Moderator: Moderator
ja u siebie mam wywalonego kata ori puszkę końcową tylko z puszki rurka która wychodziła za zderzak jest odcieta równo z puszką i dospawana jest tylko końcuwka z kwasówki firmy A.T.U i nie powiem bo dżwięk ma ładny
ale i tak go chce zmienic z czasem jak trochę $$$$ będzie
ale i tak go chce zmienic z czasem jak trochę $$$$ będzie-

Siw3k - Members
- Rocznik: 2002
- Silnik: 1.8T
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
robson2314 napisał(a):bo o brynie ze jest cieplejsza mechanik mi mowil
To fajny gość. W takim razie nie wiem czemu w niektórych samochodach wypalają się gniazda zaworowe przez wyższą temperaturę spalania gazu, skoro to benzyna jest cieplejsza

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
hmm no ja tez nie wiem heh pewnie mi jakis kit wcziskal a ja głupi uwierzyłem;) hmm a jeszcze mam jedno pytanie czy sama koncówka basowa bedzie dawac fajny efekt jesli pozostawie tłumnik koncowy tylko dospawam tą koncówke do niego?
GOLF 3 GTI 2.0 8V 115KM 1992r silnik 2E
- robson2314
- Czytacz
robson2314 napisał(a):mam jedno pytanie czy sama koncówka basowa bedzie dawac fajny efekt jesli pozostawie tłumnik koncowy tylko dospawam tą koncówke do niego?
jęsli kat będzie wycięty i na ori końcową puszkę dospawasz samą końcówke to dżwięk się zmieni nagram u siebie i wstawie filmik
[ Dodano: 2012-05-17, 10:28 ]
ja u siebie mam końcówkę podobną do tej http://allegro.pl/sportowa-koncowka-wyd ... 64434.html
-

Siw3k - Members
- Rocznik: 2002
- Silnik: 1.8T
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
robson2314 napisał(a):no nie wiem kolega mi mowil ze wzrosnie to wole zapytac:) ale ja slyszalem ze zmaleje bo ma lzej oddychac ze tak powiem
Może koledze wzrosło,bo szybciej jeździ odkąd wyciął kat.
Może w wyposażonym w sportowy tłumik Golfeuszu poczuł się jak w Porsche
Wycięcie kata to w zasadzie bzdura,chyba że jest uszkodzony.
A z tym "lżej oddychać" to nie do końca tak jest-w silnikach doładowanych-jak najbardziej a silnik wolnossący winien być wyposażony w taki układ wydechowy,którego konstrukcja pozwala na utrzymanie w nim odpowiedniego ciśnienia (zagadnienie na dłuższą poezję).
Tak więc wycięcie kata i wstawienie przelotowego tłumika typu "oszołom",zwanego szumnie sportowym,najwyżej poprawi Ci nastrój.
Komfort jazdy za to pogorszy.
Jeśli chcesz coś działać z wydechem,mogę polecić RM Motors-są kompetentni.
Nie mam GG ale coś trzeba było wpisać..
- Kutasinski
- Czytacz
noo niekiepska:) czekam na filmik to zobaczymy czy fajny efekt daje:)
GOLF 3 GTI 2.0 8V 115KM 1992r silnik 2E
- robson2314
- Czytacz
Katalizator
Witam. Chciałem sie poradzić bo myślę ze mam dziurawy katalizator i myślę nad jego wycięciem tylko nie wiem jak to zrobić. Czy wstawić normalną rurkę czy strumiennicę
-

DaNiEl74 - Czytacz