PaNdA,
u mnie też tam się lało a pęknięcia nie było widać więc kupiłem gumowy oring i zabrałem się za wymianę. Rozkręciłem i okazało się że w środku był wyłamany rant który trzymał oring i dlatego się lało. Ponieważ samochód był potrzebny poskładałem wszystko a oring przykleiłem na silikonie i jakiś czas to wytrzymało ale w koncu kupiłem cały ten plastik z tym że trochę inny bo z dwoma otworami na czujniki temp ale do jednego dostałem zaślepkę i jest git cena to 50zł a w sklepie obok było to samo za 70zł ...tak więc dopóki nie rozbierzesz to nie będziesz wiedział co tam siedzi
Matioo1, zawsze należy odowietrzyć układ odpalając silnik bez korka przy zbiorniczku i czekać aż załączy się wentylator. A termostatu nie da się odwrotnie założyc wiem bo próbowałem

I wiem też że samo ułożenie termostatu ma duże znaczenie, ja dopiero za trzecim razem dobrze go ustawiłem jak wyciągnąlem cały ten plastik w który termostat jest mocowany...dodam że gdy był żle ustawiony to na wolnych obrotach silnik się grzał a na większych (2000-2500) temperatura spadała