Moderator: Moderator
Sprężyna zawieszenia
Odpowiedź na moje pytanie w szukajce nie wystąpiła, przewaliłem wszystkie posty i też nic.
Wiem że sprężyny zawiechy są inne w benzynie i w dieslu ale czy to prawda że benzyna 2.0 ma takie jak diesle ? A jak chodziłby diesel TDI na zawiesze od 2.0 /nie wiem czy GT czy zwykły i czy były zwykle 2.0/ ale mam właśnie takie /mk3 2.0/. Chce założyć bo kupiłem zglebione TDI i wywalę to czerwone badziewie bo szkoda michy i hokeja.
Wiem że sprężyny zawiechy są inne w benzynie i w dieslu ale czy to prawda że benzyna 2.0 ma takie jak diesle ? A jak chodziłby diesel TDI na zawiesze od 2.0 /nie wiem czy GT czy zwykły i czy były zwykle 2.0/ ale mam właśnie takie /mk3 2.0/. Chce założyć bo kupiłem zglebione TDI i wywalę to czerwone badziewie bo szkoda michy i hokeja.
Ostatnio edytowano 19 maja 2008, o 18:24 przez lizardking, łącznie edytowano 1 raz
Mędrcy znają wszystkie pytania a głupcy wszystkie odpowiedzi.
- lizardking
- Czytacz
spręzyny to ty nawet mozesz sobie załozyc od golfa 2ki diesla te zame zawiechy.od 2.o tez pasuja. bo miałem 2.0 i wyjołem z niego sport spręzyny i sprzedałem go na zwykłym zawieszeniu. a sportówki załozyłem do swojego TDi i dupa. spowrotem wrzuciłem serie poniewaz jak go postawiłem na sporcie to te sprezyny sie poskładały ze wszystkie zwoje do siebie przylegały. koles mnie oswiecił ze silnik diesla jest cięższy od benzynowego i dlatego on mi tak usiadł.. jesli bys wyzucał te sportówki to ja jestem nimi bardzo zainteresowany.....
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Ja byłbym bardzo zainteresowany żeby tą zawiechę sprzedać ale dopiero w przyszłym tygodniu jak wrócę do kraju. Czyli od 2.0 benzyna będą za miekkie ???
- lizardking
- Czytacz
tak. dokładnie, nie zakładaj sprezyn sport od benzyny do diesla - bo bedziesz załował - jest to głupiego robota. i ja osobiscie sie na tym przejechałem.
-

SotoM - Members
ale to nie są sprężyny sport tylko zwykłe normalne czarne z żółtą i różową kropką
- lizardking
- Czytacz
ciężko stwierdzic jak bedzie sie zachowywał na sprężynach zwykłych od benzyny.ja u siebie zwykłe spręzyny mam z żółtą i niebieską kropką. Musiał bys założyć i zobaczyć jak bedzie sie na tym zawieszeniu zachowywał
-

SotoM - Members
Sprężyny Golf
Witam.
Jakie powinny być sprenżyny w przednim zawieszeniu.
mam czerwone sprenzyny i jest strasznie niski i twardy
Możę mi ktoś podać jakie powinny byś prawidłowe sprężyny??
Jakie powinny być sprenżyny w przednim zawieszeniu.
mam czerwone sprenzyny i jest strasznie niski i twardy
Możę mi ktoś podać jakie powinny byś prawidłowe sprężyny??
- Kaaalkmo
- Czytacz
Kaaalkmo, seryjne powinny mieć około 35-37 cm mierząc od środka felgi (piasty) do rantu błotnika (w pionie)
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe