im nizszy i twardszy tym mniej pochyla sie na zakretach i jest bezpieczniej porzy wiekszych predkosciach, to samo z hamowaniem
mysle ze -40/-35 to idealne rozwiazanie na polskie drogi, choc mam znajomych co maja -60/-40 i tez nie nazekaja
Moderator: Moderator
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
hmmm wiec tak plus obnizenia to wyglad no i przyczepnosc nieporownywalna jesli amsz sportowe zaawieszenie otorz samochod nie plywa tylko jest sztywny jak ciagnik rolniczy hehe ja tam lubie tak choc u siebie mam normalne zawieszenie bo naprawde szkoda bebechow i felg na nasze drogi jesli przesadzisz z obnizemiem kazdy prog zwalnijacy stanie sie dla Ciebie koszmarem a ten dzwiek ocierajacego srodkowego tlumika bedzie powodowal kolatanie serca hehe przynajmniej ja tak mam no i jesli obnizasz to musisz utwardzic koniecznie zeby z golfa nie zrobic samochodu dwuosobowego... jesli mialbym wymieniac zawieszenie na sportowe to tylko w wypadku kiedy seryjne by sie juz zuzylo tylok wtedy ale takie ejst moje zdanie pozdro 

-

Imper - Members
OBNIŻENIE SAMOCHODU : [plusy i minusy]
+ wzrost sztywności nadwozia
+ redukcja „przechyłu” samochodu na zakrętach, oraz przy nagłym przyspieszaniu i hamowaniu
+ zwiększenie bezpieczeństwa jazdy przy dużej prędkości
- oberwanie spoilerów
- zniszczenie miski olejowej
- uszkodzenie odsłoniętych częsci podwozia
+ wzrost sztywności nadwozia
+ redukcja „przechyłu” samochodu na zakrętach, oraz przy nagłym przyspieszaniu i hamowaniu
+ zwiększenie bezpieczeństwa jazdy przy dużej prędkości
- oberwanie spoilerów
- zniszczenie miski olejowej
- uszkodzenie odsłoniętych częsci podwozia
-

Aro - VIP
- Rocznik: 2000
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Powiem tak- zależy po jakich drogach jezdzisz (w twoim miescie ).Jesli często korzystasz z dobrych drog to naprawde warto.Ja u siebie mialem seryjnie obnizane i bylo super
-super przyczepnosc
-zero bujania
-i ten wyglad..mmmm.
Gorzej jest jak pojawiają sie dziury.wysokie koleiny , tarka itp
Jesli chodzi o wysokośc to trzeba nauczyc sie jezdzic tzn omijac wysokie krawężniki ,wysokie studzienki ,grzbiety itp.
Wybór należy do CIEBIE
-super przyczepnosc
-zero bujania
-i ten wyglad..mmmm.
Gorzej jest jak pojawiają sie dziury.wysokie koleiny , tarka itp
Jesli chodzi o wysokośc to trzeba nauczyc sie jezdzic tzn omijac wysokie krawężniki ,wysokie studzienki ,grzbiety itp.
Wybór należy do CIEBIE

- chesteroo
- Berbeć
zwykłe amortyzatory do sportowych sprężyn
witam! nie dawno kupiłem sobie sportowe spręzyny do golfa III; czy mogę założyć do nich zwykłe amortyzatory ktore mialem do tej pory czy muszą być raczej specjalne, sportowe
- pikaro
- Berbeć
Po 1. zły dział (ale juz przeniosłem)
Po 2. określenie "sportowe sprężyny" nic nie mówi, seryjne amortyzatory mogą być zastosowane do sprężyn obnizających do 40 mm, do niższych juz trzeba mieć amortyzatory z mniejszym skokiem (sprzedawane w zestawach ze spręzynami na allegro)
Po 2. określenie "sportowe sprężyny" nic nie mówi, seryjne amortyzatory mogą być zastosowane do sprężyn obnizających do 40 mm, do niższych juz trzeba mieć amortyzatory z mniejszym skokiem (sprzedawane w zestawach ze spręzynami na allegro)
Moje byłe MK3 VR6

PiJey88 - Administrator
Za niskie zawieszenie
Mam golfa po tuningu ale przedni spojler jest za nisko na nasze drogi około 10cm od jezdni.Jak najtaniej podnieść go o ok 5 cm.
-

sycz - Czytacz
zamienić się z kims na zawieszenie ( seria za sportowe )
lub
założyć niską dokładkę pod zdesia (o ile masz wysoką)
lub
założyć niską dokładkę pod zdesia (o ile masz wysoką)
Moje byłe MK3 VR6

PiJey88 - Administrator