ja miałem zamontowane takie coś ale zrezygnowałem hmm masz zamiar kupić mogę ci sprzedać leżą spokojnie czekają na kupca ci powiem tak ja mam oponki 195/55/15 i trzeba dobrze załadować żeby coś otarło ja to jak miałem komplet osób i cały bagażnik zakupów na sylwka to dopiero coś zaczęło...a co??... tłumik tłumik zaczepiał o szosę tak dobijało ale żeby o nadkola tarło to może troszkę. a gdy sam i bez niczego to nie ma mowy żeby otarło. no i na takim czymś samochód jest niziutki bardzo ale o to chodzi ja musiałem zmienić bo po polnych drogach nie szło jechać
co do tych to słyszałem że to lipa sam miałem zakładać ale odradzili mi
no właśnie nie wiem czy to się opłaca zakładać, czy to dobrze usztywni mi gofika. W sumie to na wakacje planuje te amory -40/-40 i felgi 16'' i muszę wiedzieć jaki ma prześwit i jak jest przy pełnym czy obciera, bo często jerzdże z kompletem ludzi, a w wakacje to max. obciążenie i nad wode na rybki i bardzo często polnymi drogami i dlatego musze wiedzieć czy niebęde zachaczał przednią dokładką. Zresztą na podwórko też mam spory podjazd. Głupio by było gdybym puźniej nie mógł wjechać na swój podjazd i rył gumami o nadkola
raf.sie napisał(a):to jak masz zamiar jeździć polnymi i z ludźmi to lipa..
i dlatego u mnie gleba odpada niestety bo ja nie mogę sobie na to pozwolić bo w wakacje często jeżdżę polnymi drogami
Moje mk3 “go to work, send your kids to school follow fashion, act normal walk on the pavements, watch T.V. save for your old age, obey the law Repeat after me: I am free”
przejeździłem prawie 2 lata na "glebie" i basta... Nigdy więcej... owszem ładnie auto wygląda, ale komfortu zero - takie są moje odczucia jeśli chodzi o zawieszenie
3,5 roku, 60 000 km... nadszedł czas rozstania był VW GOLF III GT 1.8 jest OPEL VECTRA B KOMBI 1.8
a ja proponuje ci Jom-a. ja kupilem zestaw za niecale 600zl i bylo dobrze.
bylo bo po zalozeniu nie moglem wyjechac z garazu:/ za duzy prog do wjazdu i byla kapa. i niestety musialem zalozyc standardowe sprezyny ale za to jest bardzo sztywno dla mnie az za bardzo. wiec jesli chcesz sztywno i nisko to polecam zestaw Jom-a:)
Było: Fiat 126p(93r), Golf III 1.9 CL TD(94r), GOLF II 1.3 CL(88r), Golf III 1.6 GL(97r), Audi A3 1.9 TDi(98r), MK3 GTi 20 Jahre(96r), MK4 TDi 110PS(01r) Jest: Polo 6n2 GTi 125ps
Witam.
Polecono mi w sklepie amortyzatory gazowe Kayaba (chodzi o tył)
na allegro znalazłem najprawdopodobniej te same nr. 343191 w korzystniejszej cenie
lecz na jednej z aukcji sprzedający zastrzegł że nie pasują one do wersji 2,0 16v jaką właśnie posiadam.
Na naszym forum i kilku innych czytałem o tych amortyzatorach i powinny być ok. bo podobno żadnej zmiany nie było jeśli chodzi o tył ale wole się upewnić osoby która wie to na 100% bo nie chce sobie robić problemów później:)
jeśli ktoś wie na ten temat cokolwiek bedę bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam Michał.
Według katalogu Kayaby, do twojego modelu powinno stosować się amortyzator o indeksie 343258 jest to amortyzator gazowy.
Kayaba w swojej ofercie dla twojego modelu auta posiada, także amortyzator o oznaczeniu ULTRA SR i indeksie 353013 - jest to amortyzator o sportowej charkterystyce pracy, "zwiększajcy przyczepnośc do drogi" (cyt. z katalogu) dedykowany do sportowych zawieszeń i opon niskoprofilowych.
Kolejnym amortyzatorem dedykowanym do twojego modelu jest, amortyzator AGX o indeksie 741062 posiada on regulowaną siłe tłumienia, tym samym umożliwiają regulację siły tłumienia odpowiednio do warunków jazdy lub preferencji kierowcy.