Witam mam pytanie zamierzam kupić zestaw mts amory+sprężyny -40,i pytanie mam czy na takim zestawie jest mocny beton? kiedyś miałem gwint tuningART niebieskie sprężyny i jak dla mnie za duuzy beton. I czy posiada ktos foto golfa na takim zawieszeniu+szeroka dokladka i kola 16? chcialbym mniej wiecej zobaczyc jak to wyglada. Pozdrawiam i dzieki z gory za odp.
Rozi, Cytat z MAPETA "Jakościowo przewyższający oba produkty TA-technix i bardziej komfortowy" Osobiscie nie posiadam gwintu w aucie ale jeździłem długo autem od kumpla zastępczym i miał MTS i jak dla mnie był twardy ale nie beton
potrzebuję średnicę wewnętrzną nakrętki kontrującej gwintu na tył, ma ktoś może na wierzchu i by mi sprawdził lub wie z głowy? bo wydaje mi się, że w mts/ta/tuning art było 50mm czy się mylę?
Witam, możliwe że zły temat do tego wybrałem i powinienem stworzyć oddzielny (jeśli tak to proszę admina o przeniesienie tego wpisu) Planuję do swojego golfa wsadzić na felgach 15stkach opony 195/50/15 i dodatkowo chce obniżyć go by nie było takich szpar jak na załączonym obrazku. Czy warto inwestować w gwint czy sprezyny ? czy konfiguracja 60/40 da rade ?
Na zdjeciu felgi rowniez 15.
:smt096 Edek z krainy kredek
despite all my rage i am still just a rat in a cage
Jak wyżej. Ja założyłem Kit w styczniu a w marcu kupiłem gwint. aczkolwiek gwint idzie do sprzedania bo znudziło mi się, siada mi kregosłup. jeśli jesteś zdecydować sie na glebe to kup gwint od razu
Dzięki za info Wiem czym pachnie gwint, mam zawias w garbie na gwincie i akurat jestem zadowolony, choć ma to swoje wady, jak za nisko sie posadzi to (w garbie na mcPersonach) mozna sobie mocowanie wahaczy przesunąć o 3cm ale w golfie nie ma takiego problemu chyba. Zasadniczo przy gwincie apetyt rosnie na jeszcze niżej a przy kicie 'wyzej dupy nie podskoczysz, musisz kupic' a tu pojawia sie magia slowa 'kupic'. Dzięki za odpowiedzi
:smt096 Edek z krainy kredek
despite all my rage i am still just a rat in a cage
Drodzy koledzy może wy mi pomożecie, na początek parę faktów- przy wymianie amorów ( odboji, osłon przeciwpyłowych, poduszek itp) założyłem sprężyny -40mm jednak pojawił się problem bo tył usiadł tak że zatrzymały go odboje stąd nie amortyzował wcale a przód też poszedł nisko bo miał może z 2cm zapasu do odboju. Wróciłem do ori sprężyn jednak koza straszna się zrobiła i znów powrót do -40mm. Teraz sens postu- czy w przypadku sprężyn obniżających mam usunąć odboje?
Tez jeszcze sprawę komplikuje fakt iż wcześniej na ori sprężynach auto stało niżej o jakieś 5cm niż na nowych amortyzatorach.
MK3 "I'd rather lose by a mile because i built my own car, than win by a inch because someone else built it for me. Your car is your story. Don't let someone else write the book."