Moderator: Moderator
Pytanie za 100 punktów - działało, już nie działa. Opuszczanie i podnoszenie szyby od strony kierowcy działa "krokowo" - po kilka cm/wciśnięcie przycisku. Dodam, że przez jakiś czas działało dobrze. Co może być skopane?
-

shift00 - Gaduła
- Rocznik: 96
- Silnik: 1.8T++
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Pierwszej opcji aż tak nie testowałem, aku też nie odłączałem. Potestuję - zobaczymy czy coś z tego wyjdzie.
[ Dodano: 2014-08-24, 16:34 ]
Sposób z opuszczaniem i podnoszeniem nie zadziałał
[ Dodano: 2014-08-24, 16:34 ]
Sposób z opuszczaniem i podnoszeniem nie zadziałał

-

shift00 - Gaduła
- Rocznik: 96
- Silnik: 1.8T++
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
i ja się podepnę mam ori wszystko w golfie wszystkie szyby ele. i działały w desce mam 2 guziki do tylnych szyb i dzisiaj kolega chciał otworzyć szybę z tyłu pasażera od lewej strony i nie działa ale podświetlanie jest ale szyba nie działa nie opuszcza się...co mogło się zepsuć szukałem po forach może jakiś bezpiecznik przekaźnik ale który ? Pomóżcie Panowie
Jest Golf Jest Moc!
-

wilk3 - Czytacz
Najczęściej pękają kable w wiązce do drzwi, zdejmij osłonę gumowa i oglądaj je. Jesli nic nie znajdziesz to tzreba wziąć schemat, miernik i posprawdzać napięcia i masy dochodzące do moduły szyby. Dopisz czy ta szyba działa z przycisku w desce, czy domyka i otwiera się z kluczyka, czy druga z tyłu działa prawidłowo.
- pablomed
- Members
Ja mam natomiast problem taki - szyby działają tylko kiedy mam przekręcony zapłon. Jak już auto odpalę to strona pasażera przestaje działać, jak zgaszę auto to znów mogę się cieszyć obiema szybami działającymi
jak odpalę to podświetlenie nadal działa.
jak odpalę to podświetlenie nadal działa.R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
pablomed - miałeś rację
tzn sprawdziłem czy jeszcze z kluczyka się otworzy no i nie stoi sztywno ,po tym zdjąłem te osłonkę gumową w drzwiach i moim oczom ukazał się przełamany taki cieniutki brązowy kabelek przerwany podejrzewam to jest mój winowajca
więc dzięki Ci wielkie za poradę!
tzn sprawdziłem czy jeszcze z kluczyka się otworzy no i nie stoi sztywno ,po tym zdjąłem te osłonkę gumową w drzwiach i moim oczom ukazał się przełamany taki cieniutki brązowy kabelek przerwany podejrzewam to jest mój winowajca
więc dzięki Ci wielkie za poradę!Jest Golf Jest Moc!
-

wilk3 - Czytacz
Witam:
1. Szyba kierowcy raz działa raz nie działa,
2. Szyba pasażera działa dobrze guzikami ze strony kierowcy, guzikami ze strony pasażera można tylko otworzyć w dodatku otwiera się od razu cała
3. tylna prawa w ogóle nie działa ani ze swoich guzików ani z tych koło zapalniczki.
Sprawdziłem kable w drzwiach i raczej są ok, pisze raczej bo zawsze jakiś mały badziew mógł się gdzieś zapodziać. Mam miernik, mój brat dzisiaj sprawdzał prąd między 3 i 4 pinem w kostkach ale nie wiem czy to dobrze robił bo wychodziło mu napięcie 19v.
Apropo szyby kierowcy to najlepsze jest to, że mi się otworzyła na oścież i mi się teraz nie chce zamknąć
Proszę o pomoc.
1. Szyba kierowcy raz działa raz nie działa,
2. Szyba pasażera działa dobrze guzikami ze strony kierowcy, guzikami ze strony pasażera można tylko otworzyć w dodatku otwiera się od razu cała
3. tylna prawa w ogóle nie działa ani ze swoich guzików ani z tych koło zapalniczki.
Sprawdziłem kable w drzwiach i raczej są ok, pisze raczej bo zawsze jakiś mały badziew mógł się gdzieś zapodziać. Mam miernik, mój brat dzisiaj sprawdzał prąd między 3 i 4 pinem w kostkach ale nie wiem czy to dobrze robił bo wychodziło mu napięcie 19v.
Apropo szyby kierowcy to najlepsze jest to, że mi się otworzyła na oścież i mi się teraz nie chce zamknąć
Proszę o pomoc.
- AsRocketman3
- Berbeć
Witam. Moj problem polega na tym że domykanie i otwieranie szyb z kluczyka działa, ale z zadnego przycisku nie działa żadna szyba. Co mogło sie stac?
- markim321
- Czytacz
Witam.
Mam okazje kupić pełen swap el. szyb i luster 5D, tylko jest jeden problem, dawcą elektryki jest golf na wersje USA.
Chciałbym się dowiedzieć czy, wiązki są takie same, chodzi o kolor kabli, mocowanie siłowników w drzwiach i czy wtyczki nie są aby inne i czy w ogóle taki swap podejdzie?
Z góry dziękuję za pomoc
Mam okazje kupić pełen swap el. szyb i luster 5D, tylko jest jeden problem, dawcą elektryki jest golf na wersje USA.
Chciałbym się dowiedzieć czy, wiązki są takie same, chodzi o kolor kabli, mocowanie siłowników w drzwiach i czy wtyczki nie są aby inne i czy w ogóle taki swap podejdzie?
Z góry dziękuję za pomoc
- lechu994
- Berbeć
Panowie mam problem z prawym lustrem, lewe normalnie reaguje na regulację a prawe w ogóle, na które piny w lusterku podać napięcie by sprawdzi- czy działa ? Lub jakie powinno być napięcie we wtyczce przy regulacji lusterka ? Z góry dzięki za odpowiedź.. Zdrówko
- Andrejjo
- Czytacz