Moderator: Moderator
kuba7 napisał(a):a czy pon wymianie amorków ustawiałeś zbierzność? bo to konieczne po takim zabiegu!
z tylu nie ustawia sie zbierznosci
co do amorow to moze masz nie do syncro i siedzi za nisko (wtedy opony beda tak jak mowisz) jak mozesz podaj oznaczenie albo zmierz wysokosc amorka to sprawdze bo mam bilsteiny do syncro
a tu masz porownanie z lewej syncro

- sfiq
- Czytacz
Witam panowie mam powazny problem otuz nie mialem jednak czasu na wymiane tego wlasnorecznie wiec pojechalem do mechanika zeby mi te amortyzatory wymienil.Po zamontowaniu i dojechaniu do domu zauwazylem ze z lewej strony talerz ktory trzyma sprezyne jest krzywo chialem go troszke podniesc zeby wpadl w blokade po podparciu katownikiem talerz przelecial blokade ze sprezyna
dzwonie do mechanika co sie stalo dzis mnie odwiedzil i zdjol zpowreotem amora rozkrecil go i okazalo sie ze talez ma za duza srednice o 3,5mm mierzylismy sowmiarka i przelatuje przez blokade.Talerz wziolem ze starych amorow bo w komlecie ktory kupilem keyaba nie bylo ich dlatego dalismy stare.Myslelismy ze moze sie ta dziora juz wytoczyle lecz gdy on to jeszcze demontowal ze starych to bylo wbite na blokade i pasowalo jak ulal a tu przelatuje
mowi ze pierwszy raz cos takiego widzi ta blokada na teleskopie wyglada jak taki jakby spaw wybulwienie po obu stronach i to ma za malo srednice prosze was powiedzcie czy sa jakies w sklepie do dokupienia takie talerze o mniejszych srednicach
gwarancja juz chyba nie wchodzi w gre bo amortyzator gdy przeskoczyl to dosc mocno zostal porysowany
bardzo prosze o pomoc pozdr
dzwonie do mechanika co sie stalo dzis mnie odwiedzil i zdjol zpowreotem amora rozkrecil go i okazalo sie ze talez ma za duza srednice o 3,5mm mierzylismy sowmiarka i przelatuje przez blokade.Talerz wziolem ze starych amorow bo w komlecie ktory kupilem keyaba nie bylo ich dlatego dalismy stare.Myslelismy ze moze sie ta dziora juz wytoczyle lecz gdy on to jeszcze demontowal ze starych to bylo wbite na blokade i pasowalo jak ulal a tu przelatuje
mowi ze pierwszy raz cos takiego widzi ta blokada na teleskopie wyglada jak taki jakby spaw wybulwienie po obu stronach i to ma za malo srednice prosze was powiedzcie czy sa jakies w sklepie do dokupienia takie talerze o mniejszych srednicach
gwarancja juz chyba nie wchodzi w gre bo amortyzator gdy przeskoczyl to dosc mocno zostal porysowany
bardzo prosze o pomoc pozdr- Lukasz007
- Czytacz
dzieki juz mi ulzylo
powiem ci tez sie dziwie bo szczeze to cud ze jadac z kolegami do szkoly auto zapakowane w 4 osoby to nie zlecialo poprostu sie to trzyma na wlosku z jednej strony a zdrugie jak to chcialem wyrownac to juz spadlo
w trakcie drogi jakby sie to stalo to moglibysmy sie zabic
cuz bywa dobrze ze to zauwazyle bo precedzej czy puzniej to by to wyszlo ale w niemilych okolicznosciach ![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
powiem ci tez sie dziwie bo szczeze to cud ze jadac z kolegami do szkoly auto zapakowane w 4 osoby to nie zlecialo poprostu sie to trzyma na wlosku z jednej strony a zdrugie jak to chcialem wyrownac to juz spadlo
w trakcie drogi jakby sie to stalo to moglibysmy sie zabic
cuz bywa dobrze ze to zauwazyle bo precedzej czy puzniej to by to wyszlo ale w niemilych okolicznosciach ![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- Lukasz007
- Czytacz
http://www.allegro.pl/item456777333_amo ... j_d03.html prosze bardzo tyle ze aukcja zakonczona musisz poczekac az wystawi nowa . Apropo bylem dzis za tym talerzami w sklepie to chlop mi powiedzial ze dokupywanie ich jest pomylka bo cena graniczy z cena kompletnego amora na sprzedaz ich nie ma ale moze zamowic to podziekowalem
mowi ze kazda szanujaca sie firma w zestawach to juz posiada
.Jutro sprobuje cos pokombinowac poszukac jakiejs podkladki ze stali nalozyc ja na blokade i na to dopiero talerz bo inaczej tego nie widze 
mowi ze kazda szanujaca sie firma w zestawach to juz posiada
.Jutro sprobuje cos pokombinowac poszukac jakiejs podkladki ze stali nalozyc ja na blokade i na to dopiero talerz bo inaczej tego nie widze 
- Lukasz007
- Czytacz
amortyzatory przednie luz
witam.dzisiaj podniosłem swojego golfika do góry lewarkiem (zmieniałem oponki na zimowe)i zauważyłem ze mam luz na kielichach około centymetra gdy pcham koło do góry albo poduszki mi się wytarły czy taki luz ma być. jak nim jeżdżę to mi nic nie stuka.
-

grzesiek73 - Berbeć
ma być na podniesionym. O stanie górnych łożysk oprócz odgłosów świadczy wysokość na jaką wystaje talerzyk od góry, nad kielichem, po opuszczenu auta na koła tak koło centymetra mże jeszcze być jeśli jest cisza.grzesiek73 napisał(a):czy taki luz ma być.
- pablomed
- Members
w rzadnym wypadku jak unosisz rękoma koło do góry nie moze być luzu...to świadczy o zużytych górnych mocowaniach amortyzatorów. dam sobie za to torbę uciąć
! a jesli chodzi o tą szczelina pod maską jak jest metalowa miska to taka szczelina ma być...
! a jesli chodzi o tą szczelina pod maską jak jest metalowa miska to taka szczelina ma być...-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi