jak jedna przeowdowa to mniej roboty 
Moderator: Moderator
jak jedna przeowdowa to mniej roboty 
reszte na pw 
Może mi ktoś polecić jakąś sondę do 1.4, bo nie chce wydać pieniądze na marne
są ale trzeba mieć sprzęt, czyli w zasadzie oscyloskop, komputer z Vagiem może nie starczyć bo trzeba analizować wykres jej pracy, podstawa to szybka zmiana napięcia z wysokiego czyli ok 0.8V na niskie czyli 0.2V oraz z niskiego na wysokie, ten czas powinien być 3 setne sekundy nie więcej o ile pamiętam. Funkcję oscyloskopu ma program interfejsu do LPG, więc z instalką II generacji łatwiej. W zasadzie sondę powinno się po jakimś czasie zmienić. Odpowiedni moment się przegapia jeśli sonda stopniowo się zużywa a nie psuja "na raz", wówczas wymiana daje zauważalny efekt w postaci przyjemniejszej pracy silnika i zmniejszenia spalania. Sam jestem przykładem bo mam sondę fabryczną w aucie o przebiegu prawie 400 tysięcy. Ale zasuwam głównie na LPG więc mi starcza że jakoś tam jeszcze działa.adziok09 napisał(a):Chodzi mi krok po kroku bo czytałem już kilka postów ale nie rozumiem o co chodzi... nie ma jakiegoś prostego sposobu na sprawdzenie tego?
Lvkasz napisał(a):Mam silnik 1.4 i mam pytanie czy moglbym zamontowac sonde od wiekszego silnika?
Wnioskuję z tego, że jest odłączona... Mam rację?? Nie wiem co teraz zrobic, zadnych luźnych kabli nie widzialem wiec nie wiem co do czego podłączyć...

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości