Wykręć licznik i zobacz czy masz wkręcane z tyłu żaróweczki. Jeżeli masz, to wystarczy wkręcić jedną w miejsce kontroli rezerwy (skrajna kontrolka przy samym wskaźniku paliwa). Jeżeli masz lutowane diody (z tyłu nie ma miejsc na żarówki), to zostaje Ci wymiana licznika
Zico63Aha,no Ja teraz mam połowę rezerwy więc pojeżdżę trochę i zobaczę.Jak będę miał trochę czasu to zrobię zdjęcie mojego licznika i pokażę jaki mam.
nie widzialem licznika przed liftowego jeszcze z takowa kontrolka. Dla jasnosci liczniki po liftowe koncowka 95r czyli te bez piktogramow. Jezeli chodzi o rezerwe to owszem kest dla mnie bardziej wiarygodna niz wskazowka ktora czasami opada na samo dno a mimo to robie te 100km zawsze od zapalenia kontrolki
U mnie kontrolka rezerwy (którą sam zamontowałem) zaczyna się świecić jak wskazówka jest tak mniej więcej na środkowej czerwonej kresce (mam 3 czerwone, nie wiem czy tak było we wszystkich licznikach).
Ten mój licznik starego typu VDO z GT jest ciekawy ma miejsce na kontrolkę rezerwy,a nie jest ona pokazana na obudowie.Jak ktoś ma rezerwę w liczniku starego typu to niech wrzuci foto.
Witam mam licznik w którym na piktogramie jest kontrolka rezerwy o taki:
Ale jeszcze go nie odkręcałem. Ale jutro kupuje żaróweczkę T5(R5).
I mam pytanie czy ta nakrętka co się wkłada żaróweczkę ta pomarańczowa to jest w miejscu rezerwy??. Tylko jest pusta bez żarówki tak??.Potrzebuje tylko samej żaróweczki???
oj wiem ze jest obok wskaźnika to takie poglądowe zdjęcie(innego nie miałem) na tą zatyczkę co trzyma żarówkę.Chodzi mi czy ona jest na miejscu tylko pusta bez żarówki???
tak dokładnie. montujesz tylko żarówkę i czekasz aż będziesz miał tak mało paliwa żeby się zapaliła. u mnie zapala się na na pierwszej czerwonej kresce