Moderator: Moderator
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Ja u siebie probowalem to nagwintowac i caly ori gwint przejechalem i ok, ale jak chcialem zrobic nowy to stop, gwintownik moglem polamac a nawet mm gwintu nie moglem zrobic... To wyglada jak stalowy pret u mnie, a nie jak rurka jakas miekka.... No i chyba dam se spokoj z tym 

-

Karol B. - Members
a mnie nie denerwuje skrocony drazek, fabryczna dlugosc jest idealna 

Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier
Bezcenne 
>>mk3 abd by Dam88 <<
Bezcenne 
>>mk3 abd by Dam88 <<
-

Dam88 - VIP
heh wystarczyła kropelka i trzyma się elegancko
Musiało przeschnąć i jest już git
Podoba mi się krótsza wersja
Fajnie się biegi zmienia 
Musiało przeschnąć i jest już git
Podoba mi się krótsza wersja
Fajnie się biegi zmienia 
- jarekddz
- Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
mazzieh84 napisał(a):W jaki rozmiar gwintownika się należy zaopatrzyć?
Na pewno M12 ale moja narzynka jest m12x1,75 i wlasnie o skok gwintu sie rozchodzi bo 1,75 to za duzo i nie moglem jeszcze skrocic wajchy. Choc sadze, ze galka (plastikowy gwint) sam by sie przegwintowal na wiekszy.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
Jakby kogos interesowalo to gwint jest M12x1,5 a maksymalnie ile da sie skrocic lewarek w TDI to ok 28mm. Teoretycznie podpilowujac plastikowy "samolocik" zeszloby sie jeszcze 20mm ale wtedy trzebaby bylo wytoczyc nowy rowek na blokade sprezyny. Wszystko rozchodzi sie o bieg wsteczny gdzie sprezyna opiera sie o samolocik a metalowy seger.
W benzynie zamiast samolociku jest "jabluszko" i tam mozna poszalec bardziej ze skroceniem.
Oczywiscie caly czas mowie o pozostawieniu starej galki zmiany biegow bo jak widze to taka z golfa 4 jest jeszcze krotsza
W benzynie zamiast samolociku jest "jabluszko" i tam mozna poszalec bardziej ze skroceniem.
Oczywiscie caly czas mowie o pozostawieniu starej galki zmiany biegow bo jak widze to taka z golfa 4 jest jeszcze krotsza

VW Vento 1.9TDI 1Z ++
- Bradley
- Fanatyk
Panowie wziolem się za gwintowanie drążka i urwałem ten cały plastik co trzyma wajchę z mechanizmem mógł by mi ktoś podesłać zdiecia jak to złożyć z powrotem bo próbuje i kurcze nie wiem czemu ale jak złoże to to wodzik ten od dołu co jest za każdym razem mi się wyślizguje i spada czy macie go prostego czy tez jest zagięte pod kontem około 15 stopni na oko...
- MAT92
- Berbeć
MAT92 napisał(a):urwałem ten cały plastik
Jak urwales to TYLKO i wylacznie wymiana na nowy.
MAT92 napisał(a): to wodzik ten od dołu co jest za każdym razem mi się wyślizguje i spada
Chodzi o mocowanie jednej z linek ? Linka ma metalowe ucho, w ktorym jest gumowa tuleja. Tuleje ta nasadza sie na wypust wychodzacy z mechanizmu zmiany biegow i zabezpiecza metalowa spinka. Mozna tez uzyc 1mm gwozdzia a pozniej go zagiac kombinerkami.
MAT92 napisał(a):czy tez jest zagięte pod kontem około 15 stopni na oko...
jesli dalej mowisz o mocowaniu linki to tak, to jest zagiete pod katem i "tak ma byc".
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
- Bradley
- Fanatyk