laksiak, seryjne GTI będą dobijały na nierównościach, bo TDI jest dosć ciężki, dlatego muszą być dość sztywne, np jakies dedykowane pod TDI lub coś sztywnego jak gwint lub takie Sparco jak moje, bo najtańsze springi z allegro typu NoName, takie za 300 zł komplet to będą dobijały
Edek12345, moje są do wersji po 94 raku, ale będą pasowały jak dokupisz talerzyki nowsze, tzn od wersji po 94 roku, np coś takiego: http://moto.allegro.pl/item429827910_vw ... _10mm.html albo zapytasz się, może ktoś ma na zbyciu, nie ma problemu z dostaniem tej części, każdy golf to posiada, hehe
Edek12345, nie zakładaj spręzyn od benzyny bo wyrzucisz tylko pieniadze. ja juz osobiscie przerobiłem temat ze spreżynami u siebie. miałem sprężynu od byłego mk3 2.0L i załozyłem do TDI'ka obecnego to do pracy jechałem 30km/h bo sprężyny sie poskładały jak charomńja. zwój do zwoja sie złozył, jadąc myslałem ze mi dzwony powyrywa... ale twój wybór...rób jak uważasz. diesel jest o wiele cięższy od benzyny...
ok, cenna rada byłem dziś na sklepach i rozpiętość cenowa jest duża - od 45,- do 125,- za zamienniki. Możecie mi polecić jakąś solidną firmę sprężyn??? Dzięki golfiści