Silnik: Vento 2E Pomógł: 235 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 3758 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2008-08-04, 22:47
Groch367 napisał/a:
no ale u mnie 1Z 1.9TDI 1994 nie ma jej? jak to we wszystkich wersjach jest?
generalnie to nie ma jej w prawie żadnej trójce. Niektóre liczniki mają na nią miejsce i wystarczy włożyć odpowiednią żaróweczke, w innych trzeba to gniazdo nawiercić, a ścieżki już są. Jeszcze jedno wyjście to motaż licznika z Seata który ma taką kntrolkę.
w licznikach w mk3 w ktorych nie ma oznaczocyn piktogramow jest kontrolka rezerwy tylko trzeba w nia wlozyc zarowke. Sa to liczniki z nowszych wersji(niekoniecznie z lepszych) z licznikami z grubszym nadukiem na tarczach bodajze od 95 ale tego nie jestem pewny
no i niestety nie mam mozliwosci zrobienia kontrolki rezerwy
Ja mam golfa z 95 r wersje usa i nie ma kontrolki rezerwy... jest jedna check engine(nie działa!!)...2 od abs-u (po co 2 szt) i taka jak u kolegi wyżej przed ostatnia (od czego ona jest??)
Lewa -(O)- to brak płynu hamulcowego lub zaciągnięty ręczny a prawa -(O)- to zużyte klocki, nie każdy Golf ma podłączoną. To wersja europejska ale, jak w innym temacie o kontrolkach, w amerykańskiej - nic nie jest pewne.
ja tez mialem taki sam licznik jak g3us, caly rzad kontrolek niestety nie wszystkie dzialaja, ale rezerwa sie swiecila a wersja to rolling stones 1.6 AEE rocznik rudzien 95 po lifcie juz pozdro
ja mam 1,6 AEE 97` rok JOKER , i z ciekawości sprawdzilem czy tez mam taka kontrolke. Niema, wiec nie kazdy golf po 95 roku ma takie cudeńko no ale jakos nie wpadłem w depresje z tego powodu pozdro !
To wersja europejska ale, jak w innym temacie o kontrolkach, w amerykańskiej - nic nie jest pewne.
anerykańskie mają kontrolkę pasów i kontrolkę otwartego bagażnika
[ Dodano: 2008-10-16, 16:46 ] g3us, też mam takie same kontrolki i też zasweciła mi od rezerwy a po co ta reszta to nie wiem ale wiem jedno że nie zaświecą bo sprawdzałem a podejrzewam czy w seatach lub skodzie nie było to stosowane
[ Dodano: 2008-10-16, 16:48 ] Antoine, da się zrobić tylko potrzebujesz diode SMD i lutownice HOT AIR
Mozę mi ktoś napisać co oznacza kontrolka z napisem "CAT" ?
A co do tej rezerwy, to niby jest wolne miejsce tam obok wskaźnika, ale namalowanego tego dystrybutora nie m
Robjunior, CTA skrót od katalizatora sygnalizuje awarie katalizatora, ale golfy tego chyba nie maiły... a co do rezerwy to włóż żarówkę i zobaczysz czy zaświeci... a masz żółty symbol dystrybutora??