Licznik, kontrolki, wskaźniki

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Podmiana licznika

Postprzez wrubson » 5 gru 2011, o 21:30

Witam mam takie pytanie bo słyszałem już różne opinie na temat podmiany licznika mianowicie posiadam golfika 3 1.6 z licznikiem który prędkość ma mierzoną od 0-200KM a obrotomierz do 7tyś a chciał bym wsadzić zegar ze srebrnymi tarczami od golfa 1.8 który prędkość ma od 0-220KM a Obr do 6tyś. chodzi mi o to czy wszystkie wskazniki będą normalnie działać ponieważ słyszałem jak już pisałem full różnych opinii i sam już nie wiem jak to do końca jest
wrubson
Czytacz
 
Posty: 55
Dołączył(a): 18 paź 2011, o 11:43
Lokalizacja: Kalisz

Podmiana licznika

 

Postprzez Gofer » 6 gru 2011, o 09:17

Nie sugeruj się obrotami ani prędkością przy wymianie licznika tylko liczbą WGSZ .

Tu masz jak sprawdzić numer WGSZ czyli czterocyfrowy numer budzika

http://www.golf3.pl/topics28/sztuczki-t ... t24879.htm

Tu masz jaka liczba WGSZ do jakich silników pasuje :

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5f5 ... 62402.html
Avatar użytkownika
Gofer
Gaduła
 
Posty: 607
Dołączył(a): 4 lut 2009, o 08:50
Lokalizacja: EL ... LX

Postprzez wrubson » 6 gru 2011, o 12:40

dzięki za pomoc kolego powiedz mi jeszcze a jak mam sprawdzić numer WGSZ w liczniku który chcę zakupić na allegro a nie ma możliwości jego podłączenia

[ Dodano: 2011-12-06, 12:32 ]
Dodam że moje WGSZ to 3761 a licznik jaki chcę zakupić ma numery 1H0919865A
wrubson
Czytacz
 
Posty: 55
Dołączył(a): 18 paź 2011, o 11:43
Lokalizacja: Kalisz

Postprzez Gofer » 7 gru 2011, o 13:55

wrubson napisał(a):numery 1H0919865A


Ten budzik (1H0919865A ) z tego co wyszperałem pasuje do AEE (1.6 ) lub AEX ( 1.4 ) lub do ABS (1.8 ).
http://www.bildelsbasen.se/?link=list&s ... 1H0919865A


Podaj jakie masz oznaczenie literowe silnika to może pomogę cos dobrać .
Avatar użytkownika
Gofer
Gaduła
 
Posty: 607
Dołączył(a): 4 lut 2009, o 08:50
Lokalizacja: EL ... LX

Postprzez wrubson » 7 gru 2011, o 19:40

Kolego zakupiłem już o to taki licznik http://allegro.pl/licznik-vw-golf-iii-1 ... 75694.html gość zarzekał się że musi być ok, jutro będę go wkładał jak będzie lipa to najwyżej pozostanie mi po to by wyciągnąć sobie z niego same tarcze. Tak czy inaczej dzięki za pomoc :-)

[ Dodano: 2011-12-08, 20:32 ]
A więc zakupiony licznik z Golfa III 1.4 o oznaczeniu 1H0919863L dziś został zamontowany po sprawdzeniu posiada on WGSZ 3761 czyli takie samo jak mój poprzedni budzik :). Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc temat uważam za zamknięty.
wrubson
Czytacz
 
Posty: 55
Dołączył(a): 18 paź 2011, o 11:43
Lokalizacja: Kalisz

zamiana na licznik z obrotomierzem

Postprzez barcikos » 2 kwi 2012, o 17:19

Witam wszystkich ;)



mam golfa III 1,6 benzyna(Abu) licznik z zegarkiem a chciałbym zamienic na licznik z obrotomierzem i teraz pytanie czy obrotomierz będzie działał i czy trzeba robić jakieś przeróbki czy poprostu zamienić liczniki :D

Dzieki
barcikos
Berbeć
 
Posty: 11
Dołączył(a): 23 mar 2012, o 20:04
Lokalizacja: Leśnica

Postprzez czesiek » 2 kwi 2012, o 19:10

Nie trzeba nic robić.Zmieniasz sam licznik i obrotomierz powinien dzialać.
czesiek
Czytacz
 
Posty: 46
Dołączył(a): 4 kwi 2009, o 12:17
Lokalizacja: ZGY

Postprzez rafal9119 » 2 kwi 2012, o 19:14

tak jak kolega wyzej napisał tylko lepiej jak by licznik byl identyczny jak twoj w aucie czyli od 1.6 .podpinasz i chula
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members
 
Posty: 943
Dołączył(a): 16 paź 2011, o 19:26
Lokalizacja: Pisz- NPI

Postprzez barcikos » 2 kwi 2012, o 20:17

ok Dziękuje Wam bardzo za odpowiedz i Pozdrawiam ;)
barcikos
Berbeć
 
Posty: 11
Dołączył(a): 23 mar 2012, o 20:04
Lokalizacja: Leśnica

Golf Podswietlenie zegarow i nawiewu

Postprzez latek » 26 cze 2012, o 22:26

mam nastepujacy problem ostatnio w swoim golfie 3 zmienialem plastiki kolo kierownicy i przestalo mi dzialac podswietlenie zegarow i nawiewu myslalem ze to zarowka albo bezpiecznik ale nic z tego zarowke wymienilem a bezpieczniki sprawdzilem moze ktos pomoc??? czy mial ktos podobny problem GOLF 3 1.8 92R. :-(
latek
Berbeć
 
Posty: 10
Dołączył(a): 26 cze 2012, o 22:24
Lokalizacja: Łask

Postprzez pandamian21 » 27 cze 2012, o 09:15

u mnie kiedys przelacznik od swiatel jak byl uszkodzony to tak sie dzialo.. wymienilem i swieci.
Avatar użytkownika
pandamian21
Badacz tematu
 
Posty: 163
Dołączył(a): 17 kwi 2012, o 14:17
Lokalizacja: Kępki(lubelskie)

Postprzez latek » 27 cze 2012, o 15:10

pandamian21 napisał(a):u mnie kiedys przelacznik od swiatel jak byl uszkodzony to tak sie dzialo.. wymienilem i swieci.



Hmm sproboje ziomek ma czesci do golfa to lukne czy dziala na jego przelaczniku...

Sprawdzilem nowy wlacznik i nic z tego nadal nie ma podswietlenie HELP

POMOCY POMOCY POMOCY POMOCY POMOCY[/quote]
latek
Berbeć
 
Posty: 10
Dołączył(a): 26 cze 2012, o 22:24
Lokalizacja: Łask

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości