.
-

drewnom - Badacz tematu
drewnom napisał(a):Siemka. Słuchajcie jak wyjąć wskazówki (wszystkie) z licznika
Najłatwiej podważyć widelcem ja tak robiłem i nic im nie było .
VW Golf Mk1 VR6
-

patrolfak - Members
niby najłatwiej ale nie polecają tego bo przy motometrze zwłaszcza brzydko się sciąga wskazówki , najlepiej weź ołówek , palcem delikatnie sprawdź do jakiego górnego zakresu się kręci wskazówka i zacznacz sobie potem gdy zaznaczysz możesz kręcić nią z wyczuciem na około ii dodatkowo w górę żeby trybików w silniczku nie zepsuć , wtedy jesteś spokojny że nie uszkodzisz tarcz lub co najgorsze silniczka .
-

Pozor - Members
Pany, rozebrałem licznik aby wymienić żarówkę podświetlenia i zrobił się problem, wskazówka temp nie dochodzi do pionu tylko na 1/3 oraz paliwo zrobiło się poniżej zera
rozebrałem licznik ponownie, podłączyłem go i ustawiłem ręcznie wskazówki jednocześnie uważając na silniczki i przez 10 km było ok, teraz znów wskazówki są tak jak były początkowo....co pokrzaczyłem że się tak dzieje?
na wyłączonym zapłonie wskazówki leżą o wiele za nisko....jak to zrobić tak aby było ok?
rozebrałem licznik ponownie, podłączyłem go i ustawiłem ręcznie wskazówki jednocześnie uważając na silniczki i przez 10 km było ok, teraz znów wskazówki są tak jak były początkowo....co pokrzaczyłem że się tak dzieje?
na wyłączonym zapłonie wskazówki leżą o wiele za nisko....jak to zrobić tak aby było ok?
- 4thelement
- Czytacz