Moderator: Moderator
to tak znajduje sie to po prawej stronie patrząc z przodu na silnik i tak z tyłu lekko za skrzynią znajdują sie dwie kostki jedna dwu pinowa i jedna 3 pinowa i ta własnie nas interesuje czasami piny się brudzą lub jakiś kabelek nie łączy (jest ta kostka tak lekko z tyłu) pozdro
-

marcinkoz2910 - Members
tomaszekcz napisał(a):mam problem co chwile musze dolewac wode do chlodnicy
a możesz bliżej określić ile trwa Twoja chwila?
tomaszekcz napisał(a):a jest mozliwosc ze dostaje sie woda do silnika
jest taka możliwość: albo do oleju co raczej jest utrudnione bo ciśnienie oleju jest większe niż wody(płynu) -na wszelki wypadek sprawdź poziom oleju czy się nie podniósł albo jest zasysana do cylindra gdy padnie uszczelka choć częściej w takim przypadku spaliny przedostają się do układu chłodzenia i wtedy wszystko się zapowietrza wywala płyn przez najsłabszy punkt (teoretycznie zaworek w korku) i tp kwiatki - ja tak miałem
-

mani51 - Members
to może być silniczek walnięty albo impulsator... a foto zrobię jutro po robocie i wrzucę na forum pozdro
-

marcinkoz2910 - Members
Witam
a powiedzcie mi koledzy gdzie jest ten czujnik? Mam problemy z obrotami i słyszałem że powodem może być trafiony ten czujnik
Na forum piszemy małymi literami
a powiedzcie mi koledzy gdzie jest ten czujnik? Mam problemy z obrotami i słyszałem że powodem może być trafiony ten czujnik
Na forum piszemy małymi literami
Ostatnio edytowano 20 sie 2008, o 00:44 przez michalkoczur, łącznie edytowano 1 raz
- michalkoczur
- Berbeć
Niedudegolf napisał(a):aha i jak to jest teraz z przebiegiem jak odczepie stare zegary i wstawie nowe od innego samochodu to przebieg bede mial swoj???
... Bedziesz musiał podpiąc pod vaga i ustawic na swój 
- DrSzpila
- Members
mam ten sam klopot .. ostatnio popadal deszczyk i w ogole nie chcial mi odpalic.. potem sie dlawil silnik i zalal - tak powiedzial mechanik..
do wymiany poszedl czujnik halla,a teraz mam do wymiany przewody zaplonowe tak mi doradzil zrobic..
do wymiany poszedl czujnik halla,a teraz mam do wymiany przewody zaplonowe tak mi doradzil zrobic..
- Malakas
- Czytacz
VAG to jest urządzenie ktore z podłączeniem z komputerem pozwala na diagnostyke auta i usuwanie kodów błędów a między innymi na mieszanie w przebiegu...dudegolf napisał(a):pod vaga???? a co to bo nie wiem
[ Dodano: 2008-08-20, 14:58 ]
a ten silniczek to jest silniczek krokowy który porusza wskazówką obrotomierza i prędkościomierza...
[ Dodano: 2008-08-20, 14:58 ]
oczywiście obrotomierz i prędkościomierz mają osobne silniczki

-

marcinkoz2910 - Members