Od miesiaca jezdze na takich samych. Nie mam zarzutow, dobrze tlumia.
Jeszcze niedawno kosztowaly 99...
Moderator: Moderator
Zdania na ten temat są podzielone. Jedni twierdza, że szczelina i luz po podniesieniu auta powinien być a inni że nie.
Ja osobiście odkąd tylko sprowadziłem swoje auto z Niemiec miałem i mam nadal tą szczeline. Nic się z tego powodu nie tłucze, ani nie bije więc nie ma co kombinować... a zrobiłem już prawie 40 tyś. km.
Tak, że palin nic się nie przejmuj tylko jeździj

Ja osobiście odkąd tylko sprowadziłem swoje auto z Niemiec miałem i mam nadal tą szczeline. Nic się z tego powodu nie tłucze, ani nie bije więc nie ma co kombinować... a zrobiłem już prawie 40 tyś. km.
Tak, że palin nic się nie przejmuj tylko jeździj

[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
-

Repsol - Badacz tematu
Wymiana jednego amortyzatora
Witam, co sądzicie o wymienie tylko jednego amortyzatora tylnego
wiem, ze tak sie nie powinno robić ale może już ktoś to praktykował i nie odniósł poważniejszych skutów ubocznych
Posiadam amorki Sachs advantage i z jedneo wycieka olej i wogole póka i dość mocno wyczuwalna jest każda dziura i nierówności.
Chodzi głównie o koszty bo wymiana dwóch amorów troche by kosztowała.
wiem, ze tak sie nie powinno robić ale może już ktoś to praktykował i nie odniósł poważniejszych skutów ubocznych
Posiadam amorki Sachs advantage i z jedneo wycieka olej i wogole póka i dość mocno wyczuwalna jest każda dziura i nierówności.
Chodzi głównie o koszty bo wymiana dwóch amorów troche by kosztowała.
- radek_bis
- Czytacz
to zalezy ile procent ma ten drugi amor... trzeba pamietac ze zawsze dostaje gorze prawy amortyzator, ale jak leci z jednego to zacznie niedługo leciec tez z drugiego...
Trzeba tez pamietac ze ciezko Ci bedzie kupic jedne amortyzator
najczesciej sprzedawane sa w komplecie i koszt ich nie jest tak duzy... a co do wymiany, jak masz dobre klucze i chwilke czasu to dasz sobie rade sam...
Wymieniaj dwa amory, bo pozniej moze bujac cie na zakretach itp... a zobaczysz ze i tak niedlugo wymieniałbys tez ten drugii
Trzeba tez pamietac ze ciezko Ci bedzie kupic jedne amortyzator
najczesciej sprzedawane sa w komplecie i koszt ich nie jest tak duzy... a co do wymiany, jak masz dobre klucze i chwilke czasu to dasz sobie rade sam...
Wymieniaj dwa amory, bo pozniej moze bujac cie na zakretach itp... a zobaczysz ze i tak niedlugo wymieniałbys tez ten drugii
-

K@mil - POMOCNIK

no i sprzedawca nie da Ci gwarancji na jeden amortyzator. Z definicji wymienia sie dwa, Wujaszek w reno wymienil jeden po chwili zesral sie ten nowy i chcial zareklamowac ale sprezdawca go olal bo kupil tylko jeden.
mój czarnuszek:
http://www.golf3.pl/topics2/black-beast ... htm#168938
http://www.golf3.pl/topics2/black-beast ... htm#168938
-

majkel2424 - Czytacz
Amory tył do wymiany????
witam mam problem nie wiem czy jest to wina amortyzatorów otóż na tylnych kołach czuć dosłownie wszystkie dołki waleni stuki czy to wina amortyzatora z przodu tak nie słychać byłem dzis na padaniu tez i wyniki tylna oś lewe koło 63% prawe 57%. przednia oś lewe koło 70% prawe koło 71%. czy tylne sa do wymiany
? Jak tak to jakie najlepiej kupić??. Jest to golf 3 GT 93r.
? Jak tak to jakie najlepiej kupić??. Jest to golf 3 GT 93r.- brach86
- Czytacz
sprawdz tuleje tylnej belki ja miałem to samo u siebie stukało na kazdej małej dziurze wymieniłem teraz w sobote tuleje i jest cisza 

-

Szyszka1981 - Czytacz
podpinam sie pod temat czuc kazda dziure uderzenia sa mocne z tylu ze szok
dzisiaj z tylu ojciec jechak i powiedzial ze mniej wiecej pod siedzeniem cos uderza o podloge od spodu
czyzby rowniez tuleje na belce??
dzisiaj z tylu ojciec jechak i powiedzial ze mniej wiecej pod siedzeniem cos uderza o podloge od spodu
czyzby rowniez tuleje na belce??
-

strzeliniasty - Members