Moderator: Moderator
pawlo1123, z reguły jeśli z danego sterownika na kierunki wychodzą dwa kable to diody są już wbudowane w samym sterowniku i nie musisz ich dokładać, natomiast jeśli wychodzi jeden kabelek to trzeba go podzielić na dwa, na każdym odgałęzieniu dać diodę i dopiero podłączyć: jeden do kierunków lewej drugi do prawej strony.
Czyli wstępnie jeśli masz wychodzące dwa kable to podłączasz bez diod (nic się nie zepsuje), a gdyby się zdarzyło że po takim podłączeniu nie jesteś w stanie uruchomić kierunków jednej strony manetką, tylko włączają się zawsze wszystkie - czyli jak awaryjne - to wówczas diody musisz dodać.
Czyli wstępnie jeśli masz wychodzące dwa kable to podłączasz bez diod (nic się nie zepsuje), a gdyby się zdarzyło że po takim podłączeniu nie jesteś w stanie uruchomić kierunków jednej strony manetką, tylko włączają się zawsze wszystkie - czyli jak awaryjne - to wówczas diody musisz dodać.
- pablomed
- Members
pawlo1123, nie rozumiem: dedykowane do mk3 mają gotowe wtyczki do wpięcia w wiązkę centrala, jeśli masz w nim te wtyczki to nic nie tniesz tylko wpinasz je do instalacji wszystko powinno pasować. Ale 150-ti nie były tylko do golfa III również do innych marek, po prostu zobacz co masz. Dodatkowe symbole powinny być na pudełku , jeśli są to google pokażą czy pasuje do mk3.
bro82, jasne że może być, ale po pierwsze trochę drogi, po drugie scyzoryki niefirmowych alarmów uchodzą za nietrwałe, trwalszy jest zwykły pilot, a po trzecie musisz dopłacić za dorabianie grotu no i przekładać pastylkę immo jeśli masz
bro82, jasne że może być, ale po pierwsze trochę drogi, po drugie scyzoryki niefirmowych alarmów uchodzą za nietrwałe, trwalszy jest zwykły pilot, a po trzecie musisz dopłacić za dorabianie grotu no i przekładać pastylkę immo jeśli masz
- pablomed
- Members
alar made in italy
witam
czy mozna przeprogramowac ori alarm Vw ?
ostanio mam poroblemy z pilotem.
alar ori vw itlay (wloski)
czy mozna przeprogramowac ori alarm Vw ?
ostanio mam poroblemy z pilotem.
alar ori vw itlay (wloski)
- Arcus89
- Czytacz
Kolego albo pilot albo orginalny alarm, orginalne w rozumieniu montowane fabrycznie alarmy pilotów nie mają. Alarm może być dokładany u dielera albo montowany potem przez właściciela. Dieler zwykle montował alarmy dedykowane do vw z gotowymi wtyczkami - nie trzeba było lutowac i ciąc kabli. Opisz problem co się dzieje, czy masz drugiego pilota i więcej szczegółów
- pablomed
- Members
Rurka od centralnego zamka
Witam,
Jakiś czas temu zaczęły mi się problemy z centralnym...
W tylnych drzwiach od kierowcy odłączał mi się wężyk (rurka) od centralnego.
Odłączało mi się to między drzwiami, tam gdzie idą przewody od elektrycznych szyb.
Miałem to przykleić, ale zwlekałem i teraz mam spory problem... Rurka się odczepiła i... wpadła w słupek.
Jak się tam dostać? potrzebuję ją wyciągnąć, a najlepiej wymienić w cholerę na nową.
Jest to spory problem, bo jak otwieram drzwi, to tylko otwierają się od kierowcy, a reszta nie i do tego pompa pracuje ok minuty i dopiero się wyłącza...
Robił to ktoś wcześniej? Jakieś zdjęcia albo co? Albo podpowiedź jak to naprawić...
Pozdrawiam
UP
Zapomniałem dodać...
Golf 3 combi 95r. Rolling Stones, jeśli to w czymś pomoże...
Jakiś czas temu zaczęły mi się problemy z centralnym...
W tylnych drzwiach od kierowcy odłączał mi się wężyk (rurka) od centralnego.
Odłączało mi się to między drzwiami, tam gdzie idą przewody od elektrycznych szyb.
Miałem to przykleić, ale zwlekałem i teraz mam spory problem... Rurka się odczepiła i... wpadła w słupek.
Jak się tam dostać? potrzebuję ją wyciągnąć, a najlepiej wymienić w cholerę na nową.
Jest to spory problem, bo jak otwieram drzwi, to tylko otwierają się od kierowcy, a reszta nie i do tego pompa pracuje ok minuty i dopiero się wyłącza...
Robił to ktoś wcześniej? Jakieś zdjęcia albo co? Albo podpowiedź jak to naprawić...
Pozdrawiam
UP
Zapomniałem dodać...
Golf 3 combi 95r. Rolling Stones, jeśli to w czymś pomoże...
- Tutin
- Berbeć
Dzięki!
Plastyki mam wszystkie zdjęte, bo początkowo myślałem, że winę za brak kontrolek i nieodpalanie auta mimo kręcenia rozrusznikiem ponosi kostka stacyjki. Jednak po wymianie kostki nic się nie poprawiło, poczytałem więc na tym forum i na forumvwgolf.pl i możliwe, że powodem takiego stanu rzeczy są zimne luty w sterowniku alarmu...
Czy włącznik świateł też muszę demontować, czy dostanę się do tego sterownika hmm od spodu? (wybacz pytania typu wiadro:))
Plastyki mam wszystkie zdjęte, bo początkowo myślałem, że winę za brak kontrolek i nieodpalanie auta mimo kręcenia rozrusznikiem ponosi kostka stacyjki. Jednak po wymianie kostki nic się nie poprawiło, poczytałem więc na tym forum i na forumvwgolf.pl i możliwe, że powodem takiego stanu rzeczy są zimne luty w sterowniku alarmu...
Czy włącznik świateł też muszę demontować, czy dostanę się do tego sterownika hmm od spodu? (wybacz pytania typu wiadro:))
-

carrion - Berbeć