Moderator: Moderator
no wiec tak ,ostatnio zmienialem pompe wody - mialem to samo temp.100-105 st. wymienilem pompe i jest rowno 90st.! co sie okazalo - w pompie jest gniazdo w ktorej pracuje ten wiatraczek i pompuje wode...moj bul totalnie wyrobiony...jakby srubokretem wypilowany...
to jest glowna przyczyna.
to jest glowna przyczyna.
- qbic1983
- Czytacz
Jak wymienić pompę i filtr paliwa w golfie III
Witam !
Mam problem z odpalaniem i prawdopodobnie jest to pompka paliwa i filtr. W związku z tym proszę jeżeli ktoś wcześniej wymieniał sam pompkę i filtr o wytłumaczenie krok po kroku gdzie znajduje się jedno i drugie i w jaki sposób samemu to wymienić.
Bardzo proszę o informację i pomoc.
Z góry dziękuję i pozdrawiam Rafał
Mam problem z odpalaniem i prawdopodobnie jest to pompka paliwa i filtr. W związku z tym proszę jeżeli ktoś wcześniej wymieniał sam pompkę i filtr o wytłumaczenie krok po kroku gdzie znajduje się jedno i drugie i w jaki sposób samemu to wymienić.
Bardzo proszę o informację i pomoc.
Z góry dziękuję i pozdrawiam Rafał
- misia-jedna
- Berbeć
czujnik temperatury płynu
witam wszystkich jakie moga byc objawy popsutego czujnika temperatury płynu chłodzacego 

- kisiel212
- Czytacz
termostat
Ostatnio głośno zrobiło sie na forum o TEROMSTATACh, czytając posty doszedłem do wniosku ze moj może być tez walnięty - na trasie temp max 70 stopni, w miescie dochodzi do 80 ale jak sie rozpędze to spada. Chciałbym go wymienić. Czy wie ktos z was jaki pasuje do GOLFA 3 1.6 BENZYNA Z 1996 r silnik AFT
A i czy może byc to w jakims stopniu przyczyną strzałów silnika na gazie bo to mój podstawowy problem?
Dzieki:) A i jakby ktos mial instrukcje napraw do GOLFA 1.6 AFT to poprosze;)
A i czy może byc to w jakims stopniu przyczyną strzałów silnika na gazie bo to mój podstawowy problem?
Dzieki:) A i jakby ktos mial instrukcje napraw do GOLFA 1.6 AFT to poprosze;)
- Wabart
- Czytacz
ja proponował bym ci na początek wymienic sam filtr bo może być bardzo zasyfiony i to on może byc problemem. znajduje się pod samochodem niedaleko baku z paliwem tuz obok prawego tylniego koła.
co do pompki aby ją wyjąć to musisz odktęcić w bagażniku tuż obok koła zapasowego taką klapkę na trzy śruby,,,a dalej sobie juz poradzisz
prościzna
co do pompki aby ją wyjąć to musisz odktęcić w bagażniku tuż obok koła zapasowego taką klapkę na trzy śruby,,,a dalej sobie juz poradzisz
prościzna
-

arek ryba - Members
kisiel212 napisał(a): po 10 km jazdy dochodzi do 90s C ?
tak to normalne
golfy dość długo się rozgrzewają
u mnie jest to samo
-

arek ryba - Members