Moderator: Moderator
Sprawdź kostki czy nie są luźne na wszystkich włącznikach od elektrycznych szyb i od włącznika od szyberdachu i posprawdzaj jeszcze czy masz dokręcone przyłącze przy drzwiach które wchodzi w karoserie samochodu
-

krazek1 - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
elektryczne szyby lewy przod nie chce dzialac!!
Witam mam taki maly problemik, przestala mi dzialac lewa szyba (wogole nie reaguje na wciskanie guzika, prawa dziala normlanie. co to moze byc?? jeszcze jedno. czy el, lusterk sa podlaczone do tego samego silniczka co szyby bo lusterka mi dzialaja!! pomocy bo ona zaciela mi sie na pelnym otwarciu
porazka!!
porazka!!- dariusz21
- Berbeć
dariusz21, mi wczoraj terz padla lewa szyba (w 3D) ale umnie sie opuszcza bez problemu tylko podniesc jej nie moge
podejrzewam ze to wina podnosnika bo slysze jak sam silniczek dziala.
podejrzewam ze to wina podnosnika bo slysze jak sam silniczek dziala.Volkswagen Klub Polska #853
E-pluribus unum
E-pluribus unum
-

Rider - Badacz tematu
Panowie, tak na marginesie, lusterko ma swoj silniczek a szyba swoj ...przynajmniej tak mi sie wydaje, ni e mam elektryki w golfie wiec na 100 % Wam nei powiem, Juz raz mialem doczynienia ze stara ibiza 100KM
w ktorej byly elektryczne szyby ..... mialem do czynieniai wiecej juz nie chce miec z tym stycznosci, dlatego kupilem samochod z szybami na korbe ....ale kto ma to niech sie cieszy .... odnonie problemyu, to ja sie opuscilo a sie podniesc nie chce, a slychac jak silnik pracuje to ja bym postawil na peknieta linke od podnosnika, tylko ze we wspomnianej ibizie to byl element nie wymienialny, dlatego podnosnik wyjelismy i prawa szyba zostala podparta bardzo fachowo drewnianym koleczkiem . PORAZKA!! moze w golfach nie trzeba innej prowadnicy szukac tylko linke sama zmienic, bo niestety W tamtym sprzecie to byl kosz 400 zl ze silnikiem albo 350 bez ...PORAZKA ... A jak u Ciebie nie slychac silnika, to zlukaj w przewody, przelacznik ....... bezpiecznik chyba jest jeden na obie strony wiec tam chyba nie ma sensu szukac przyczyn.
w ktorej byly elektryczne szyby ..... mialem do czynieniai wiecej juz nie chce miec z tym stycznosci, dlatego kupilem samochod z szybami na korbe ....ale kto ma to niech sie cieszy .... odnonie problemyu, to ja sie opuscilo a sie podniesc nie chce, a slychac jak silnik pracuje to ja bym postawil na peknieta linke od podnosnika, tylko ze we wspomnianej ibizie to byl element nie wymienialny, dlatego podnosnik wyjelismy i prawa szyba zostala podparta bardzo fachowo drewnianym koleczkiem . PORAZKA!! moze w golfach nie trzeba innej prowadnicy szukac tylko linke sama zmienic, bo niestety W tamtym sprzecie to byl kosz 400 zl ze silnikiem albo 350 bez ...PORAZKA ... A jak u Ciebie nie slychac silnika, to zlukaj w przewody, przelacznik ....... bezpiecznik chyba jest jeden na obie strony wiec tam chyba nie ma sensu szukac przyczyn.-

adams - Gaduła
- Rocznik: 1994
- Silnik: ABU
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
adams, umnie na pewno nie jest to przeloncznik bo jak opuszcze szybe na max i chce ja podniesc to troche sie podnosi i dopiero po tym zaczyna sie problem. Na dniech zdejme boczek i oblukam sytuacje
tez mi sie tak wydaje
adams napisał(a):Panowie, tak na marginesie, lusterko ma swoj silniczek a szyba swoj
tez mi sie tak wydaje

Volkswagen Klub Polska #853
E-pluribus unum
E-pluribus unum
-

Rider - Badacz tematu
Brak reakcji lusterek elektrychnych
Problem jak w temacie nie działają lusterka i nie mam pojęcia gdzie szukać przyczyny. Będe wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Artuss.s
- Berbeć
MaVeL napisał(a):Od dawna masz te auto? Może poprzedni właściciel grzebał coś pod tapicerką drzwi i odłączył kabelek potem zapomniał podłączyć. Ja tak miałem...
Witam Auto mam od niedawna i mam właśnie nadzieje że to tylko wtyczka. Jednak z moim szczęściem pewnie będzie to coś o wieli poważniejszego:( Ale nie zaszkodzi sprawdzić wtyczki. Dzięki za odpowiedz i pozdrawiam.
- Artuss.s
- Berbeć
Niedziałające tylnie szyby elektryczne.
Posiadam Golfa III Avenue. Otóż nie działają mi dwie tylne szyby elektryczne. Niby słychać jak coś się dzieje podczas włączania przycisku, ale szyby zachowują się jakby były zacięte. Bezpieczniki są ok. Proszę o pomoc.
- bartman
- Berbeć
Elektryczne szyby i lusterka
Witam wszystkich tutaj zgromadzonych!!! Posiadam golfika 1,9 td. W wyposazeniu mam manualne lusterka i szyby. I teraz mam pytanie do Was, czy da sie zamontowac elektryke?? Bo nie chce mi sie ciagle recznie otwierac szyb. Jaki bylby koszt(jezeli wogole da sie taka operacje wykonac).. Pozdrawiam...
****Volkswagen****Team****Łódź****
-

dr.pajchiwo - Czytacz